لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۲

کرونا در ایران | کاهش «شدید» رعایت پروتکل‌ها؛ وزیر بهداشت: هنوز اثری از موج ششم مشاهده نشده است


تبریز-آرشیو
تبریز-آرشیو

وزارت بهداشت ایران از روز ۱۲ آبان تا ۱۳ آبان، ۹ هزار و ۸۶۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد. به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۵ میلیون و ۹۶۴ هزار و ۸۲۴ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۸ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا را به ۱۲۶ هزار و ۹۲۱ نفر رسید. بسیاری، از جمله تعدادی از مقامات کشور‌، معتقدند که آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اوایل مرداد ماه گفته بود موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در آبان ماه به زیر ۵۰ نفر خواهد رسید.

  • اظهارات ضد و نقیض در مورد وقوع پیک ششم؛ عدم تغییر در سیاست بازگشایی مدارس

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت ایران معتقد است که با ثابت ماندن وضعیت ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا، «هنوز اثری از موج ششم شیوع کرونا» مشاهده نشده است.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان در روزهای گذشته نسبت به وقوع موج ششم کرونا در ایران هشدار داده‌اند.

روز چهارشنبه، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت با توجه به اینکه تعداد فوتی‌ها همچنان نزدیک به ۲۰۰ مورد در روز باقی مانده است، شرایط مناسب نیست و نشانه‌های «خطرناکی» از آغاز موج ششم دیده می‌شود.

در همین حال، رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایران نیز کاهش یافته است. وزارت بهداشت، میزان رعایت این پروتکل‌ها توسط مردم را تا هفته اول آبان، ۴۵.۵ درصد گزارش کرده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز علت اصلی قرار گرفتن شهرها در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) در غرب کشور را «کاهش شدید» رعایت پروتکل‌ها دانسته است.

با این حال، محمد مهدی گویا می‌گوید سیاست بازگشایی مدارس «مبتنی بر شواهد علمی» و «بسیار سختگیرانه» بوده است. به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، دانش آموزانی که واکسن نزنند هر هفته باید تست بدهند.

او همچنین گفت تاکنون حدود ۳۵ درصد از دانش‌آموزان هر ۲ دز واکسن را تزریق کرده‌اند.

وزارت بهداشت ایران هنوز برنامه‌ای برای واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال ندارد. این در حالی است که پس از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن فایزر ویژه کودکان در آمریکا، کشورهای دیگر از جمله امارات متحده عربی و بحرین نیز تزریق این واکسن را به کودکان زیر ۱۲ سال توصیه کرده‌اند.

  • بدهی سنگین هلال احمر پس از واردات ۱۱۲ میلیون دز واکسن

دبیرکل و سخنگوی جمعیت هلال احمر می‌گوید این نهاد تنها به اندازه دریافت هزینه خرید واکسن از بانک مرکزی ارز دریافت کرده است.

محمدحسن قوسیان مقدم گفت، هلال احمر برای هزینه‌هایی مانند هزینه حمل و نقل، گمرک و بیمه حدود ۸۲۰ میلیارد تومان بدهی دارد.

جمعیت هلال احمر ایران بیش از ۱۱۲ میلیون دز واکسن وارد کرده است.

قوسیان مقدم پیشتر اعلام کرده بود که پرونده ورود واکسن کرونا به کشور فعلا بسته شده است.»

گمرک ایران در گزارشی میزان واردات واکسن را ۱۴۶.۳ میلیون دز اعلام کرده است، که بالغ بر ۸۸ درصد آن واکسن چینی سینوفارم بوده است.

بیشترین میزان واردات واکسن در مهرماه، با ورود بیش از ۶۰ میلیون دز واکسن، ثبت شده است.

  • مسیری طولانی برای رسیدن به ایمنی جمعی

هر چند در هفته‌های اخیر، روند واکسیناسیون در ایران شتاب گرفته، اما شمار افرادی که هر دو دز واکسن را تزریق کرده و کامل واکسینه شده‌اند ۴۲ درصد است.

بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۵۴ میلیون و ۵۰۹ هزار و ۲۱۰ نفر دز اول و ۳۷ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۹۹۸ نفر دز دوم را تزریق کرده‌اند.

برای رسیدن به ایمنی جمعی به ویژه با شیوع گونه مسری «دلتا» توصیه می‌شود که بالای ۸۰ درصد از جمعیت کامل واکسینه شده باشند.

وزارت بهداشت ایران اعلام کرده است تا هفته اول آبان، استان سیستان و بلوچستان با تزریق هر دو دز واکسن به ۲۶ درصد از جمعیت هدف، کمترین میزان واکسیناسیون د‌ر کشور را داشته است

استان قم نیز با ۳۳ درصد تزریق هر دو دز واکسن در پایین جدول واکسیناسیون قرار دارد.

بسیاری، دستور ممنوعیت واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی توسط رهبر جمهوری اسلامی و تمرکز بر تولید داخلی واکسن را - که تاکنون سهم چندانی در واکسیناسیون عمومی نداشته است - دلیل اصلی مرگ هزاران نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا می‌دانند.

XS
SM
MD
LG