رئیس جمهوری ایران خواستار انتقال بخشی از صنایع دفاعی ایران به بخشغیردولتی شد.
حسن روحانی، که روز شنبه ۳۱ مرداد، در مراسم روز صنعت دفاعی در وزارت دفاع ایران سخنرانی میکرد، گفت: "صنعت دفاعی در بخشهایی که دارای طبقهبندی و اسرار نظامی است باید زیر نظر وزارت دفاع باشد٬ ولی در مابقی امور باید از دستاوردهای بیرون استفاده کند."
آقای روحانی در عین حال گفته است که مونتاژ نهایی باید همچنان به عهده خود نیروهای مسلح ایران باشد.
در جریان این مراسم همچنین از موشک نقطه زن "فاتح ۳۱۳" رونمایی شد.
این موشک که ۵۰۰ کیلومتر برد دارد، نوع جدیدی از موشک جدید فاتح به شمار می رود. وزارت دفاع ایران اعلام کرده است تولید انبوه این موشک را دردستور کار خود قرار داده است.
رونمایی از موشک جدید ایران، بیش از یک ماه پس از توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی صورت میگیرد.
در بخشی از این توافق آمده است که انتقال هرگونه تکنولوژی موشکهای بالستیک به ایران برای هشت سال باید به تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد برسد.
ایالات متحده در این ارتباط گفته است که هرگونه درخواستی از شورای امنیت در این ارتباط را وتو خواهد کرد.
تحریم تسلیحاتی نیز صادرات و واردات سلاح ایران را برای ۵ سال ممنوع کرده است.
حسن روحانی در مراسم روز صنایع دفاعی در این ارتباط گفته است ایران تنها زمانی میتواند با دیگر کشورها مذاکره کند که نیرومند باشد .
حسین دهقان، وزیر دفاع ایران نیز چند روز پیش گفته بود در حوزه فعالیت صنعتی تمرکز وزارت دفاع ایران بر انواع موشکهای بالستیک است.
از سوی دیگر با وجود تحریم تسلیحاتی ایران، روسیه نیز به تازگی اعلام کرده است سامانه دفاعی اس-۳۰۰ را به ایران تحویل خواهد داد.
گرچه این موضوع نياز به جلب رضايت شورای امنيت سازمان ملل دارد و معلوم نيست کشورهایی که از حق وتو برخوردارند با تحويل اين سامانه به ايران موافقت کنند یا نه.
ايران و روسيه در سال ۲۰۰۷ قراردادی را امضا کردند که به موجب آن مسکو تعهد کرد در قبال دريافت حدود ۸۰۰ ميلیون دلار چند پدافند ضد هوايی اس ۳۰۰ به تهران تحويل دهدف اما سه سال بعد و در پی تحریمهای سیاسی و اقتصادی روسیه اعلام کرد این قراداد را به حالت تعلیق در آورده است