لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۲

کرونا در ایران – هشدار در مورد خطر گردش بالای ویروس؛ وزیر بهداشت می‌گوید نگران اوج‌گیری موج ششم نیست


آرشیو
آرشیو

وزارت بهداشت ایران از ۲۲ تا ۲۳ مهر ، ۱۱ هزار و ۸۵۷ مورد ابتلای جدید به کرونا در کشور را تأیید کرد.

همچنین در این ۲۴ ساعت، ۱۹۷ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع قربانیان این بیماری به ۱۲۳ هزار و ۶۹۵ نفر رسید.

بسیاری از جمله تعدادی از مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

مقامات بهداشتی ایران از احتمال خیز ششم کرونا در کشور از آبان ماه خبر داده‌اند.

با این حال، وزیر بهداشت می‌گوید برای موج ششم تمهیدات لازم صورت گرفته است و بیمارستان‌ها در آماده‌باش هستند.

بهرام عین‌اللهی ضمن تأکید بر سرعت واکسیناسیون در کشور افزود: «دلهره و نگرانی بابت اوج‌گیری موج ششم نداریم.»

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد تاکنون ۴۷ میلیون و ۷۱۳ هزار و ۲۵۸ نفر در کشور دز اول واکسن، و ۲۲ میلیون و ۸۱۶ هزار و ۵۳۶ نفر دز دوم را تزریق کرده اند.

  • هشدار نسبت به خطر گردش بالای ویروس کرونا

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید تا زمانی که موارد ابتلای روزانه به زیر ۴ تا ۵ هزار نفر نرسد، خطر گردش بالای ویروس وجود دارد.

به گفته علیرضا ناجی، موارد ابتلا در افرادی که در مراسم اربعین شرکت کردند یا سفر رفته اند دیده می‌شود. او گفت آمار مبتلایان روزانه نیز ممکن است «خیلی دقیق نباشد.»

در همین حال یک عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران که روز پنجشنبه از عدم شفافیت وزارت بهداشت در اطلاع‌رسانی گلایه کرده بود، روز جمعه این اظهارات را «سوء تعبیر» خبرنگار عنوان کرد.

مسعود یونسیان گفت منظور او این بوده که وزارت بهداشت داده‌های خام را در اختیار آنها قرار نمی‌دهد و این وزارتخانه معمولا اطلاعات درصد واکسیناسیون، تعداد بیماران، بستری و بهبود یافتگان را منتشر می‌کند.

او در مورد وقوع پیک ششم گفت: «چون داده ای ندارم، پس اطلاعی هم ندارم و بهتر است با همکاران وزارت بهداشت که دسترسی به این داده ها دارند مصاحبه کنید.»

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفته بود به دلیل عدم اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، باید در رابطه با احتمال وقوع پیک ششم به «حدس و گمان» متوسل شد.

در روزهای گذشته تعدادی از کارشناسان در مورد پیش‌بینی وقوع موج ششم و شیوه رنگ‌بندی شیوع کرونا در مناطق مختلف کشور ابراز تردید کرده‌اند.

تیم اپلیکیشن ماسک که نقشه رنگبندی شیوع کرونا را تعیین می‌کند توضیح داده است که با کاهش روند بستری در کشور، شهرهای بیشتری به رنگ‌های زرد و آبی درآمدند، اما تعدادی از شهرهای بزرگ مثل تهران، کرج، تبریز، ارومیه، و اصفهان نارنجی هستند و یک شهر پرجمعیت در وضعیت نارنجی می‌تواند به اندازه ده‌ها شهر کم جمعیت، بیمار داشته باشد.

تازه‌ترین رنگ‌بندی کرونا نشان می‌دهد شهرستان‌های سردشت، مهاباد در استان آذربایجان غربی، سنندج و مریوان در استان کردستان، و همچنین پاوه، جوانرود و سرپل ذهاب در استان کرمانشاه، هنوز در وضعیت قرمز هستند.

در همین حال، سرپرست ‌دانشگاه علوم پزشکی البرز از مرگ ۱۰ بیمار مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. شهرام صیادی گفت در حال حاضر ۶۴۸ نفر در مراکز درمانی بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌های استان را ۲۴۰ نفر اعلام کرد. او گفت از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون بیش از ۸۰ هزار و ۹۷۹ نفر در استان چهارمحال و بختیاری به این بیماری مبتلا شده‌اند.

  • حدف کورتن و آنتی‌بیوتیک از پروتکل درمانی کرونا

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، از برخی تغییرات در پروتکل‌های درمانی کرونا خبر داد.

حمیدرضا جماعتی گفت در پروتکل بازنگری شده، استفاده از داروهای کورتنی که منجر به افزایش موارد قارچ سیاه در کشور شده بود ممنوع است و فقط باید برای موارد شدید ابتلا به کرونا که بیمار بستری می شود با تشخیص پزشک از کورتن استفاده شود.

همچنین استفاده از هیدروکسی کلرکین یا استفاده از آنتی بیوتیک‌ها از پروتکل درمان کرونا کنار گذاشته شده است.

علاوه بر این، استفاده از رمدسیویر تنها برای ۱۰ روز اول ابتلا به کرونای متوسط توصیه می شود. در موارد خفیف و سرپایی کرونا، هیچ دارویی توصیه نمی شود.

XS
SM
MD
LG