لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۹

بازتاب سفر رییس جمهوری چین در کنگره آمریکا


بازتاب سفر رییس جمهوری چین در کنگره آمریکا
بازتاب سفر رییس جمهوری چین در کنگره آمریکا

پیشاپیش سفر هو جین تائو رییس جمهوری چین به واشنگتن، در حالی که پرزیدنت اوباما برای بهبود روابط بحرانی فزاینده با چین تلاش می کند، قانونگزاران و فعالان حقوق بشر می کوشند تا این سفر را تحت الشعاع کارنامه حقوق بشر چین قرار دهند.

به نظر می رسد هو جین تائو که دوران ریاست جمهوری اش سال آینده به پایان می رسد، تلاش می کند به عنوان امتیاز مثبت، روابط تجاری با آمریکا را افزایش دهد. نشانه ای که بازرگانان و شرکت های آمریکایی را در این سفر به عقد قراردادهای تجاری امیدوار کند. قراردادهایی که می توانند به دولت آمریکا برای کاهش میزان بیکاری کمک کنند. مایرون برلیانت معاون ارشد اتاق بازرگانی آمریکا می گوید «پیامی از یکی از مقام های چین دریافت کرده که آقای هو جین تائو می خواهد دیدارش از آمریکا به خوبی پیش برود. وی می افزاید «آقای هو برای دیداری موفقیت آمیز به انعقاد قراردادهایی تجاری و حرکت در مسیر حل بحران های ژئوپولیتک به ویژه حمله موشکی کره شمالی به کره جنوبی در ماه نوامبر نیاز دارد.» روز جمعه مقام های بلندپایه دولت آمریکا انتظارهای خود از این سفر و رییس جمهوری چین را نام بردند.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در یک سخنرانی مهم گفت «چین باید پیام صریحی در مورد تحریک های اخیر کره شمالی دایر بر غیرقابل قبول بودن این اقدام ها و زیر پا گذاشتن مصوبات شورای امنیت از سوی کره شمالی به آن کشور ارسال کند. مصوباتی که مورد قبول کره شمالی نیز قرار دارد.»

تام دانیلون مشاور امنیت ملی نیز گفته است «کاخ سفید می خواهد چین درک کند که دو کره در مسیری قرار گرفته اند که نه تنها تهدیدی برای منطقه بلکه تهدیدی بسیار مهم برای آمریکا به شمار می روند.»

آقای هو عصر سه شنبه وارد آمریکا می شود و شام را میهمان پرزیدنت اوباما خواهد بود. روز چهارشنبه رهبران دو کشور به همراه مدیران عامل بخش های مختلف تجاری آمریکا دیدارهایی را برگزار و در پی آن در یک کنفرانس خبری مشترک شرکت خواهند کرد.

اما در کنگره آمریکا کریس اسمیت و فرانک وولف دو نماینده جمهوری خواه، روز سه شنبه به همراه چندین فعال حقوق بشر با برگزاری یک کنفرانس خبری در ساختمان کنگره خواستار آزادی های بیشتر در چین خواهند شد.

چای لینگ یکی از رهبران دانشجویان در تظاهرات دموکراسی خواهی سال ۱۹۸۹ در میدان معروف تیان آن من و یانگ جیان لی یکی دیگر از رهبران آن تظاهرات که با حمایت اعضای کنگره آمریکا توانست در سال ۲۰۰۷ از زندان آزاد شود نیز از جمله شرکت کنندگان در کنفرانس خبری روز سه شنبه خواهند بود. یکی از بزرگترین مخالفان دولت چین در کنگره آمریکا کریس اسمیت، نماینده جمهوری خواه ایالت نیوجرسی و رئیس کمیته فرعی آفریقا، بهداشت جهانی و حقوق بشر که ماه گذشته و پیش از تصدی مجدد این پست گفته بود «نقض حقوق بشر در چین تنها تاکیدی بر میزان غرق شدن پکن در دیکتاتوری است.»

روزنامه واشنگتن پست روز شنبه گزارش داد پرزیدنت اوباما در نظر دارد در این دیدار چین را در مورد رعایت حقوق بشر تحت فشار گذارد هر چند که این امر ممکن است در آینده باعث بی ثباتی روابط میان دو کشور شود.

روز پنجشنبه پنج تن از فعالان حقوق بشر در چین برای اولین بار در کاخ سفید با پرزیدنت اوباما گفت و گو کردند. گروه های فعال حقوق بشر و دانشجویان «برای آزادی تبت» نیز روز سه شنبه در مقابل سفارت چین در واشنگتن تظاهرات خواهند کرد و سپس به سوی کاخ سفید راهپیمایی می کنند. روز چهارشنبه این دانشجویان در مقابل وزارت امور خارجه به هنگام گفت و گوی هو جین تائو با جو بایدن معاون ریاست جمهموری و هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا تظاهراتی برگزار می کنند و چهارشنبه شب هنگامی که رئیس جمهوری چین در شام رسمی کاخ سفید شرکت می کند تظاهراتی در مقابل کاخ سفید در پارک معروف لافایِت قرار است برگزار می شود.

XS
SM
MD
LG