لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۶:۴۹

یک تا ۱۱ سال حبس برای متهمان «همکاری با رسانه‌های معاند»


دادستان عمومی و انقلاب کرمان از صدور احکام اولیه یک تا ۱۱ سال حبس برای ۱۱ نفر از کسانی خبر داد که به اتهام «طراحی سایت‌ها، وب‌سایت‌ها و تولید محتوا برای رسانه‌های معاند» بازداشت شده بودند.

به گزارش ایرنا، یدالله موحد روز پنجشنبه ۲۹ خرداد در جمع خبرنگاران گفت: «پارسال پرونده هایی در حوزه جرایم علیه امنیت کشور در این استان مطرح شد که نخستین پرونده مربوط به پات شرق گواشیر بود و در قالب آن، گروه ۱۱ نفره ای در راستای طراحی سایت ها، وب سایت ها و تولید محتوا برای رسانه های معاند نظام، اقدام می کردند.»

او گفت: «چهار نفر از متهمان این پرونده در حوزه مدیریتی کار می کردند و محوریت کار با آن ها بوده و هفت نفر دیگر نیز تحت تاثیر القائات این افراد کار می کرده اند.»

به گفته آقای موحد «این افراد به صورت مرموز و با پوشش های اطلاعاتی و ارتباطاتی با شبکه های ماهواره ای از جمله بی بی سی فارسی در ارتباط بودند و اطلاعاتی را در اختیار رسانه های معاند قرار می دادند که توسط اطلاعات سپاه پاسداران در کرمان شناسایی شد.» بی بی سی فارسی همان زمان که ادعای همکاری افراد فوق با این رسانه مطرح شده بود، آن را رد کرد.

خبرگزاری ایسنا نیز به نقل از دادستان کرمان گفت که پس از کشف این گروه، مراکز آن ها شناسایی و با هماهنگی قضایی، بررسی دفاتر و اسناد آنها انجام شد و مدارک لازم نیز به دست آمد و آن ها تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. او همچنین گفته است که بسیاری از متهمان این پرونده مربوط به «جرائم امنیت کشور» به فعالیت های فوق اقرار کرده اند و «مجازات های قانونی به تناسب میزان مداخله آنان تعیین شده است.»

به گفته این مقام قضایی ایران «چهار نفر از متهمان این پرونده در حوزه مدیریتی کار می‌کردند و محوریت کار با آنها بوده است و هفت نفر دیگر نیز تحت تاثیر القائات این افراد کار می کرده‌اند.»

وی در عین حال گفت: «حکم صادره برای این افراد قطعی نیست و در حالی که تعدادی از متهمان اصلی در زندان هستند، حکم پنج نفر از آنها معلق شده است.»

نیمه آذر ماه ۱۳۹۲ خبرگزاری ایسنا به نقل از معاون دادستان کرمان از دستگیری ۱۶ نفر از فعالان سایبری توسط سپاه خبرداده بود. احمد قربانی آن زمان به ایسنا گفت این افراد که در قالب یک «شبکه پیچیده امنیتی-رسانه ای» فعالیت می کردند و اتهامشان «اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با شبکه های بیگانه و طراحی سایت و تولید محتوی برای سایت های ضدانقلاب به منظور براندازی نظام جمهوری اسلامی است.»

احمد قربانی، معاون دادستانی کرمان اتهام این ۱۶ نفر را «اخذ سفارش از ضد انقلاب خارج‌نشین و طراحی سایت‌های اصلی ضد نظام مقدس اسلامی و سایت‌های مرتبط با فتنه» خوانده بود.

خبرهای دیگری در نیمه آذر ماه پارسال حاکی از توقف فعالیت وبسایت «نارنجی» بود و برخی گمانه زنی ها این دو خبر را مرتبط با یکدیگر توصیف کردند. این وبسایت عمدتا به اخبار مربوط به تکنولوژی و کامپیوتر می پرداخت.

نارنجی توسط علی اصغر هنرمند، عباس واحدی، علیرضا وزیری، نسیم نیکمهر، ملیحه نخعی، محمد حسین موسی زاده و سارا سجاد پور اداره می شد. این افراد در تاریخ ۱۱ آذر ماه ۱۳۹۲ توسط سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بازداشت شدند و وبسایت نارنجی از آن زمان بروز نشده است.

همزمان دادستان عمومی و انقلاب کرمان در نشست خبری اخیر درباره پرونده دیگری گفت: «در این پرونده یک فرد با هویت معلوم که ارتباط تنگاتنگی با سرویس جاسوسی MI6 داشت دستگیر شد که اوج فعالیت های وی مربوط به بعد از تحریم ها بوده است و مشاوره و همکاری هایی را در جهت اثر بخشی این تحریم ها ارایه می کرده است.»

یدالله موحد بدون ذکر هویت این فرد گفت او توسط اطلاعات کرمان دستگیر شد و «پس از انجام تحقیقات وسیع و کار اطلاعاتی گسترده، جمع آوری مستندات مربوط انجام شد و این متهم به ۱۰ سال حبس محکوم شده که با تجدیدنظرخواهی متهم، پرونده در دادگاه تجدید نظر مطرح شده.»

او همچنین گفت: «در پرونده دیگری فردی که با سفارت اسراییل در تایلند و ترکیه ارتباط برقرار کرده و اطلاعاتی را در اختیار آنها قرار داده بود، قبل از انجام هر اقدام موثری، محاکمه شد و پنج سال حبس برای وی تعیین شده است.»

درباره جزئیات و چند و چون روند دادگاه این افراد و نام بازداشت‌ شدگان اطلاعات بیشتری منتشر نشده است.
XS
SM
MD
LG