گروه حوثیهای یمن که تحت حمایت جمهوری اسلامی است میگوید حملات هوایی آمریکا و انگلیس «ما را منصرف نمیکند» و متعهد شد که پس از اصابت دهها هدف به تلافی حملات مکرر این گروه در دریای سرخ، پاسخی به آن بدهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثیها میگوید صنعا پایتخت و سایر مناطق تحت کنترل حوثیها در این حملات هدف قرار گرفتند.
سریع در مجموع ۴۸ حمله هوایی را گزارش میکند و در «ایکس» مینویسد که «این حملات، ما را از موضع ما در حمایت از مردم ثابت قدم فلسطین در نوار غزه منصرف نخواهد کرد.»
این مقام حوثیها «هشدار» داد که آخرین دور حملات ائتلاف بینالمللی که شنبه شب انجام شد، «بدون پاسخ و مجازات نمیگذارد.»
شنبه شب به وقت آمریکا، ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده اعلام کرد که ارتش آمریکا و متحدانش روز شنبه ۱۴ بهمنماه حدود ساعت ۱۱:۳۰ شب (به وقت صنعا)، با استفاده از ناوهای مستقر در منطقه و جتهای جنگنده، به ۳۶ هدف از مواضع متعلق به حوثیها در ۱۳ نقطه مختلف یمن حمله و این پایگاهها را منهدم کردند.
بنا بر اعلام سنتکام، این اهداف شامل مقرهای فرماندهی، ستادهای کنترل تهاجم و انبارهای زیرزمینی سلاح و مهمات متعلق به حوثیهای وابسته به جمهوری اسلامی بوده و با حمایت نیروهای مسلح بریتانیا، استرالیا، بحرین، کانادا، دانمارک، هلند و نیوزلند انجام گرفته است.
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده پیشتر هم اعلام کرده بود که در اقدامی جداگانه، روز شنبه حدود ساعت ۷:۲۰ عصر به وقت صنعا، شش موشک کروز ضد کشتی حوثیها را که برای پرتاب علیه کشتیها در دریای سرخ آماده شده بودند منهدم و از این حملات جلوگیری کردند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز روز شنبه در بیانیهای در همین ارتباط اعلام کرد که حملات به مواضع حوثیها در راستای کاهش توانایی این گروه در «انجام حملات بیثباتکننده» به کشتیرانی بینالمللی صورت گرفت و پیام روشنی است به آنها که اگر به حملاتشان به کشتیرانی بینالمللی و ناوهای نیروی دریایی ادامه دهند، با پیامدهای بیشتری روبرو خواهند شد.
ایالات متحده و بریتانیا اعلام کردند که حملاتشان به پایگاههای شورشیان حوثی پاسخی به حملات مداوم و مخرب این گروه تحت حمایت حکومت ایران به خطوط کشتیرانی بینالمللی در آبهای دریای سرخ و ایجاد اختلال در روند تجارت جهانی است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی هم روز شنبه پیش از حملات نیروهای ائتلاف به مواضع حوثیها، در دیدار با نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن مدعی شد که حملات آمریکا و تصمیم آن کشور برای شناسایی حوثیها به عنوان یک سازمان تروریستی، وضعیت را پیچیدهتر کرده و دستیابی به راهحل سیاسی را دشوارتر کرده است.