لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۲

هوک در نشست کنگره: آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست؛ آینده ایران را مردم آن تعیین خواهند کرد 


برایان هوک،‌ نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در جلسه‌ای با اعضای یکی از کمیته‌های فرعی مجلس نمایندگان گفت که آینده ایران را مردم آن تعیین خواهند کرد. او افزود که دولت آمریکا به دنبال جنگ با ایران نیست و اقدام‌هایی که انجام می‌دهد، همه دفاعی است.

این جلسه روز چهارشنبه ۲۹ خرداد از سوی کمیته فرعی امور خاورمیانه، شمال آفریقا، و تروریسم بین‌المللی برای بررسی سیاست خارجی دولت پرزیدنت ترامپ در قبال ایران برگزار شد.

تد دویچ، رئیس این جلسه و نماینده دموکرات از ایالت فلوریدا، گفت که ایران با تقویت بشار اسد در سوریه، پشتیبانی از حوثی‌ها در یمن، تهدید اسرائیل، و حمایت از گروه‌های تروریستی مانند حزب‌الله و حماس مشغول بر هم زدن ثبات خاورمیانه است. او همچنین گفت که رژیم جمهوری اسلامی شهروندان آمریکا و آمریکایی‌های ایرانی‌تبار - از جمله سیامک و باقر نمازی، ژیو وانگ - را بی‌دلیل به زندان می‌اندازد و به وعده‌های خود در زمینه کمک به روشن شدن سرنوشت باب لوینسون - که دوازده سال پیش در ایران ناپدیدشده و اکنون قدیمی‌ترین گروگان در ایران است - عمل نکرده است.

او در ادامه با اذعان به غیرقابل قبول بودن رفتار ایران و محکوم کردن آن، گفت که بحث در مورد سیاست خارجی دولت آمریکا، شکل اجرا، و اهداف آن است.

جو ویلسون، نماینده جمهوری‌خواه کارولینای جنوبی، در جریان این جلسه گفت که سیاست آمریکا دلیل تبدیل ایران به بزرگترین حامی تروریسم در جهان نبوده است؛ بلکه دلیل آن رفتار بی‌ثبات‌کننده و برهم‌زننده ایران بوده است. وی افزود که ایران به جای استفاده از مزایای حاصله از برجام برای حرکت به سوی بهبود اوضاع، آن را صرف هزینه‌کردن بیشتر در اقداماتی مانند حمایت از بشار اسد کرد.

برایان هوک در جریان این جلسه گفت که دولت کنونی ایالات متحده برای دستیابی به دو هدف، کارزار اعمال فشار بر ایران را دنبال کرد: یکی این که ایران بودجه‌ای برای فعالیت‌های برهم‌زننده‌‌اش نداشته باشد و دوم این که به میز مذاکره بازگردد. او افزود که پرزیدنت ترامپ و مایک پمپئو به وضوح گفته‌اند که خواهان گفت‌وگو با ایران هستند و هیچ‌کس مخالف رسیدن به توافقی جامع نیست. او تاکید کرد که برنامه هسته‌ای، برنامه موشکی، حمایت تسلیحاتی و مالی از تروریسم، و بازداشت شهروندان آمریکا چهار موضوعی است که ما برنامه خود در سیاست خارجی و در مورد ایران را بر آن اساس بنا کرده‌ایم.

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران افزود که کار ایران در حمایت از شورشیان حوثی در یمن به بروز یک بحران انسانی منتهی شده است، و افزود که ایران در سوریه مشغول ساختن پایگاهی برای ایجاد عملیات تروریستی و تهدید اسرائیل است. وی گفت: «فشار ما، برای مقابله با این کارهای ایران است.» آقای هوک سپس به فقدان دسترسی شبه‌نظامیان شیعه در سوریه و حزب‌الله لبنان به منابع مالی گذشته اشاره کرد و گفت که حزب‌الله به طور علنی از مردم درخواست کمک کرده است.

برایان هوک با دفاع از تصمیم پرزیدنت ترامپ برای خروج از توافق اتمی با ایران گفت: «از سال ۲۰۱۴ و در همان زمان که توافق اتمی در جریان بود، بودجه نظامی ایران همین طور تا سال ۲۰۱۷ بیشتر شد. از زمان بازگشت تحریم‌ها، یک سال بودجه نظامی ایران هفت درصد و سال بعد ۱۰ درصد بودجه نظامی ایران کم شده است. کمپین فشار حداکثری ما دارد جواب می‌دهد. ولی ایران دیپلماسی را با دیپلماسی جواب نداده و با ترور، خشونت و زیاده‌خوایی پاسخ داده است.»

نسخه کامل دو ساعته این نشست را با ترجمه همزمان از فیسبوک صدای آمریکا ببینید:

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروه‌هایی چون القاعده و داعش قرار می‌داد.

همچنین در پی بالا گرفتن تنش ها در منطقه صبح پنجشنبه ۲۳ خرداد، دو نفتکش که از امارات و عربستان به سمت شرق آسیا در حرکت بودند هدف حمله قرار گرفتند. چند ساعت بعد از این حمله، وزیر خارجه ایالات متحده در یک نشست خبری، جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به نفتکش ها در دریای عمان دانست.

آقای پمپئو گفت که ایران در تاریخ ۲۲ آوریل جهان را تهدید کرد که روند انتقال نفت در تنگه هرمز را مختل می‌کند و اکنون در جهت عملی کردن آن تهدید، تلاش می‌کند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG