ارتش اسرائیل روز سهشنبه اول آبان مواضع و زیرساختهای حزبالله، از نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در بیروت را در هدف حمله قرار داد.
اسرائیل اعلام کرد که این پایگاه مرکزی، محل عملیاتی مهم برای حزبالله محسوب میشد و در واقع یک مرکز آموزشی برای انجام تمرینها و آموزش نیروی دریایی حزبالله و همچنین محل نگهداری قایقهای تندرو نظامی بود که در حملات به شناورها و دیگر اهداف اسرائیل در قلمرو آبی این کشور کاربرد داشتند.
ارتش اسرائیل میگوید طی حملات دیگری در بیروت، انبارهای تسلیحاتی، مراکز فرماندهی و دیگر زیرساختهای حزبالله که برخی از آنها زیرزمینی بودند هدف قرار گرفتند.
مقامات اسرائیلی همچنین از حمله موشکی حزبالله به مرکز اسرائیل خبر دادند که ساکنان این منطقه را به پناهگاه کشاند ولی تلفات یا جراحاتی در پی نداشت.
ارتش اسرائیل گفت که حزبالله پنج پرتابه را از داخل لبنان به سمت اسرائیل شلیک کرد و افزود که اکثر آنها توسط سامانه دفاع موشکی اسرائیل رهگیری شدند در حالی که یکی از آنها در منطقه باز فرود آمد.
همزمان با این تحولات، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا سفر هفت روزه خود به خاورمیانه را آغاز کرد و روز سهشنبه اول آبان برای دیدار با رهبران اسرائیل وارد این کشور شد.
قرار است آقای بلینکن با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر؛ یوآو گالانت، وزیر دفاع؛ و سایر مقامات اسرائیلی دیدار کند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، یکی از محورهای گفتگوی وزیر امور خارجه ایالات متحده، حمله احتمالی اسرائیل به حکومت ایران خواهد بود.
این در حالی است که جمهوری اسلامی نیز پیش از حمله احتمالی اسرائیل در تلاش برای رایزنی با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است.
پیشتر خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که تهران به کشورهای حاشیه خلیج فارس اطلاع داده اجازه استفاده از حریم هوایی شان علیه جمهوری اسلامی «غیرقابل پذیرش» است و چنین اقدامی واکنش حکومت ایران را در پی خواهد داشت.
بر اساس گزارشها، کشورهای حوزه خلیج فارس تلاش کردند حکومت ایران را نسبت به بیطرفی خود در هرگونه درگیری بین این حکومت و اسرائیل مطمئن کنند.