معاون وزارت اطلاعات ایران از کشف هزاران میلیارد تومان فرار مالیاتی سازماندهی شده خبر داد.
معاون مبارزه با مفاسد کلان اقتصادی وزارت اطلاعات ایران روز شنبه (۱۹ دی) در یک کنفرانس خبری در طی تشریح اقدامات این معاونت، از مبارزه با فرار مالیاتی و کشف یک باند فعال در فرار کلان مالیاتی خبر داد.
به گفته این مقام وزارت اطلاعات، تاسیس شرکتهای صوری برای ارائه مشاوره مالیاتی، نفوذ به سامانه سازمان امور مالیاتی، دزدیدن اطلاعات مالیات دهندگان و فروش فاکتورهای صوری در حجم بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان به منظور حسابسازی از اقدامات این باند برای فرار مالیاتی مشتریان خود بوده است.
او توضیح داد که عوامل این باند با ورود وزارت اطلاعات شناسایی و دستگیر شدند. به گفته او اقدامات وزارت اطلاعات برای مقابله با فرار مالیاتی، تنها در سال ۹۳ منجر به حدود دو هزار میلیارد تومان وصول مالیات شد.
یکی دیگر از پرونده هایی که معاون وزارت اطلاعات تشریح کرد به خرید سهام شرکت فولاد هرمزگان اختصاص داشت.
این مقام اطلاعاتی ایران گفت: "همزمان با عرضه سهام شرکت فولاد هرمزگان در بازار فرابورس، متاسفانه تعدادی از مدیران ذی نفوذ یکی دیگر از شرکت های فولاد که به اطلاعات پنهانی شرکت در حال عرضه دسترسی داشتهاند اقدام به خرید سهام فولاد هرمزگان با منابع تنخواهی که در اختیارشان بود نمودند."
به گفته او این افراد سپس طی چند روز پس از عرضه سهام شرکت فولاد هرمزگان فرابورس، با برداشت غیر قانونی مبلغ ۱۶ میلیارد تومان از حساب آن شرکت، سهام فولاد هرمزگان را خریدند و از این طریق تنها ظرف چند روز حدود یک میلیارد تومان سود به دست آوردند. این افراد با پیگیری وزارت اطلاعات و صدور حکم قضایی، دستگیر شدهاند.
معاون مبارزه با مفاسد کلان اقتصادی همچنین از دستگیری سه مدیر شرکت نفت فلات قاره (وابسته به وزارت نفت) خبر داد. به گفته او این معاونت با همکاری وزارت نفت سه نفر از مدیران شرکت نفت فلات قاره که در سال ۱۳۹۱ با برگزاری مناقصه محدود تخلف انجام داده بودند، حکم قضایی بازداشت کرد.
بنا به توضیح او، برآورد اولیه از میزان تخلف مالی متهمین پرونده بیش از دویست میلیون یورو است. در این رابطه چهار نفر از افراد غیردولتی نیز بازداشت شدهاند.
این مقام وزارت اطلاعات ایران همچنین از کشف اختلاس در یکی از شعب یکی از بانکها و کشف چندین مورد زمین خواری در اطراف تهران طی دو سال اخیر خبر داد.
ایران با وجود اعلام مبارزه با فساد همچنان در میان کشورهای با بیشترین میزان فساد اداری قرار دارد.
جایگاه ایران در سال ۲۰۱۴ از نظر شاخص حساسیت فساد در میان ۱۷۵ کشور در رتبه ۱۳۶ بود. این جایگاه طی سالهای اخیر تغییر چندانی نکرده است. بهترین جایگاه ایران از نظرحساسیت به فساد اداری مربوط به سال ۲۰۰۳ است که رتبه ۷۸ به ایران تعلق گرفته است.