با گذشت چند هفته از شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران و پس از اعلام رسمی ابتلای بیش از ۱۱ هزار نفر و جان باختن بیش از ۵۰۰ نفر در ایران - آماری که با توجه به گزارشهای مردمی و آمارهای ضد و نقیض مقامات در صحت آن تردید بسیار زیادی وجود دارد - و یک روز پس از آن که رهبر جمهوری اسلامی به ستاد کل نیروهای مسلح ایران دستور داد یک «قرارگاه بهداشتی و درمانی» را برای مقابله با بیماری کرونا در ایران تشکیل دهند، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح از اقدامات نظامی برای این منظور خبر داد.
محمد باقری، رئیس ستاد مشترک نیروی های مسلح جمهوری اسلامی، روز جمعه ۲۳ اسفند اعلام کرد که از روز شنبه روال خلوت کردن فروشگاهها، خیابانها، و جادهها توسط نیروهای مسلح و با هماهنگی با وزارت کشور انجام می شود. او همچنین گفت که طی یک هفته تا ۱۰ روز آینده همه افراد یک بار از طریق فضای مجازی و تماس تلفنی و در صورت ضرورت، با مراجعه مورد رصد قرار میگیرند و افراد مشکوک به بیماری مشخص می شوند.
ورود نظامیان به موضوع مقابله با همه گیری ویروس کرونا در ایران پس از این صورت گرفت خامنه ای از احتمال حمله بیولوژیک بودن شیوع این بیماری سخن گفت. این در حالی است که مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در واکنش به ادعای آیت الله علی خامنه ای، که شیوع کرونا را «حمله بیولوژیک» خوانده بود، گفت که بیان حقیقت درباره این بیماری میتوانست «بهترین دفاع بیولوژیک» باشد.
آقای پمپئو روز جمعه در توئیتی نوشت: «همان طور که خامنهای میداند، بهترین دفاع بیولوژیک این میبود که [او]، همان زمانی که ویروس ووهان در حال گسترش یافتن از چین به ایران بود، حقیقت را به مردم ایران میگفت. اما به جای این کار، او پروازهای رفت و برگشت هواپیمایی ماهان به کانون [شیوع ویروس] در چین را ادامه داد و کسانی که درباره آن حرف زدند را زندانی کرد.»
در همین رابطه، بسیاری اعداد و ارقام و اطلاعات رسمی شیوع این بیماری در ایران را غیرواقعی و بسیار کمتر از آنچه رخ میدهد میدانند و معتقدند که جمهوری اسلامی شیوع کرونا در ایران را بسیار دیر اعلام کرد و با قرنطینه نکردن مرکز شیوع مانند قم، به همهگیر شدن آن در کشور سرعت بخشید.