لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۵

گرانی در ایران: بستر جدید اختلاف دو قوه



جواد جهانگیرزاده، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، روز شنبه ۲۷ خرداد ماه، «دولت را مسئول مستقیم وضعیت آشفته اقتصادی و گرانی های موجود در بازار دانست» و به خبرگزاری مجلس شورای اسلامی گفت:

«دولت باید با مردم صادقانه سخن بگوید نه این که منکر واقعیت های اجتماعی موجود در جامعه شود چرا که این مردم هستند که هزینه گرانی ها را پرداخت می کنند و انکار هیئت دولت در خصوص گرانی های موجود در جامعه از فشار بار گرانی بر مردم نمی کاهد.»
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، « با تاکید بر این که در جامعه قطعا گرانی وجود دارد» افزود :
«این مسئله علاوه بر این که برای مراجع دغدغه محسوب می شود، مجلس را نیز نگران ساخته است و مجلس نیز در این خصوص مدعی است.»

بانک مرکزی : گرانی همه اقلام خوراکی به جز تخم مرغ

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران روز شنبه ۲۷ خرداد ماه، قیمت خرده
فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران را منتشر کرد . بر اساس این گزارش، همه اقلام خوراکی به جز تخم مرغ طی این هفته در قیاس با هفته مشابه سال قبل افزایش قیمت داشته اند.
بر اساس گزارش بانک مرکزی، سبزیجات ۱۴۴ درصد، سیب ۱۰۸ درصد، گوجه فرنگی ۳۳ درصد، ظرف یک سال گران شده اند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روز شنبه ۲۷ خرداد، قیمت هر کیلو مرغ را ۵۹۰۰ تومانی اعلام کرد و از «افزایش ۴۰۰ تومانی قیمت مرغ نسبت به دیروز» خبر داد.

دولت به فعالان بازار : حق صحبت در خصوص گرانی ندارید

روزنامه ایران (ارگان خبری دولت) روز شنبه ۲۷ خرداد ماه، عنوان اصلی صفحه اول خود را، به «عوامل کمبود و گرانی» اختصاص داده است و خواهان شناسایی عاملان «نابسامانی بازار» شده است.
در حالی که پیش تر جواد تقوی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، از «بازرسی ها در بازار با حضور قدرتمند ده هزار بازرس» به منظور مبارزه با گرانفروشی خبر داده بود، و از مردم خواسته بود گرانفروشی را گزارش کنند،
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) اعلام کرد:
«وزارت صنعت، معدن و تجارت طی نامه ای؛ فعالان اتحادیه های تولیدی و توزیعی را از انجام هر گونه مصاحبه با رسانه ها در خصوص موضوع گرانی منع کرده است»
ایلنا، ارسال این نامه را «نادیده گرفتن استقلال صنفی واحدهای اقتصادی در بیان مسائل، و تلاش در جهت آرام نشان دادن وضعیت بازار» از سوی دولت توصیف کرده است.
XS
SM
MD
LG