لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۴

بررسی «آینده برجام» و تبعات آن برای آمریکا و متحدان آن در اندیشکده هادسن


عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

اندیشکده هادسن در شهر واشنگتن عصر پنجشنبه میزبان نشست کارشناسی تحت عنوان «آینده برجام: تبعات آن برای آمریکا و متحدان و دشمنانش» بود، که کارشناسان و تحلیلگران در این نشست دیدگاه‌های خود را درباره آینده توافق جامع هسته‌ای سال ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی با ایران مطرح کردند.

برخی از این کارشناسان در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفتند واشنگتن خود را برای هرگونه سناریوی تلافی جویانه ایران در صورت خروج از برجام آماده کرده است. پرزیدنت ترامپ برجام را به عنوان بدترین توافق توصیف کرده و گفته است اگر اصلاح نشود آمریکا از آن خارج خواهد شد.

مایکل پریجنت تحلیلگر مسائل خاورمیانه در اندیشکده هادسن در گفت‌وگو با صدای آمریکا در پاسخ به اقدامات احتمالی ایران در صورت خروج ایالات متحده از برجام گفت، واشنگتن آماده است، اما تهران در صورت هر اقدامی، حامیان خود را از دست خواهد داد.

وی گفت «آمریکا تمامی حرکت‌های ایران اعم از آنچه نیروی قدس و نیروهای دریایی سپاه پاسداران یا هر اقدام تهدیدآمیز دیگر که ممکن است ایران در صورت خروج آمریکا از برجام علیه واشنگتن انجام دهد را تحت نظر دارد. آمریکا می تواند از شدت هریک از سناریوهای احتمالی ایران علیه خود بکاهد. در هر حال این ایران است که دست به مخاطره می زند. زیرا با هر اقدامی علیه آمریکا عملا واقعیت خود را به اروپایی ها نشان می دهد. این واقعیت اقدامات تحریک آمیز است. البته رژیم ایران قبل از هر اقدامی ابتدا آن را ارزیابی می کند، زیرا با هرگونه عملکرد علیه آمریکا حمایت اروپایی ها را حتی زودتر از اعمال تحریم های ما علیه خود از دست خواهد داد.»

در این نشست کارشناسی میکلا داج تحلیلگر مسائل سیاسی بنیاد هریتج گفت، آنهایی که دنبال اصلاح واقعی برجام هستند نباید برنامه موشک بالستیک ایران را که با همکاری تنگاتنگ با کره شمالی رو به پیشرفت است، فراموش کنند.

وی گفت «ایران و کره شمالی همکاری تنگاتنگی در زمینه تولید و پیشرفت موشک های دور برد دارند. اگر آمریکا عمدتا نگران برنامه موشکی کره شمالی است و نه ایران، بنابراین مساله مهمی را فراموش می کند. آمریکا باید خود را در برابر احتمال رسیدن موشک های ایران به خاکش و خاک متحدانش آسب پذیر نگذارد. به این مساله باید با یکجا رسیدگی شود.»

ریچارد گلدبرگ کارشناس ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی ها در پاسخ به سوال صدای آمریکا مبنی بر احتمال اعمال تحریم بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از سوی دولت پرزیدنت ترامپ گفت که این اقدام عملی است و باید زودتر اجرا شود.

گلدبرگ گفت «آمریکا دارای تمامی اختیارات و قدرت قانونی در تعیین عناصر کلیدی رسانه های رسمی ایران به عنوان ناقضان حقوق بشر است. این دقیقا اقدامی است که پرزیدنت ترامپ باید آن را عملی کند. ابتدا با صدا و سیما. این رسانه رگ حیات دستگاه تبلیغات رژیم برای سرکوب مردم ایران در داخل کشور و ترویج تبلیغات به خارج ایران است. این رسانه از مخالفان تحت شکنجه اعتراف تلویزیونی ضبط و پخش می کند.»

به گفته او پرزیدنت ترامپ برای عملیاتی کردن این تحریم می تواند به قانون موسوم به آزادی ایران و مقابله با اشاعه تسلیحات اتمی مصوب سال ۲۰۱۲ استناد کند.

مایکل لدین تحلیلگر مسائل سیاسی در بنیاد دفاع از دموکراسی ها در این جلسه گفت که بر این باور است همزمان با اعمال تحریم‌های اقتصادی به ایران، غرب و به ویژه آمریکا باید با مردم ایران در گفت‌وگو مستقیم باشد.

لدین گفت «اقداماتی که می تواند برای تغییر رژیم در ایران انجام شود شامل، حمایت از مردم ایران، حمایت از مخالفان داخل ایران و اصرار بر آزادی زندانیان سیاسی است. غرب باید با رهبران اپوزیسیون داخل ایران مستقیما حرف بزند. امری که از سال ۲۰۰۳ تا کنون صورت نگرفته است.»

در پی اعتراضات مردمی اخیر، پرزیدنت ترامپ از اولین رهبران جهان بود که مستقیما از مردم ایران حمایت کرد. او در پیام نوروزی امسال خود بین مردم ایران و حاکمان در تهران تمایز قائل شد و گفت که از خواسته های آنها حمایت می کند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG