در ادامه ناآرامی ها در زندانهای ایران به خاطر نگرانی از شیوع کرونا، برخی رسانه های داخل ایران از بروز «درگیری» در زندان شهر همدان خبر دادند اما ساعاتی بعد دادستان همدان این موضوع را تکذیب کرد.
خبرگزاری ایرنا روز یکشنبه ۱۰ فروردین ماه نوشت که «به دنبال بروز درگیری بین زندانیان این شهر، مسوولان استان در حال بازگرداندن آرامش به این زندان هستند.»
این خبرگزاری به علت وقوع این درگیری اشاره نکرد و نوشت که «اطلاعات و گمانه زنیهایی در زمینه فرار زندانیان به دست نیامده» اما ساعاتی بعد حسن خانجانی، دادستان همدان، وقوع آنچه «اغتشاش» نامید را تکذیب کرد و گفت که «زندانیان به بهانه شیوع کروناویروس چندین پتو را آتش زدند و اغتشاشی در زندان همدان در کار نبوده است.»
خانجانی افزود که حتی یک نفر هم از زندان فرار نکرده و همه زندانیان در بند هستند.
نگرانی از وضعیت بهداشتی بندهای این زندان علت وقوع این ناآرامی اعلام شده است. پیش از این نیز ۷۴زندانی در سقز به خاطر نگرانی از شیوع کرونا از زندان فرار کرده بودند.
مقامات قضایی کردستان اعلام کردند که تا کنون «١۰ نفر از فراریان دستگیر و دو نفر نیز خود را تسلیم کردهاند.»
نگرانی از شیوع کرونا در زندان های ایران در حالی است که بر اساس اخبار منتشر شده از سوی رسانههای حقوق بشری تا روز چهارشنبه ۶ فروردین دستکم سه زندانی در زندان مرکزی ارومیه و ۶ زندانی دیگر در زندان تهران بزرگ پس از مبتلا شدن به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
شبکه حقوق بشری ههنگاو نیز در گزارش دیگری اعلام کرده است که روز چهارشنبه ۶ فروردین یک زندانی از بند زنان زندان مرکز ارومیه که هویت او تا به این لحظه نامشخص اعلام شده و دو زندانی دیگر به نامهای حسین جوادی و فریق محمدی در طی روزهای گذشته، در پی ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
لازم به ذکر است که، صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل اطلاعات منتشر شده در رابطه با شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در زندانهای ایران را تائید کند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۶ فروردین ماه در یک کنفرانس خبری گفت: «نه تنها از سوریه، که از جمهوری اسلامی ایران هم خواستهایم در این شرایط نه تنها شهروندان آمریکایی، بلکه تمامی کسانی که ناعادلانه به زندان افتادهاند را آزاد کند. این اقدامی بشردوستانه است و گذشته از اینکه این افراد غیرقانونی به زندان افتادهاند، در این شرایط اصل بشردوستی حکم میکند که از زندان آزاد شوند.»
با این حال تعداد زیادی از زندانیان در زندانهای مختلف ایران از جمله زندانیان سیاسی و عقیدتی که محکومیت آنها بیشتر از ۵ سال است کماکان در زندانهای ایران در بازداشت بهسر میبرند.