لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۱

اظهارات ضدونقیض مقامات ایران درباره تعداد تلفات کرونا؛ نماینده قم: حدود ۵۰ مبتلا در قم جان باخته‌اند


در حالی که وزارت بهداشت ایران یک هفته بعد از اعلام اولین مورد مرگ بر اثر کرونا، مرگ ۱۲ نفر به خاطر این ویروس را تائید کرد، نماینده قم در مجلس آمار جان‌باختگان ویروس کرونا در قم را حدود ۵۰ نفر اعلام کرد.

احمد امیرآبادی فراهانی روز دوشنبه ۵ اسفند ماه در حاشیه جلسه علنی مجلس به خبرنگاران گفت که در طی دو هفته حدود ۵۰ نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در قم جان باخته‌اند که طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی «اولین فوتی های مشکوک به کرونا ۲۴ بهمن» بوده‌اند.

این نماینده مجلس گفت که در طول این مدت ۳۲ نفر در محل قرنطینه ویروس کرونا فوت شدند، و آنهایی که در بیمارستان کامکار و فرقانی قم از دنیا رفته اند، عمدتاً به دلیل ابتلا به ویروس کرونا بود. او افزود «اکنون بیش از ۲۵۰ نفر در قرنطینه هستند و امکانات کافی در قم وجود ندارد و بسته های پیشگیری نیز هنوز به مردم نرسیده است، و در بعضی داروخانه ها نیز ماسک پیدا نمی شود.»

این آمار ساعاتی بعد از سوی ایرج حریرچی معاون وزارت بهداشت تکذیب شد و او آمار کشته شدگان بر اثر ویروس کرونا در ایران را ۱۲ نفر و مبتلایان را بین ۵۹ تا ۶۱ نفر اعلام کرد.

پس از آن احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم در مجلس در واکنش به تکذیب معاون وزارت بهداشت گفت که اسامی فوتی‌های قم را به معاون وزیر بهداشت داده و منتظر استعفای اوست.

در حالی میزان تلفات کرونا موضوع جنگ لفظی مقامات ایران است، نگرانی بین مردم وجود دارد. مردم می‌گویند هر بیمار قبل از جان‌باختن، می تواند دیگران را آلوده کند و هنوز مشخص نیست آیا مقامات بهداشتی همه مرتبطین بیمار قبل از مرگ را زیر نظر گرفته‌اند یا خیر.

اطلاع‌رسانی درباره میزان تلفات کرونا از سوی مقامات بسیار کند و با تاخیر است.

تا روز گذشته نیز مقامات رسمی ایران ۴۳ مبتلا در شهرهای قم (۲۶)، تهران (۱۰)‌، گیلان (۴)‌، مرکزی (۲)‌ و مازندران (۱) نفر را تائید کرده بودند.

* تازه ترین خبرها درباره کرونا در ایران را از وبلاگ زنده خبری صدای آمریکا دنبال کنید:

میزان بالای تلفات در ایران

بسیاری از کاربران از طریق شبکه‌های اجتماعی به صدای آمریکا گفته اند که تلفات کرونا در ایران به مراتب بالاتر از رقم‌های اعلام شده است. با این حال، صدای آمریکا قادر نیست به طور مستقل آمار دقیق تلفات را تائید کند. یک نگرانی این کاربران قابل توجه است: با اینکه مقامات ایران تعداد مبتلایان(تا روز یکشنبه ۴ اسفند) را ۴۳ نفر اعلام کرده‌اند اما میزان تلفات به نسبت آن بسیار بالاتر از دیگر کشورها بوده است. به عنوان مثال با اینکه تعداد مبتلایان در کره جنوبی ۶۰۲ نفر اعلام شد، اما کل تلفات در این کشور پنج نفر بوده است. برخی رسانه‌ها، بعد از چین، ایران را در کنار کره‌جنوبی، ژاپن، ایتالیا از جمله کانون‌های اصلی کرونا نامیده‌اند.

بستن مرز شش کشور

نگرانی‌ها موجب شده که دست‌کم شش کشور ارتباطات مرزی خود را با ایران قطع کنند. بعد از ترکیه، افغانستان، عراق و پاکستان، کشورهای دیگر هم محدودیت اعمال کرده‌آند. نخست وزیر گرجستان از لغو پروازها از ایران خبر داد. سفارت افغانستان در ایران در اطلاعیه‌ای گفته تا اطلاع ثانوی ارائه خدمات کنسولی را به حالت تعلیق درمی‌آورد و کویت هم تردد به ایران را ممنوع کرد.

نگرانی از کمبود ماسک

در حالی که سعید نمکی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی، امروز از توزیع قریب الوقوع ماسک رایگان، مایع ضدعفونی، و بروشورهای آموزشی در قالب یک بسته آماده شده به اکثر خانواده‌های ساکن قم خبر داده است، از تامین و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده در سایر شهرهای بزرگ و کوچک ایران، که تلفات و موارد ابتلا به ویروس کرونا در آنها ثبت شده، حرفی نزد.

بنا به گزارش ها، کمبود ماسک مراقبتی در کلان‌شهر تهران به رونق بازار سیاه این کالا دامن زده و سبب شده است بعضی داروخانه ها با ارائه ماسک‌ها به قیمت چند برابر به سوءاستفاده و سودجویی روی بیاورند.

رئیس سازمان جهانی بهداشت روز گذشته تایید شیوع و تلفات ویروس کرونا در ایران را «نگران کننده» خواند.

ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، ترکیه، و عراق در پی گسترش شیوع ویروس کرونا در ایران، مرزهایشان با ایران را بستند.

همچنین برخی گزارش‌ها از برخورد نیروهای امنیتی با مردم معترض به نحوه عملکرد مسئولان در قبال شیوع ویروس کرونا حکایت دارند. برای نمونه، در ویدیوئی که در فضای مجازی منتشر شده است، برخورد ماموران امنیتی با معترضان در مقابل بیمارستان دولتی هشتپر تالش دیده می‌شود.

به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی این بار نیز در مقابل بحران، رویه همیشگی خود را درپیش گرفته است. مقامات رژیم که تا همین چند روز پیش حتی نگرانی برای شیوع کرونا در ایران را رد می‌کردند، با انتشار خبر مرگ دو فرد مبتلا به این ویروس در قم مجبور به اعتراف شدند.

ایالات متحده بارها سوءمدیریت، فساد مالی نهادینه، و غارت دارایی‌های ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات ایران و وضعیت نابسامان رفاهی مردم آن کشور دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG