وزیر خارجه استرالیا از ایران خواست سه شهروند این کشور که توسط جمهوری اسلامی بازداشت شده اند را فورا آزاد کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، «ماریز پین» وزیر خارجه استرالیا به سنای این کشور گفت که از زمان بازداشت دو زن بریتانیایی - استرالیایی و یک مرد استرالیایی، «چندین بار» با همتای ایرانی خود تماس داشته است.
با اینکه بازداشت دوتابعیتیها و شهروندان دیگر کشورها در ایران سابقه دارد، اما وزیر خارجه استرالیا ارتباط این سه بازداشت با تنش بین جمهوری اسلامی و غرب را رد کرده است.
روز پنجشنبه، دولت استرالیا هویت دو شهروند خود که چندی پیش در حین سفر به ایران بازداشت شدند را اعلام کرد. گفته میشود اتهام این دو گردشگر «فیلمبرداری غیرقانونی» با پهپاد است.
شبکه ایبیسی نیوز، روز پنجشنبه ۲۱ شهریور نام دو شهروند بازداشت شده استرالیا را «جولی کینگ» و «مارک فیرکین» معرفی کرده است که از سال ۲۰۱۷ سفرهای خود را به کشورهای مختلف آغاز کردهاند و تجربیات خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذاشتند.
این زوج زمانی که به ایران سفر کرده بودند، بازداشت شدند. بنابر این گزارش اتهام این دو گردشگر استرالیایی «فیلمبرداری غیرقانونی» با پهپاد است.
وزارت خارجه و بازرگانی استرالیا در بیانیهای که روز پنجشنبه ۲۱ شهریور منتشر شده است، هویت این دو شهروند را از سوی خانوادههایشان تایید و اعلام کرد که آنها اهل «پرت» مرکز ایالت استرالیای غربی هستند.
بنابر بیانیه منتشر شده، خانواده این افراد گفته اند که در شرایط کنونی «اظهار نظر بیشتری» نخواهند کرد.
گاردین نوشت که جولی کینگ و مارک فیرکین هر دو با گذرنامه استرالیایی سفر می کردند.
همچنین اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا، اعلام کرد که دولت فدرال با حساسیت مشغول بررسی این موضوع است و با مقامهای رسمی ارتباط نزدیکی دارد.
این مقام دولت استرالیا در عین حال تاکید کرده است که شرح و اطلاعرسانی عمومی مسائل میتواند آسیبرسان باشد.
همچنین روزنامه تایمز لندن نیز از بازداشت یک شهروند دیگر استرالیایی- بریتانیایی خبر داده است. فرد بازداشتی یک خانم و استاد دانشگاه است که به ده سال حبس محکوم شده است. این گزارش بدون ارائه اطلاعات در مورد جزئیات اتهامات احتمالی او، گفته است که این خانم در سلول انفرادی نگهداری میشود.
به نوشته این روزنامه، دولت استرالیا از زمان بازداشت این افراد در حال مذاکره برای آزادی هر سه فرد بازداشتی است.
هنوز مقامات قضایی جمهوری اسلامی نسبت به بازداشت این افراد اظهار نظر نکرده اند.
بازداشت دوتابعیتیها و شهروندان کشورهای دیگر در ایران سابقه دار است و تحلیلگران غربی میگویند جمهوری اسلامی از افراد دوتابعیتی به عنوان گروگان استفاده میکند تا از دولتهای غربی پول و امتیاز بگیرد.
در حال حاضر علاوه بر این سه شهروند استرالیایی، چندین شهروند آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، ژیو وانگ، نازنین زاغری رتکلیف، احمدرضا جلالی، و ارس امیری - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست.
وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بیدلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.