مقامات جمهوری اسلامی تا روز چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۹، مرگ ۳۰۳۶ نفر را به طور رسمی اعلام کردند و تعداد کل مبتلایان هم به ۴۷ هزار و ۵۹۳ نفر رسید.
این آمار در حالی است که یک مقام سازمان بهداشت جهانی گفته است آمار اعلام شده مقامات ایران درباره مبتلایان به ویروس کرونا تنها یک پنجم مبتلایان واقعی است.
همچنان منتقدان میگویند مقامهای جمهوری اسلامی در یک ماه گذشته با تصمیمات غلط بر افزایش این آمار دامن زدند. ابتدا مقامات ایران با بستن اماکن مذهبی در قم و مشهد مخالفت کردند و در اواخر اسفند، درخواستها برای ممانعت از سفر و قرنطینه شهرها را رد کردند.
هفته پیش تنها در روز جمعه ۲۹۲۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در ایران شناسایی شدند.
همچنان خبرهایی از پنهانکاری و ارائه آماری کمتر از تعداد واقعی در ایران به گوش می رسد. یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مشهد روز جمعه گفت که در استان خراسان رضوی دلیل فوت صدها نفر بیماری حاد تنفسی ذکر شده و برای اندکی از آنها بیماری کرونا علت فوت اعلام شده است.
جمهوری اسلامی از یکسو خواستار کمکهای بین المللی برای مقابله با کرونا شد اما از سوی دیگر، ضمن اخراج اعضای نهاد بین المللی «پزشکان بدون مرز»، پیشنهاد آمریکا برای کمک به حل بحران کرونا در ایران را نیز رد کرد.
پیش از این مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ۴ فروردین در بیانیهای با عنوان «دروغهای خامنهای درباره ویروس ووهان جان مردم را به خطر میاندازد» مطالبی را درباره دروغگوییها و پنهانکاریهای رژیم ایران در رابطه با ویروس کرونا بیان کرد.
در بیانیه آقای پمپئو آمده است: «دروغهای خامنهای، رهبر [جمهوری اسلامی]، درباره ویروس ووهان خطرناک است و ایرانیان و مردم سراسر جهان را در معرض خطر بزرگتری قرار میدهد. واقعیتها اهمیت دارند.»
ایالات متحده بارها سوءمدیریت، فساد مالی نهادینه، و غارت داراییهای ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات ایران و وضعیت نابسامان رفاهی مردم آن کشور دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.