لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۷

آژانس بین المللی انرژی اتمی: ایران همکاری نمی کند


آژانس بین المللی انرژی اتمی: ایران همکاری نمی کند
آژانس بین المللی انرژی اتمی: ایران همکاری نمی کند

آژانس بین المللی انرژی اتمی تهران را به بی اعتنایی به شواری امنیت سازمان ملل متحد متهم کرده است

سازمان های خبری روز سه شنبه با اشاره به یک گزارش محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کردند که ایران، به طور موقت فعالیت های مربوط به غنی سازی اورانیوم را دست کم برای یک روز، در ماه نوامبر متوقف کرد. در این گزارش دلیل این توقف بطور مشخص ذکر نشده است.

در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین آمده است که جمهوری اسلامی پس از هشت سال تلاش بین المللی برای تشخیص صلح آمیز بودن فعالیت های اتمی ایران، همچنان همکاری نمی کند.

این گزارش می گوید تهران با بی اعتنایی به شورای امنیت سازمان ملل متحد، به غنی سازی اورانیوم ادامه می دهد.مارک تونر، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا روز سه شنبه گفت گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی قصور تهران در اجرای تعهدات اتمی بین المللی اش را نشان می دهد.

روز دوشنبه، مسوولان آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کردند که تهران صد ها سانتریفیوژ را از مرکز غنی سازی اورانیوم نظنز منتقل کرده است. آنها می گویند چند هزار از ۸۵۰۰ سانتریفیوژ در این مرکز خاموش و یا کمتر تر از ظرفیت خود کار می کنند.علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، با رد گزارش ها مبنی بر اینکه ایران فعالیت غنی سازی اورانیوم را به دلیل مشکلات فنی موقتا متوقف کرد، گفت: کرم کامپیوتری استاکسنت، به برنامه اتمی ایران آسیبی نزده است.

علی اکبر صالحی روز سه شنبه گفت که دشمنان ایران نتوانستند با استفاده از این ویروس کامپیوتری به اهداف خود برسند. آقای صالحی گفت ایران سپتامبر سال آینده، تولید سوخت برای یک راکتور تحقیقاتی را آغار خواهد کرد. او از تولید اورانیوم با غنای ۲٠ درصد به عنوان پاسخ قاطع ایران به غرب یاد کرد.

بسیاری از کشورهای غربی بر این عقیده هستند که هدف برنامه اتمی ایران ساخت سلاح اتمی است، موضوعی که تهران آن را تکذیب می کند.کارشناسان هسته ای می گویند ویروس استاکسنت، ممکن است سانتریفیوژ های ایران را مختل کرده باشد. به گفته کارشناسان اتمی این ویروس احتمالا باعث شده است چرخش سانتریفیوژهای ایران از کنترل خارج شده باشد.

XS
SM
MD
LG