لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۵

دادگاهی در هند: حق طلاق فوری زن توسط مرد مسلمان خلاف قانون اساسی است


یک زن برقع پوش در دهلی نو
یک زن برقع پوش در دهلی نو

دیوانعالی هند حق طلاق فوری زن توسط مرد را مغایر با قانون اساسی تشخیص داد و ممنوع کرد.

مردان مسلمان تاکنون خود را محق می دانستند هر زمان که بخواهند، همسرشان را طلاق بدهند اما با این تصمیم جدید، آنها چنین حقی نخواهند داشت. خیلی از مردان مسلمان تنها با گفتن شفاهی «طلاقت دادم» همسرشان را طلاق می دادند. این مسئله موجب اعتراض هایی شد تا اینکه در یک محکمه عالی، قضات به آن رسیدگی کردند.

قضات دادگاه شامل پنج قاضی عالیرتبه از پنج مذهب مختلف، پیش از اعلام رأی خود در مورد دادخواهی هفت زن مسلمان که شوهرانشان آنها را با همین روش به اصطلاح سه طلاقه کرده بودند، سه ماه مطالعه کردند.

«راوی َشانکار پراساد» وزیر قانون هند در گفتگو با تلویزیون گفت از آنجا که دادگاه این اقدام را خلاف قانون اساسی اعلام کرده، نیاز به هیچ اقدام دیگر دولت از نظر قانونی نیست و لازم الاجراست.

تصمیم دادگاه ، مورد استقبال گسترده فعالان حقوق زنان قرار گرفت و آن را گامی در راه بخشیدن مساوات و عدالت بیشتر به زنان مسلمان دانستند.

حدود دویست میلیون مسلمان در هند زندگی می کند که این حکم می تواند بر زندگی آنها نیز تاثیر بگذارد.

«زکیه سومان » یکی از بنیان گزاران جنبش زنان مسلمان هندی که بخشی از مبارزه قانونی برای جلوگیری از حق سه طلاقه کردن زنان است ، گفت: «امروز روزی خوب و تاریخی برای ماست... ما زنان مسلمان هم شایسته برخورداری از عدالت، از سوی دادگاه ها و همچنین قانونگذاران هستیم.»

۲۰ کشور اسلامی، از جمله پاکستان و بنگلادش ، سه طلاقه کردن زنان مسلمان را ممنوع کرده اند. اما در هند تا پیش از این رای، سه طلاقه کردن و طلاق فوری توسط مردان مسلمان رایج است.

XS
SM
MD
LG