لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۳:۳۹

مهاجران بیشتر در معرض ابتلا به ایدز هستند


تاره ترین گزارش آژانس ایدز سازمان ملل متحد: مهاجران در کشورهای پردرآمد اروپا و آمریکای شمالی بیشتر از شهروندان این کشورها به ایدز مبتلا می شوند.

سازمان بین المللی مهاجرت(IOM) ، که مقر آن در شهر ژنو سوئیس است، دولت های جهان را فراخوانده است تا به مهاجران مبتلا به اچ آی وی/ایدز خدمات پیشگیرانه و درمانی ارائه کنند. سازمان بین المللی مهاجرت امسال به مناسبت روز جهانی ایدز کار خود را روی معضلات مهاجران متمرکز می کند چرا که به گفته این سازمان، میزان ابتلا به اچ آی وی/ایدز در میان مهاجران به کشورهای پردرآمد، در مقایسه با شهروندان آن کشورها بسیار بالاست.

گزارش امسال آژانس ایدز سازمان ملل متحد در مورد اپیدمی ایدز در جهان، از کاهش چشمگیر ابتلا به ویروس اچ آی وی در میان کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط حکایت دارد. گزارش نشان می دهد برای نخستین بار در طول تاریخ ایدز، نقطه پایان بر این بیماری واگیردار قابل دسترسی است.


اما در حالی که آمار اچ آی وی/ایدز در کشورهای فقیر و کم رشد سیر نزولی نشان می دهد، تعداد مبتلایان در بسیاری از کشورهای مرفه تر رو به ازدیاد است. داده ها نشان می دهد که در ده سال گذشته، تعداد کل افرادی که با اچ آی وی زندگی می کنند، در کشورهای پردرآمد در آمریکای شمالی و اروپا افزایش یافته است.

سازمان بین المللی مهاجرت می گوید بیشترین میزان ابتلا به ایدز در میان مهاجران ساکن کشورهای پردرآمد مشاهده می شود. کریس لوم، سخنگوی سازمان می گوید این قضیه به شدت مورد بی توجهی قرار گرفته است: «همان طور که می دانید، در تمام دنیا مهاجران و افرادی که جا به جا می شوند، به ویژه در معرض خطر بیشتری قرار دارند چون به حاشیه رانده می شوند، از جامعه طرد می شوند و برای دسترسی به امکانات بهداشتی، موانع زیادی پیش پایشان قرار دارد، مشکلاتی که شهروندان عادی تجربه نمی کنند.»

آژانس ایدز سازمان ملل متحد گزارش کرده است که ۴۵کشور، سرزمین و منطقه در دنیا هستند که برای ورود افراد مبتلا به ایدز محدودیت هایی قائل می شوند. بنا به گزارش، این گونه سیاست های تبعیض آمیز کارآمد نیستند و بهداشت عمومی را به مخاطره می اندازند.

سازمان بین المللی مهاجرت می گوید کشورهای پردرآمد نسبت به آسیب پذیری مهاجران در برابر اچ آی وی/ایدز آگاهی اندکی دارند، و آمارها گویای این واقعیت است. برای مثال، بر اساس برآورد سازمان بین المللی مهاجرت، در میان افرادی که از کشورهایی با نرخ بالای ابتلا به ایدز به کانادا مهاجرت می کنند، میزان ابتلا به این بیماری هشت و نیم برابر بیشتر از دیگر ساکنان کاناداست.

و نتایج یک بررسی که در فاصله سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰در ایالات متحده انجام شده نشان می دهد که افرادی که در خارج از این کشور به دنیا آمده اند، ۱۳% کل جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند، اما بیش از ۱۶% موارد جدید ابتلا به اچ آی وی/ایدز در میان همین گروه مشاهده می شود.

به گفته سازمان بین المللی مهاجرت، در اتحادیه اروپا، بیش از یک سوم موارد ابتلا به اچ آی وی که از جنس مخالف به بیماران منتقل شده، مربوط به افرادی است که از کشورهای با درصد بالای ابتلا به اچ آی وی به اروپا مهاجرت کرده اند.

کریس لوم می گوید بیشترین موارد ابتلا به اچ آی وی در آمریکا، کانادا و اروپا در میان کسانی وجود دارد که از آفریقا و منطقه کارائیب – یعنی کشورهایی که اچ آی وی/ایدز در آنها «بیماری همه گیر بومی» شناخته شده – مهاجرت کرده اند:

«پیشینه این مسأله تا حدی مربوط می شود به مهاجرت های بی قاعده. اما دلیل اصلی اش نبود اطلاعات و آگاهی است. مردم از وضعیت و اثرات اچ آی وی/ایدز در بدنشان خبر ندارند. علاوه بر این، جنبه های دیگری هم هست که باید به آنها توجه شود؛ از جمله این که بیماری در این افراد بسیار دیرتر از مردم در کشورهای پردرآمد تشخیص داده می شود.»

سازمان بین المللی مهاجرت می گوید برخلاف باور عموم، مهاجران غالباً پس از ورود به کشور مقصد به ویروس اچ آی وی آلوده می شوند. این سازمان مصرانه از کشورها می خواهد تا با مهاجران در تماس باشند و اطمینان حاصل کنند که این افراد به راههای پیشگیری و درمان ایدز، مراقبت، و حمایت دسترسی دارند.

آژانس ایدز سازمان ملل متحد گزارش کرده که در سال ۲۰۰۱، دو و نیم میلیون نفر به ویروس اچ آی وی مبتلا شده؛ و یک میلیون و هفتصد هزار بیمار ایدز، جان باخته اند. این ارقام بالاست، با این همه آژانس ایدز می گوید وضعیت کنونی ایدز مایه دلگرمی است؛ چرا که بر اساس همین ارقام، تعداد مبتلایان به اچ آی وی/ایدز اکنون ۷۰۰هزار نفر کمتر از ده سال پیش است. تعداد مرگ و میرها هم نسبت به سال ۲۰۰۵، ششصد هزار نفر کاهش نشان می دهد.

به باور آژانس ایدز سازمان ملل این پیشرفت عمدتاً مرهون داروهای اچ آی وی/ایدز است که جان مبتلایان را نجات داده است.

گزارش از: لیزا اشلاین – صدای آمریکا
XS
SM
MD
LG