لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۴

رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند برگزار شد


مانور سپاه پاسداران در خلیج فارس. آرشیو
مانور سپاه پاسداران در خلیج فارس. آرشیو

تمرین مشترک نظامی نیروهای دریایی ایران، چین و روسیه با حضور یگان‌های سطحی و پروازی این کشورها با عنوان «رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲» از صبح روز جمعه در منطقه شمال اقیانوس هند آغاز شد.

به گزارش ایرنا، معاون هماهنگ کننده ارتش ایران گفت: «این رزمایش در تقویم تمرینات نیروهای مسلح گنجانده شده و در آینده نیز ادامه خواهد داشت و نشانه توسعه عمق راهبردی و ارتقای جایگاه بین المللی جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف دریایی است.»

دریادار حبیب‌الله سیاری هدف از این رزمایش مشترک را، که برای دومین‌ بار در سه سال اخیر میان سه کشور روسیه، چین و ایران برگزار می‌شود، «ارتقای امنیت تجارت بین‌المللی و مقابله با دزدی و تروریسم دریایی» اعلام کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، سخنگوی این مانور نظامی گفت: «در این مرحله از رزمایش، یگان‌های شناور ایران، چین و روسیه به سر فرماندهی ناوشکن تمام ایرانی جماران و با استفاده از سلاح‌های کالیبر ۲۰ میلیمتری به سوی اهداف سطحی از پیش تعیین شده در دریا تیراندازی کردند.»

این رزمایش در حالی برگزار می شود که رسانه‌ها هفته گذشته از اجرایی شدن «برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین» پس از سفر حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به پکن و نهایی‌شدن مقدمات «سند جامع همکاری‌های ایران و روسیه» پس از سفر ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به مسکو خبر داده‌اند؛ دو سندی که مفاد هیچ یک از آنها منتشر نشده است.

جمهوری اسلامی در حالی هدف از برگزاری رزمایش نظامی در مناطقی از شمال اقیانوس هند و نزدیک خلیج فارس را «برقراری امنیت در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی» اعلام می‌کند که طی سال های اخیر بارها تسلیحات جنگی غیرمجاز از آب‌های ایران برای شبه‌نظامیان حوثی در یمن ارسال شده است.

نیروی دریایی ایالات متحده ۱ دی‌ ۱۴۰۰ اعلام کرد محموله تسلیحاتی غیرقانونی شامل حدود هزار و ۴۰۰ کلاشنیکف و ۲۲۶ هزار گلوله مربوط به این اسلحه را از یک کشتی ماهیگیری بدون پرچم در شمال دریای عرب توقیف کرده است. منشا این محموله ایران معرفی شد و قرار بود تحويل حوثی‌ها در یمن شود.

تمرین مشترک نظامی تهران، پکن و مسکو همزمان با مذاکرات اتمی جمهوری اسلامی در وین و حضور گسترده نظامیان و تجهیزات سنگین جنگی روسیه پشت مرزهای اوکراین صورت می‌گیرد.

برخی کارشناسان معتقدند در این مانور دریایی مشترک که علاوه بر یگان‌های شناوری نیروی دریایی چین و روسیه، یگان‌هایی از نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران حضور دارند و در منطقه‌ای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع در حال برگزاری است، اهدافی فراتر از یک «تمرین نظامی» مد نظر کشورهای برگزار کننده است و آنها در پی ارسال پیامی مشترک یا در تلاش برای اثرگذاری بر تنش‌های جاری خود در سطح بین‌المللی هستند.

XS
SM
MD
LG