لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۰

وزیر خارجه بریتانیا در تهران با دختر و برادر نازنین زاغری زندانی دیدار کرد


جرمی هانت در تهران با فرزند و برادر نازنین زاغری دیدار کرد
جرمی هانت در تهران با فرزند و برادر نازنین زاغری دیدار کرد

«جرمی هانت» وزیر خارجه بریتانیا در جریان سفر خود به ایران، با فرزند و برادر نازنین زاغری رتکلیف، زندانی دو تابعیتی ایرانی بریتانیایی دیدار کرد.

به گزارش روزنامه گاردین، وزیر خارجه بریتانیا از مقام‌های ایران درخواست کرده بود با نازنین زاغری هم در زندان ملاقات کند، اما این درخواست با مخالفت تهران مواجه شد.

جزئیات زیادی از دیدار جرمی هانت با فرزند و برادر نازنین زاغری منتشر نشده است، اما وزیر خارجه بریتانیا به گاردین گفته است لندن اجازه نخواهد داد استفاده از بازداشت افراد دو تابعیتی «بدون مجازات و هزینه» باشد و به تهران هشدار داده است «چنین وضعیتی، پایدار نیست.»

وزیر خارجه بریتانیا در توئیتر خود ضمن نقل توئیتی که حاوی عکس‌های دیدار او با دختر نازنین زاغری بود نوشت، هیچ کودکی نباید از مادرش به این اندازه دور باشد.

او در گفت‌وگو با گاردین با اشاره به این‌که نازنین زاغری به اندازه نیمی از عمر فرزندش در زندان بوده است گفت، نازنین زاغری «به شدت در رنج است و من فکر می‌کنم اگر ایران می‌خواهد یک کشور پذیرفته شده در جهان باشد، نمی‌تواند افراد را مانند نازنین زندانی کند. این نادرست است.»

دفتر جرمی هانت پیش از سفر او به تهران در اطلاعیه‌ای نوشته بود، وزیر خارجه بریتانیا با «یک پیام روشن» برای «دستگاه رهبری ایران» به تهران سفر می‌کند: «از زندانی کردن آدم‌های بی‌گناه، نمی‌توان و نباید به‌ عنوان یک اهرم دیپلماتیک استفاده کرد.»

در حال حاضر دست‌کم سه شهروند دو تابعیتی ایرانی بریتانیایی، به نام‌های نازنین زاغری، عباس عدالت و کمال فروغی، در ایران در بازداشت هستند.

نازنین زاغری رتکیف فروردین ۱۳۹۵ و زمانی که قصد خروج از ایران را داشت، در فرودگاه بازداشت شد. او به اتهام مشارکت در «براندازی نرم» به پنج سال زندان محکوم شد.

پیش از این، برخی رسانه‌ها خبر داده بودند که بریتانیا قصد دارد در مقابل پرداخت بدهی‌های خود به ایران - که مربوط به دهه ۷۰ میلادی و قرارداد خرید تانک‌های چیفتن است - خانم زاغری را آزاد کند.

اجرای این قرارداد پس از انقلاب و به دنبال اشغال سفارت آمریکا متوقف شد و بعدها دادگاه لاهه حکم داد که بریتانیا باید ۵۰۰ میلیون دلار به ایران پرداخت کند.

ایران و بریتانیا هر دو گزارش‌ها درباره رابطه میان پرداخت این پول و آزادی نازنین زاغری را تکذیب کرده‌اند، اما سال گذشته روزنامه بریتانیایی تلگراف نوشته بود که لندن قصد دارد با پرداخت این پول «حسن نیت» خود را به تهران نشان دهد.

باقر و سیامک نمازی، پدر و پسر آمریکایی ایرانی‌تبار، نزار زاکا شهروند لبنانی مقیم آمریکا، ژیو وانگ آمریکایی چینی‌تبار، و همچنین رابرت لوینسون که از مارس ۲۰۰۷ در جزیره کیش ناپدید شد، از جمله افراد با تابعیت دوگانه هستند که واشنگتن آنها را «گروگان‌های ایران» می‌نامد.

ایالات متحده، با بیان این که ایران و برخی کشورها مانند کره شمالی به قصد امتیازگیری و با طرح اتهام‌های نادرست این افراد را زندانی می‌کنند، خواستار آزادی فوری آنها شده و دولت پرزیدنت ترامپ نیز نماینده ویژه‌ای را برای پیگیری وضعیت این زندانیان و آزادی آنها منصوب کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG