وزارت بهداشت ایران از روز ۱۷ آبان تا ۱۸ آبان، ۸ هزار و ۳۰۵ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۴ هزار و ۴۶۰ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۲ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۲۷ هزار و ۵۵۱ نفر رساندند.
در همین حال، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، مرگ روزانه ۷۰۹ نفر در کشور به علت ابتلا به کرونا را نادرست خواند. محمدمهدی گویا گفت مشخص نیست «این اخبار کذب» را بر چه مبنایی منتشر میکنند.
وزارت بهداشت ایران روز دوم شهریور، ۷۰۹ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در ۲۴ ساعت را ثبت کرده بود.
این در حالی است که بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
وزیر بهداشت ایران، پیک پنجم کرونا در ایران را یک «فاجعه ملی» توصیف کرده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اوایل مرداد ماه پیشبینی کرده بود که موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در آبان ماه به زیر ۵۰ نفر برسد.
- هشدار دوباره در مورد وقوع پیک ششم
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به خطر وقوع پیک ششم کرونا هشدار داد.
مسعود مردانی گفت برخی افرادی که واکسینه شدهاند، نسبت به رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی «عادی انگاری» کرده و باعث انتقال ویروس به دیگران میشوند.
یک عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفته است که در شهرهایی مانند تهران موارد بستری و ابتلا کاهش پیدا کرده است، اما برخی از شهرهای کوچک با افزایش ابتلا و بستری روبرو شدهاند.
حمیدرضا ابطحی گفت ممکن است رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله فاصلهگذاری اجتماعی در قسمتهای مرفهتر شهرها رعایت شود، اما احتمال دارد این موارد در «گروههای فقیرتر» رعایت نشوند.
هر چند واکسیناسیون در ایران شتاب گرفته است، اما هنوز نیمی از جمعیت به صورت کامل واکسینه نشدهاند.
آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد در شبانهروز گذشته، ۸۸۲ هزار دز واکسن تزریق شده است.
تاکنون ۴۰ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۱۹۸ نفر در ایران دز دوم واکسن را دریافت کرده و کامل واکسینه شدهاند.
کارشناسان میگویند برای رسیدن به ایمنی جمعی به ویژه با شیوع گونه مسری «دلتا»، بالای ۸۰ درصد از جمعیت باید به صورت کامل واکسینه شده باشند.
- عدم توفیق کارآزمایی بالینی داروی «امام کاظم»
مدیر گروه طب ایرانی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت، برای هیچ کس داروی امام کاظم توصیه نکرده است؛ چرا که این دارو فاقد شواهد علمی است.
دکتر محمد مظاهری گفت: «تنها یک کارآزمایی بالینی در مورد این داروی گیاهی انجام شده که نتایج آن امیدوارکننده نیست و نمیتوان به آن استناد علمی کرد.»
او تأکید کرد که بهتر است در درمان کرونا از داروهای «معتبر» استفاده شود و بهتر است نام ائمه را بر روی داروهای گیاهی نگذارند.
این در حالی است که وزیر بهداشت ایران از دانشمندان طب ایرانی خواست تا فعالتر شوند و گفت برای اولین بار از مشارکت متخصصان طب ایرانی در کمیته علمی کشوری کرونا بهره بردهاند.
بهرام عیناللهی گفت: «حسن طب ایرانی این است که به پیشگیری بیش از درمان میپردازد و به روحیات معنوی افراد بیشتر میپردازد که نکته مثبتی است.»
چندی پیش، رؤسای تعدادی از انجمنهای علمی ایران در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت، طرح نمایندگان مجلس برای تشکیل «سازمانهای طب اسلامی - ایرانی» را هتک حیثیت نظام سلامت توصیف کردند.
به گزارش ایلنا، این ۵۷ نفر در نامه خود با «تبلیغ و ترویج نظریهها یا شیوههای درمانی بدون در نظر داشتن شواهد علمی» مخالفت کرده و هشدار داده بودند که این طرح، در صورت تصویب، سلامت مردم را به خطر خواهد انداخت.
- آغاز آزمایشهای واکسن برکت آزمایش بر روی نوجوانان
واکسن برکت مجوز کمیته اخلاق در پژوهش را برای آزمایش در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال کسب کرد. در این کارآزمایی بالینی، یک گروه واکسن سینوفارم و گروه دیگر واکسن برکت دریافت خواهند کرد. گفتنی است چنین آزمایشی تاکنون در مطالعات بزرگ واکسن کرونا در دنیا انجام نشده است.
واکسن برکت قرار بود تا پایان مهر ، پنجاه میلیون دز واکسن تولید کند که به رغم تبلیغات و حمایتهای گسترده در این امر موفق نشد.
مدیرکل دارو و مواد سازمان غذا و دارو گفته است که تولید واکسن در ایران به ۱۰ میلیون دز در ماه رسیده است.
حیدر محمدی به خبرگزاری ایرنا گفت که ماهیانه حدود هفت میلیون دز از واکسنهای برکت و اسپایکوژن به وزارت بهداشت تحویل داده میشود.