پرونده نوروز به عنوان میراث ۱۲ کشور در فهرست میراث ناملموس جهانی در یونسکو به ثبت رسید.
خبرگزاری های ایران به نقل از فرهاد نظری، مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی ایران گزارش دادند که روز چهارشنبه دهم آذر در جلسه کمیته بینالمللی حفاظت از میراث ناملموس که در پایتخت اتیوپی برگزار شد، پرونده نوروز به ثبت جهانی رسید.
این در حالیست که پرونده این جشن چند ملیتی هفت سال پیش نیز به طور مشترک از سوی هفت کشور به یونسکو ارائه شد و به ثبت جهانی رسید. در آن دوره افغانستان و تاجیکستان، دو کشوری که از نظر جمعیتی و تاریخی سهم بسیاری در برگزاری نوروز دارند، در ثبت این پرونده جضور نداشتند. ترکمنستان، قرقیزستان و عراق نیز نقشی در ثبت جهانی نوروز نداشتند.
در آن دوره پس از ثبت جهانی نوروز در یونسکو، این جشن در اسفند ماه سال ۸۸ طی قطعنامهای در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شد. جشنی هم در نوروز سال ۸۹ در تهران با حضور مقامات عالیرتبه هفت کشور برگزار شد.
در خبر منتشرشده از سوی سازمان ملل متحد درباره اهمیت نوروز آمده بود: «نوروز برای بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان، آغاز سال نو است و بیش از سه هزار سال است که درمناطقی از بالکان، منطقه دریای سیاه، قفقاز، آسیای مرکزی و خاورمیانه و نقاط دیگری از جهان جشن گرفته میشود.»
با این حال در سال ۱۳۹۳ پنج کشور دیگر به کشورهای خواستار مشارکت در پرونده نوروز اضافه شدند و پس از دو سال این پرونده با مشارکت ایران، ترکیه، جمهوری آذربایجان، هند، پاکستان، قزاقستان، افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان و عراق در اجلاس اتیوپی به تثبیت رسید.