حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از وضعیت فساد در کشور و عملکرد دستگاههای نظارتی انتقاد کرد.
به گزارش ایرنا، آقای روحانی که روز سهشنبه در سازمان مدیریت و برنامهریزی سخن میگفت، فساد در کشور را مانع پیشرفت و رونق اقتصادی دانست و گفت: "تا فساد در کشور است پیشرفت دلخواه و واقعی ایجاد نمیشود."
او اضافه کرد: "وقتی میخواهید تولید کنید، یک دستگاه فاسدی هم که نمیخواهم نام ببرم که چگونه میتواند کالای قاچاق وارد کند، نمیگذارد کشور رشد کند. باید جلوی فساد گرفته شود و باید شرایط سیستم گمرکی ما بهتر شود."
آقای روحانی از دستگاه خاصی نام نبرد اما او پیش از این نیز با اشاره غیرمستقیم به دستگاه خاصی، عملکرد آن را موجب ایجاد فساد دانسته بود.
او در آذر ماه سال گذشته گفته بود: "اگر تفنگ، پول، قدرت، روزنامه، سایت و تبلیغات یک جا جمع شود حتما فساد درست میشود پس دنیا عقلش رسیده است که این قدرتها را تفکیک کرده است." او اضافه کرده بود که اگر اینها یکجا جمع شود، "سلمان و ابوذر" هم فاسد میشوند.
همان موقع بسیاری از رسانهها سخنان آقای روحانی را اشاره به سپاه پاسداران، نهاد نظامی که وبسایت، روزنامه، نهادهای مالی و شرکتهای بزرگ را در اختیار دارد، دانستند.
این بار اما رئیس جمهوری ایران به قاچاق کالا توسط یک دستگاه خاص اشاره کرده است؛ امری که رئیس جمهوری پیشین ایران، محمود احمدینژاد نیز به آن اشاره کرده بود. او در ارتباط با قاچاق کالا در میان سخنان خود به عنوان نمونهای از گسترده بودن قاچاق کالا در ایران به ارقام کلان حاصل از قاچاق سیگار اشاره کرده و گفته بود: "مصرف سیگار در ایران معادل ۲ هزار میلیارد تومان است. این رقم همه قاچاقچیان درجه یک دنیا را به طمع می اندازد، چه رسد به برادران قاچاقچی خودمان."
آن زمان نیز برخی از رسانه ها و تحلیلگران، اشاره محمود احمدی نژاد را به سپاه پاسداران دانستند.
به نظر میرسد در پی لغو تحریمها و افزایش فشار به دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی، رئیس جمهوری ایران تلاش میکند تا موانع رونق اقتصادی را بیشتر نمایان کند.
حسن روحانی در ادامه سخنان روز سهشنبه خود در سازمان مدیریت و برنامه ریزی از عملکرد دستگاههای نظارتی ایران نیز انتقاد کرد و گفت: "الحمدالله هرچه بخواهید دستگاه نظارتی هست که نشستند و فقط ایراد میگیرند و هرکاری کنید میگویند این طرف آن کج بود و یا آن طرفش ایراد داشت. البته اصل دستگاههای نظارتی برای کشور لازم است اما به شرطی که در چارچوب قانون عمل کنند و بگذارند کشور پیشرفت کند و به پیشرفت کشور کمک کنند."
او با این حال هدف دولت را فاصله گرفتن اقتصاد از رانت و انحصار و واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی عنوان کرد.