لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۳

دو نوکیش مسیحی مجموعا به دو سال و نیم زندان محکوم شدند


فاطمه باختری (چپ) و زمان فدایی، دو شهروند مسیحی ایرانی
فاطمه باختری (چپ) و زمان فدایی، دو شهروند مسیحی ایرانی

دو نوکیش مسیحی به نام‌‎های «فاطمه (آیلار) باختری» و «زمان (صاحب) فدایی» از سوی دادگاه انقلاب مجموعا به دو سال و شش ماه زندان محکوم شده‌اند.

یک منبع مطلع در گفتگو با صدای آمریکا گفت که حکم زندان «فاطمه باختری» و «زمان فدایی» دو نوکیش مسیحی اهل رشت و از اعضای کلیسای ایران بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» در یک پرونده مشترک که پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده برای آنها صادر شده بود از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر تهران به ریاست قاضی حسن بابایی تایید و این حکم در تاریخ ۲۸ اردیبهشت به این دو شهروند مسیحی ایرانی ابلاغ شده است.

در حکم ابلاغ شده به فاطمه باختری آمده است که، او به یک سال زندان و دو سال محرومیت از تمامی فعالیت‌های اجتماعی و عضویت در گروه‌ها، احزاب و دستجات سیاسی و اجتماعی و ارتباط با مسیحیان محکوم شده است.

زمان فدایی نیز به یک سال و شش ماه زندان و دو سال تبعید به شهرستان مرزی نهبندان محکوم شده است.

فاطمه باختری و زمان فدایی، هر دو در تاریخ ۴ خرداد سال ۱۳۹۶ توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت شده بودند.

به گفته این منبع مطلع خانم باختری در تاریخ ۹ شهریور، برای اجرای حکم به زندان اوین مراجعه و دوران محکومیت خود را در این زندان سپری می‌کند و زمان فدایی نیز در حال حاضر به قید وثیقه به طور موقت آزاد و تا این لحظه احضاریه‌ای جهت اجرای حکم دریافت نکرده است.

بر اساس اطلاعات موجود، قاضی پرونده در جلسه دادگاه به خانم باختری گفته است که مسلمان شود تا در ازای این کار، اتهامات او را نادیده بگیرد اما او این پیشنهاد قاضی را رد کرده است.

زمان فدایی نیز پیشتر، در خرداد ماه سال گذشته در پرونده دیگری بابت اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق ترویج مسیحیت»، به ده سال زندان محکوم شده بود که در حال حاضر از بابت این پرونده به قید وثیقه آزاد است.

چنین احکامی در حالی برای این شهروندان مسیحی صادر و تایید شده است که مقامات جمهوری اسلامی از جمله جواد ظریف، وزیر خارجه، بارها مدعی شده‌اند که در ایران کسی به دلیل اظهارنظر تحت تعقیب قرار نمی‌گیرد و محکوم نمی‌شود.

پیشتر سام براون بک، سفیر آمریکا در امور آزادی مذهبی، به صدای آمریکا گفت: «ایران در گروه کشورهای درگیر در آزار و اذیت اقلیت های مذهبی، فجیع ترین کارنامه را در وزارت خارجه آمریکا دارد و این رژیم هر اقلیت مذهبی که نامناسب تشخیص دهد را مورد آزار و اذیت قرار می دهد.»

وزارت خارجه ایالات متحده بارها نسبت به نقض حقوق اقلیت های مذهبی - از جمله مسلمانان اهل سنت، بهائیان، نوکیشان مسیحی، غیره - توسط رژیم جمهوری اسلامی اعتراض و آن را محکوم کرده است. به رغم مسلمان بودن رهبران جمهوری اسلامی، میلیون‌ها تن از مسلمانان اهل سنت در ایران با محدودیت های گسترده ای مواجه هستند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG