همزمان با فرا رسیدن روز جهانی زن (هشتم مارس) اتحادیه بین مجالس گزارشی منتشر کرده با موضوع زنان عضو پارلمان کشورهای جهان در سال ۲۰۱۵. این گزارش می گوید با وجود تمامی تلاش ها برای ایجاد تغییر و بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی زنان در جهان، میزان مشارکت زنان در قدرت سیاسی اندک است.
در این گزارش سالانه آمده است مشارکت زنان در پارلمان کشورها برای دومین سال پیاپی ثابت مانده است. سال گذشته شمار زنان پارلمانی افزایش اندک نیم درصدی در ۵۸ انتخابات داشت تا به رقم ۲۲.۶ درصد در جهان برسد.
کارین جابر مدیر اتحادیه بین مجالس گفت زنان به برابری تعیین شده در اهداف توسعه پایدار ۲۰۳۰ نخواهند رسید.
او در عین حال گفت رهبری زنان در پارلمان های جهان بهبود یافته و در حال حاضر ۱۸ درصد از روسای پارلمان کشورها زنان هستند.
خانم جابر از نپال، نامیبیا و امارات متحده عربی به عنوان سه کشوری یاد کرده که اخیرا روسای زن برای پارلمان هایشان انتخاب کرده اند.
بسیاری از کشورهای جهان روز جهانی زن را جشن گرفتند. خیابان های شهرهای جهان از فیلیپین تا افغانستان صحنه رژه، راهپیمایی، شعار، خریدن گل و مراسم این روز بود.
سازمان ملل متحد سال ۲۰۳۰، صدساله شدن روزجهانی زن را سال برابری جنسیتی اعلام کرده و هدف آن تحقق بخشیدن به توسعه پایدار زنان و حضور آنها در تمامی عرصه های اجتماعی پا به پای مردان است.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد در پیام این روز اعلام کرد با شکستن سقف های شیشه ای و ایجاد فرشی سفالین اکنون تعصب های گذشته علیه زنان را پشت سر می گذاریم و مرزهای نو را در می نوردیم.