مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران میگوید که حوادث چهارشنبه سوری امسال در پایتخت « کاهش چشمگیر» داشته اما آمارهای اعلام شده از قربانیان در سراسر ایران که توسط خبرگزاریها مخابره شده همچنان قابل توجه است. به گونهای که تا پیش از ساعت ۲۴ روز سهشنبه مرگ یک نوجوان و مجروحیت شدید چند نفر دیگر قطعی است.
با وجود تلاشهای کاربران شبکههای اجتماعی برای راهاندازی کمپینی برای کاهش خطرات چهارشنبه سوری٬ عکسهایی از اصابت مواد محترقه به ماشینهای امداد و آتشنشانی نیز منتشر شده و خبرگزاری فارس از مصدوم شدن یک آتشنشان در شهر قدس بر اثر اصابت نارنجک دستساز خبر داده است.
به گفته پیرحسین کولیوند٬ سرپرست اورژانس ایران تا دقایق پایانی روز سه شنبه ۲۴ اسفند ۹۱ نفر شامل ۱۰ زن و ۸۱ مرد مصدوم شدهاند که یک نفر از آنها جان خود را از دست داده است. سن ۴۸ درصد مجروحان بین ۱۰ تا ۲۰ سال بوده و بیشترین آنها از استانهای تهران، فارس، اراک و اصفهان بودهاند.
هچنین فردی که جان خود را از دست داده٬ یک نوجوان ۱۴ ساله تهرانی معرفی شده است. ضمن این که یک جوان ۲۷ ساله هم در محله پیروزی تهران به شدت مجروح شده و دست و پایش قطع شده است.
از سوی دیگر پلیس تهران اعلام کرد که ۵۴ «خودروی هنجارشکن» را توقیف کرده و این خودروها تا پایان تعطیلات نوروزی در پارکینگ خواهند ماند.
پس از حادثه آتش سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو که منجر به مرگ چندین آتش نشان شد٬ تلاشهایی صورت گرفته بود تا چهارشنبهسوزی امسال امنتر برگزار شود. پرویز پرستویی یکی از چهرههای سینمایی بود که با اعلام فراخوانی خواسته بود تا امسال چهارشنبه سوری واقعا جشن گرفته شود و مردم بدانند که « راه و رسم چهارشنبه سوری کور شدن کودکان٬ لرزیدن دل پیرمردها وپیرزنان و زهره ترک شدن مردم نیست.»
یک روز پیش از چهارشنبهسوری هم بازیکنان تیم استقلال تهران در ورزشگاه آزادی پیش از برگزاری مسابقه لیگ قهرمانان آسیا لباس آتشنشانی بر تن کرده و کمپین «نه به چهارشنبه سوری خطرناک» را تبلیغ کردند.
اما به نظر میرسد با وجود اعلام اولیه مبنی بر کاهش حوادث٬ همچنان تلاشهای صورت گرفته برای رسیدن به یک چهارشنبه سوری ایمن ناکافی است.
هرچند برخیها امسال به دنبال زندهکردن رسوم سنتی چهارشنبهسوری رفتند.
و یا این که روشهای بیخطری را برای پاسداشت این جشن باستانی انتخاب کردند.