کشورهایی که گونه های مختلف ببر در آنها زندگی می کنند، موافقت کرده اند تا برای حفاظت از زیستگاه های این گربه سانان وحشی، که در اثر توسعه شهرنشینی و از بین رفتن جنگل ها در حال کوچک تر شدن هستند، گام های بلندتر و اقدامات عملی تری بردارند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نمایندگان ۱۳ کشور آسیایی، در نشستی در دهلی نو پایتخت هند قطعنامه ای را تصویب کردند که در آن جنگل هایی که ببرها در آنها زندگی می کنند، ارزشمند توصیف شده و بر لزوم حفاظت از آنها تاکید شده است.
این قطعنامه همچنین یادآور می شود که با حفظ منابع آب، بهبود کیفیت هوا و فراهم آوردن محل مناسب زندگی، نه فقط برای ببرها بلکه برای پرندگان و دیگر حیوانات، در این جنگل ها می توان به رشد اقتصادی کشورها کمک کرد.
به گفته مدیر برنامه صندوق جهانی حیات وحش در هند، توسعه همواره با حفظ منابع طبیعی در تضاد بوده و کشورها قادر نبوده اند بین این دو یکی را انتخاب کنند. اما قطعنامه روشن می سازد سرمایه طبیعی برای اقتصاد کشورها مهم است، و حفظ زیستگاه های ببرها مانع رشد نیست.
کشورهای دارای گونه های مختلف ببر همه در قاره آسیا قرار دارند: بنگلادش، بوتان، کامبوج، چین، هند، اندونزی، لائوس، نپال، مالزی، روسیه، تایلند و ویتنام. هند با حدود ۲۵۰۰ راس بیشترین تعداد ببر را در خود جای داده است.
در نشست روز دوشنبه، گروه های طرفدار حفظ منابع طبیعی اعلام کردند تعداد ببرها به ۳۸۹۰ راس افزایش یافته است؛ که نخستین افزایش در بیش از یک قرن را نشان می دهد.
البته این افزایش ممکن است به این معنا نباشد که ببرها در شرایط بهتری قرار گرفته اند، بلکه دانشمندان به مدد فناوری پیشرفته، از جمله دوربین های قوی تر و تجزیه و تحلیل دی.ان.ای، در شمارش و آمارگیری این گربه سانان پیشرفت کرده اند.