لینکهای قابل دسترسی

 
حزب‌الله خواستار لغو ممنوعیت پروازهای ایرانی به بیروت شد
خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۴

حزب‌الله خواستار لغو ممنوعیت پروازهای ایرانی به بیروت شد


تجمع شماری از حامیان حزب‌الله در اعتراض به ممنوعیت فرود دو هواپیمای ایرانی در فرودگاه بیروت - ۲۵ بهمن ۱۴۰۳
تجمع شماری از حامیان حزب‌الله در اعتراض به ممنوعیت فرود دو هواپیمای ایرانی در فرودگاه بیروت - ۲۵ بهمن ۱۴۰۳

گروه حزب‌الله لبنان از دولت این کشور خواست تا تصمیم ممنوعیت فرود هواپیماهای ایرانی در فرودگاه بیروت را لغو کند.

این ممنوعیت پس از آن اعمال شد که ارتش اسرائیل هشدار داد نیروی قدس سپاه و حزب‌الله از پروازهای غیرنظامی برای انتقال پول و تسلیحات به این گروه لبنانی استفاده می‌کنند. اسرائیل بارها حزب‌الله را متهم کرده است که از فرودگاه بیروت برای دریافت سلاح از حکومت ایران استفاده می‌کند، اما مقامات لبنانی و حزب‌الله این ادعاها را رد کرده‌اند.

به نوشته خبرگزاری‌ها حزب‌الله در بیانیه‌ای اعلام کرد که «از دولت می‌خواهد که تصمیم خود برای ممنوعیت فرود هواپیماهای ایرانی در فرودگاه بیروت را لغو کند و اقدامات جدی برای جلوگیری از تحمیل شرایط اسرائیل اتخاذ کنید.»

یک منبع لبنانی به خبرگزاری فرانسه گفته است که لبنان در این هفته دوبار اجازه فرود به پروازهای عازم شده از ایران را رد کرده است. این تصمیم پس از آن گرفته شد که ایالات متحده به لبنان هشدار داد که اسرائیل ممکن است به فرودگاه بیروت حمله کند.

حامیان حزب‌الله شنبه ۲۷ بهمن برای سومین روز متوالی در اعتراض به جلوگیری از ورود پروازهای ایرانی به فرودگاه بیروت، در مسیر این فرودگاه تجمع کردند که در پی آن ارتش لبنان برای متفرق کردن آشوبگران مجبور به استفاده از گاز اشک‌آور شد.

روز گذشته خبرگزاری دولتی لبنان گزارش داد که احمد حجار، وزیر کشور لبنان، پیش از بعدازظهر شنبه ۲۷ بهمن خواستار تشکیل جلسه‌ای اضطراری برای بررسی وضعیت امنیتی کشور شد.

او همچنین دستورهای لازم برای شناسایی عاملان و ارجاع آنها به مراجع قضایی را صادر کرد و به خبرنگاران گفت که بیش از ۲۵ نفر برای تحقیق در مورد این حمله بازداشت شده‌اند.

وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این تحولات، حمله خشونت‌آمیز روز جمعه حامیان حزب‌الله به کاروان نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفل) در بیروت را محکوم کرد.

وزارت امور خارجه ایالات متحده روز شنبه ۲۷ بهمن با انتشار بیانیه‌ای از واکنش سریع نیروهای مسلح لبنان برای جلوگیری از تشدید خشونت، و همچنین تعهد دولت لبنان به انجام تمامی اقدامات لازم برای پاسخگوکردن مسئولان این حمله قدردانی کرد.

یونیفل اعلام کرد حامیان حزب‌الله روز جمعه با حمله به کاروان نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در مسیر فرودگاه بیروت، آرولدو لازارو، معاون نمایندگی یونیفل در لبنان را زخمی و مجرح کردند.


XS
SM
MD
LG