هندوستان با به تصویب رساندن لایحه جدیدی در پارلمان این کشور، اختیارات دولتی که ناحیه عمدتا مسلماننشین تحت حکومت هند در کشمیر را اداره میکند، به شدت کاهش داد.
قانونگذاران هندی با کوبیدن روی دسته صندلیها از این اقدام که به خودمختاری تشکیلات تحت نظارت هند در کشمیر پایان میدهد، استقبال کردند.
به گزارش اسوشیتدپرس، کشمیر روز سهشنبه عملا تحت حکومت نظامی بود. مغازهها تعطیل و خیابانها از تردد غیرنظامی خالی بودند.
«مونیکا آرورا» وکیل دیوان عالی روز سهشنبه گفت مصوبه جدید، نخستین گام در راه ادغام کامل کشمیر و جامو در هندوستان است و جنبه مثبت آن این است که کشمیر و جامو تحت حمایت قانون اساسی هندوستان قرار میگیرد.
پاکستان بر سر کشمیر با هند اختلاف دیرینه دارد و تا به حال به دو جنگ میان دو همسایه منجر شده است. پاکستان به اقدام جدید هند، واکنش سختی نشان داد.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان طی سخنانی در مجلس این کشور در اسلام آباد، اقدام هند را «ظلم» توصیف کرد و گفت با واکنش روبرو خواهد شد.
عمران خان گفت: «هندوستان ۱۷ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل را زیر پا گذاشت و قرارداد «شیملا» را نقض کرد. تصمیم آنها این است که ترکیب مردمی کشمیر را عوض کنند.»
وی گفت جنگ تا آخرین قطره خون به معنی این است که این جنگ برنده نخواهد داشت و همه بازنده خواهند بود.
نخست وزیر پاکستان گفت عمل آنها نشان میدهد که «آنها (مقامات هند) تلاشهای ما برای برقراری صلح منفی میبینند و نشانه ضعف ما تلقی میکنند و بنابراین تصمیم گرفتیم که با آنها مذاکره نکنیم.»
در ماه فوریه گذشته، انفجار یک بمب در کشمیر تحت کنترل هند، به مرگ ۴۰ سرباز هندی منجر شد. هند که یک گروه پاکستانی را عامل حمله میدانست، با حمله هوائی به خاک پاکستان به این بمبگذاری پاسخ داد.
کشمیر در حال حاضر میان هند و پاکستان تقسیم شده ولی هر دو کشور خواهان تملک کامل آن هستند. از سه جنگ میان هند و پاکستان در ۷۰ سالی که از استقلال آنها میگذرد، دو جنگ بر سر کشمیر بوده است.
پاکستان با این استدلال که کشمیر عمدتا یک ناحیه مسلماننشین است، آن را متعلق به خود میداند، اما کشمیر برای هندوستان از این نظر اهمیت دارد که زادگاه جواهر لعل نهرو، از رهبران جنبش استقلال این کشور است.