لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۴

تمایل دولت ایران به افزایش حضور و سرمایه‌گذاری چینی‌ها


دیدار فرستاده دولت چین با معاون اول رئیس جمهوری ایران
دیدار فرستاده دولت چین با معاون اول رئیس جمهوری ایران

معاون اول رئیس جمهوری ایران از گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و چین خبر داد.

به دنبال سفر نماینده ویژه دولت چین به ایران و دیدار با مقامات ارشد دولتی، دو طرف بر تداوم و گسترش همکاری‌های اقتصادی تاکید کردند. این در حالی است که برخی کارشناسان اقتصادی در سال‌های گذشته منتقد حضور گسترده چینی‌ها در بازار ایران بوده و رفع تحریم‌ها را فرصتی برای جایگزین شدن اروپایی‌ها می‌دانند.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در دیدار با جانگ ای، فرستاده ویژه دولت چین تاکید کرد که "فصل جدیدی در روابط اقتصادی دو کشور" گشوده شده و ایران روابط خود با جمهوری خلق چین را "روابطی راهبردی" می‌داند.

آقای جهانگیری ضمن اعلام آمادگی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی عنوان کرد: "چین باید منابع مالی حداقل ۳۰ میلیارد دلاری برای فاینانس در بخش‌های صنعتی و انجام پروژه‌های مشترک با ایران تدارک ببیند."

فرستاده چین با وزیر اقتصاد ایران نیز دیدار داشت و علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد در این دیدار گفت که در "دوران پساتحریم" از سوی چین "سرمایه‌گذاری‌های مستقیم" صورت خواهد گرفت.

به گفته آقای طیب‌نیا، علاوه بر سرمایه‌گذاری‌ چینی‌ها در پروژه‌های مختلف اقتصادی، اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه‌های مختلف صنعتی، حمل و نقل و راه‌آهن نیز در دستور کار قرار دارد.

روزنامه اعتماد در هفته اول شهریور ماه با استناد به آمار گمرک ایران گزارش داد که در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد مجموعا ٤٠ میلیارد و ١٨٧ میلیون و ٣٤٢ هزار دلار کالا از چین وارد ایران شده است. این میزان در مقایسه با دولت‌های سید محمد خاتمی، ٤٣١ درصد رشد داشته است.

رویه واردات گسترده از چین در دولت یازدهم هم ادامه پیدا کرد و در دو سال ریاست جمهوری حسن روحانی، ٢٢ میلیارد و ٣١٨ میلیون و ٧٤٨ هزار دلار کالای چینی وارد ایران شد.

در فرهنگ شفاهی جامعه ایران، کالا و محصولات چینی خوشنام نیستند و حضور چینی‌ها در پروژه‌های به تعویق افتاده‌ای مانند بزرگراه تهران - شمال به نارضایتی‌ها دامن زده است.

XS
SM
MD
LG