لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۷

معاونت سینمایی خانه سینما را غیرقانونی دانست


معاونت سینمایی خانه سینما را غیرقانونی دانست
معاونت سینمایی خانه سینما را غیرقانونی دانست

جواد شمقدری، معاونت سینمایی وزارت ارشاداسلامی می گوید: «از دید معاونت سینمایی؛ امروز خانه سینما جایگاه قانونی ندارد.»

جواد شمقدری افزود: «امروز خانه سینما تبدیل به یك موسسه خصوصی شده كه در اختیار چند نفر است.»

جوادشمقدری سپس طرح خود را پس از انحلال خانه سینما اعلام کرد و وعده داد: «سال آینده یك دفتر ویژه برای ارتباط با صنوف سینمایی تعریف خواهیم كرد.»

یک منتقد سیاست های معاونت سینمایی نوشته است: «جوادشمقدری چون نتوانسته خانه سینما را مطیع سیاست های جناحی خود کند، تصمیم به انحلال آن گرفته است.»

این کارشناس سینما در نقد و بررسی کارنامه مدیریتی شمقدری خطاب به وی نوشته است: «آقای شمقدری صادقانه بگویید برای سینمای ایران چه کردید؟ به قول خودتان بیست و پنج میلیارد تومان خرج ساخت فیلم هایی کرده اید که یا از سوی تماشاگران هو شدند، یا کسی به تماشای آن ها در جشنواره نرفت و منتقدان هم به آن ها بی توجه بوده اند. در عوض جلوی ساخت فیلم «جدایی نادر از سیمین» را هم که گرفته بودید. کافی ست شما و آقای سجادپور (مدیر نظارت و ارزیابی فیلم) عدم موافقت تان با درخواست های ساخت فیلم مجوز را به یاد آورید که اگر ساخته می شدند، سینمای ایران امروزه برخوردار از سرمایه های معنوی بیشتری همچون فیلم جدایی نادر از سیمین می بود.»

اشاره این کارشناس به پرداخت هزینه تولید فیلم های سفارش دولت از جمله: «سی و سه روز»، «پایان‌نامه» و «گلوگاه شیطان» است که هرسه فیلم هایی اند که نه آرای منتقدان سینمایی را با خود داشتند نه استقبال تماشاگران را. و دست کم یکی از آنها یعنی: «پایان نامه» به دلیل آنچه دروغ آشکار درباره قتل نداآقاسلطان خوانده شده از سوی تماشاگران هو شد.

از دیگر سو، جواد شمقدری معاونت سینمایی حرفی را که اول کارش نگفته بود امروز به زبان آورده که می گوید: «مسئول اول و آخر سینما من هستم.»

یک کارگردان سینما که بعنوان نماینده خانه سینما در شورای صدور پروانه ساخت بود، دلیل کناره گیری خود از این شورا را تزیینی بودن رای اعضای شورا دانسته می گوید: «حضور ما دیگر در آن شورا بی معنا بود؛ چون تصمیمات قبلا در معاونت سینمایی گرفته می شود.»

عبدالحسین برزیده افزود: «اگر چنین تصور کنیم که بخش دولتی باید خدمتگزار باشد نمی‌توانیم مصداق آن را در معاونت سینمایی ببینیم. تعدادی از افراد امروز در آنجا حضور دارند که به نوعی ارباب رعیتی با اهالی سینما برخورد می‌کنند.»

او ادامه داد: «آنان تصور می‌کنند سینماگران رعیت آنان هستند و خودشان هم که توانایی مدیریت ندارد در جایگاه ارباب قرار دارند. من امروز دیگر به سلامت تفکر و صداقت مدیران دولتی سینما شک دارم و دلیل آن هم نوع نگاه آنان به سینما و نوع آثاری است که از آن‌ حمایت می‌کنند.»

برزیده با اشاره به اینکه برنامه منحل کردن خانه سینما پیش از حضور گروه کنونی مدیران سینمایی در سمت خود آغاز شده بود، گفت: «بخشی از مشکلات مربوط به قبل از حضور این افراد در سمت مدیران سینمایی است. آنان اعضای هیئت اسلامی هنرمندان بودند که انجمن سینماگران مستقل را با هدف منحل کردن خانه سینما چند سال قبل راه انداخته بودند.»

او گفت: «اکنون خانه سینما براثر شرایط سختی که در نبود بودجه پشت سر گذاشته به استقلال رسیده و اعضای خانه سینما با پول‌های خود تلاش می‌کنند این نهاد صنفی را روی پا نگه دارند. واقعاً کدام دولت و حکومتی با صنوف خود چنین می‌کند که این افراد با صنوف فرهنگی چنین کردند؟»

در همین حال یک نظرسنجی که از سوی برنامه هفت سیمای جمهوری اسلامی صورت گرفت، بیانگر آن است که هفتاددرصد مردم رای منفی به کارکرد جوادشمقدری دادند.

XS
SM
MD
LG