لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۶

دیدار فائزه هاشمی با یکی از رهبران جامعه بهائيان؛ فارس: وزیر کشور برخورد کند


دیدار فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران با یکی از رهبران زندانی جامعه بهائيان ايران خبرساز شده است.

فريبا کمال آبادی، یکی از رهبران جامعه بهائيان ايران که به ۱۰ سال زندان محکوم شده پس از ۸ سال برای اولین بار به مرخصی آمد و جمعی از زندانیان سابق سیاسی و عقیدتی با او دیدار کردند. از جمله فائزه هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، که خود پیش از این در بند زنان زندان اوین با خانم کمال‌آبادی همبند بوده است.

انتشار عکس فائزه هاشمی در کنار خانم کمال‌آبادی با واکنش گسترده رسانه‌های اصولگرا مواجه شده و برخلاف رویه همیشگی‌شان، به دلیل بی‌حجاب بودن حاضران هیچ دخل و تصرفی در عکس نکرده‌اند.

فائزه هاشمی پیش از این و در اسفند ماه ۱۳۹۳ در مصاحبه‌ای با فیگارو گفته بود از تجربه شش ماهه زندانی شدن خود "پشیمان" نیست و از بهائی‌ها، طرفداران سازمان مجاهدین و " تمام کسانی که در ایران برای ایده‌های خود مبارزه می‌کنند" به عنوان "مردان و زنان بزرگ" نام برد.

رسانه‌های اصولگرا با یادآوری این مصاحبه، به دیدار خانم هاشمی با خانم کمال آبادی اعتراض کرده و خواستار برخورد با او شده‌اند.

خبرگزاری فارس نیز وزیر کشور دولت حسن روحانی را خطاب قرار داده و با اشاره به نامه او برای پیگیری انتشار عکس‌های خصوصی منتسب به مینو خالقی نوشته است: "حکم انتشار این تصویر که خانم فائزه هاشمی رفسنجانی در جمع مختلط تعدادی از زنان بی‌حجاب و مردان بهائی قرار دارد، چیست؟"

اما فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تنها کسی نبود که به دیدار فريبا کمال آبادی رفت. در سال‌های اخیر و به ویژه پس از اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، طیف‌های مختلف فعالان و زندانیان سیاسی ایران توجه بیشتری به نقض حقوق بهائیان نشان داده‌اند و دیدارهای متعددی میان آنها برگزار شده است.

فیلمی که از دیدار زندانیان سیاسی سابق با فریبا کمال‌آبادی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. در این فیلم ساجده عرب سرخی، خاطره روز عروسی دختر خانم کمال‌آبادی را تعریف می‌کند. فریبا کمال‌آبادی به دلیل حضور در زندان نتوانست عروسی دخترش را ببیند و حالا دخترش صاحب فرزندی شده است.

از جمله محمد نوریزاد، فعال حقوق مدنی در تابستان ۱۳۹۲ به دیدار یک خانواده بهائی رفت و پای فرزند خردسال کامران رحیمیان و فاران حسامی، استادان زندانی دانشگاه آنلاین بهائیان را بوسید.

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر بارها از تداوم تبعيض و نقض حقوق شهروندان بهائی‌ در ايران بارها انتقاد کرده‌اند.

بانی دوگال، نماینده جامعه بین المللی بهائی در سازمان ملل متحد، پیشتر با اعلام این که وضعیت بهائیان حتی در دوره روی کارآمدن حسن روحانی بهبودی نیافته، گفته بود: "مشخص نیست تا چه زمانی بهائیان باید در ایران مورد تبعیض قرار بگیرند، اجازه اشتغال و تحصیل از آنها سلب شود و حتی نتوانند اجساد در گذشتگان خود را بدون هراس دفن کنند."

با این حال مقامات ایران ادعا می کنند کسی در ایران به خاطر عقیده‌اش زندانی نمی شود.

در آخرین گزارش کمیسیون بین المللی "آزادی مذهبی" در ایالات متحده که اردیبهشت ماه امسال منتشر شد، نام جمهوری اسلامی ایران در فهرست کشورهای ردیف اول ناقض آزادی‌های مذهبی قرار دارد و عنوان شده که وضعیت آزادی مذهبی در ایران طی سال گذشته، همچنان وخیم بوده است.

گزارش کمیسیون بین المللی "آزادی مذهبی" درباره وضعیت اقلیت بهائی به طور روشن از سخت گیری های حکومت ایران گفته و تاکید کرده است که بهائی‌ها مورد آزار و محدویتهای شدیدتری واقع شده‌اند.

XS
SM
MD
LG