لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۴

کرونا در ایران | افزایش شمار شهرهای قرمز و شرایط «ناپایدار» در بسیاری از نقاط کشور


 وزارت بهداشت ایران از روز ۱۱ آبان تا ۱۲ آبان، ۱۰ هزار و ۳۶۳ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.

به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۵ میلیون و ۹۵۴ هزار و ۹۶۲ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۷ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا را به ۱۲۶ هزار و ۷۶۳ نفر رساندند.

بسیاری، از جمله تعدادی از مقامات کشور‌، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، اوایل مرداد ماه گفته بود که موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در آبان ماه به زیر ۵۰ نفر خواهد رسید.

در عین حال، شمار شهرهایی که در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار دارند بار دیگر افزایش پیدا کرده است.

در حال حاضر، ۲۹ شهر کشور در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) ، ۱۱۲ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر) ، ۲۲۱ شهر در وضعیت زرد و ۸۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

شمار شهرهای قرمز در روز پانزدهم مهر، تنها ۷ شهر بود.

اپلیکیشن ماسک که رنگبندی شیوع کرونا در کشور را تعیین می‌کند اعلام کرده است که شرایط در «بسیاری از نقاط کشور» ناپایدار است.

  • عدم تحلیل درست در کمیته «واکنش سریع» کرونا

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید یکی از مشکلاتی که در کمیته اپیدمیولوژی یا واکنش سریع «در دوره قبل» وجود داشت این بود که اطلاعات مربوط به همه‌گیری کرونا در ایران باید به «دستور وزیر» داده می‌شد، اما در نهایت «اطلاعاتی نمی‌دادند که ما بتوانیم درست تحلیل کنیم.»

او گفت تصمیم‌ها معمولا بر اساس «حدسیات» بود و به این حدسیات هم عمل نمی‌شد.

علیرضا ناجی افزود رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم به زیر ۴۰ درصد رسیده است. او تأکید کرد که در این شرایط، بازگشایی مدارس، دانشگاه‌ها و سایر صنوف، بدون اینکه اقدامات غیردرمانی درستی صورت‌ گیرد و سطح واکسیناسیون‌ به میزان مناسبی برسد، «بسیار بسیار خطرناک» است.

در حالی که در دو ماه اخیر روند واکسیناسیون عمومی در ایران سرعت گرفته است، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید ۲۵ درصد از مردم در مقابل تزریق واکسن مقاومت می‌کنند.

علیرضا اولیایی منش در گفت وگو با خبرگزاری مهر گفت حدود ۸۰ درصد از مردم کشور دز اول و حدود ۵۰ درصد نیز دز دوم واکسن را تزریق کرده‌اند.

نظرسنجی جدید مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نشان می‌دهد ۷۵.۱ درصد از شهروندان بالای ۱۸ سال با اجباری شدن واکسن موافق و ۲۱.۶ درصد با اجباری شدن آن برای همه مخالف هستند.

بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران، تاکنون کمی بالای ۴۲ درصد از کل جمعیت ایران هر دو دز واکسن را دریافت کرده و کامل واکسینه شده‌اند.

  • عدم تغییر زمان بازگشایی مدارس

سرپرست وزارت آموزش و پرورش می‌گوید زمان بازگشایی مدارس تغییر نخواهد کرد.

علیرضا کاظمی گفت: «ترجیح ما و ستاد ملی کرونا این بود که از ۱۵ آبان برای متوسطه دوم و از اول آذر برای مدارس ابتدایی و متوسطه اول، بازگشایی را انجام دهیم.» او افزود وضعیت مدارس ابتدایی قرار است در جلسه روز شنبه آینده ستادملی کرونا مطرح و تصویب شود.

از طرفی، وزارت بهداشت ایران هنوز برنامه‌ای برای واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال ندارد. در حال حاضر، وزارت بهداشت ایران واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک را به نوجوانان بین ۱۲ تا ۱۸ سال تزریق می‌کند.

این در حالی است که پس از دریافت مجوز مصرف اضطراری واکسن فایزر ویژه کودکان در آمریکا، کشورهای دیگر از جمله امارات متحده عربی و بحرین نیز این واکسن را به کودکان خردسال تزریق می‌کنند.

یک نظرسنجی در ایران نشان داده است که ۵۷ درصد از مردم‌ «به هیچ وجه» حاضر به واکسینه کردن کودکان خود با واکسن‌های موجود در کشور نیستند، یا اطمینان کافی به واکسیناسیون ندارند.

XS
SM
MD
LG