لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۴

رئیس بخش ایران در پارلمان اروپا: وحشی‌گری رژیم ایران باید عواقبی داشته باشد


کنسولگری جمهوریاسلامی ایران در فرانکفورت آلمان
کنسولگری جمهوریاسلامی ایران در فرانکفورت آلمان

هانا نویمن،‌ رئیس بخش امور ایران در پارلمان اروپا،‌ روز پنجشنبه ۱۰ آبان در واکنش به تعطیلی ۳ کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آلمان از سوی دولت اولاف شولتس گفت: وحشی‌گری رژیم باید عواقبی داشته باشد و عواقبی نیز دارد.

خانم نویمن که عضو حزب سبز آلمان نیز است، تاکید کرد که گام بعدی، اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمانی تروریستی است.

او افزود که برای این موضوع به همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در این امر متحد نیازمند هستیم.

وزارت خارجه آلمان روز پنجشنبه اعلام کرد تمامی کنسولگری های جمهوری اسلامی در شهرهای فرانکفورت، مونیخ و هامبورگ را تعطیل می‌کند، اما سفارت خانه این حکومت در برلین همچنان باز خواهد ماند.

این جدیدترین اقدام آلمان به دنبال اجرای حکم اعدام روز دوشنبه هفتم آبان جمشید شارمهد، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی، توسط حکومت جمهوری اسلامی است.

یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز چهارشنبه نهم آبان گفته بود که اعدام آقای شارمهد، تنشی «شدید» در روابط دوجانبه برلین و تهران ایجاد کرده است.

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، نیز روز پنجشنبه گفت جمشید شارمهد که مقیم آمریکا بود، «ربوده» و به ایران برده شد و «سال‌ها بدون محاکمه عادلانه در حبس بود.»

او با اشاره به بیانیه اخیر عباس عراقچی، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی، که از اعدام جمشید شارمهد در ایران دفاع کرده است، کشتن او را به «باج‌خواهی» جمهوری اسلامی مرتبط دانست و گفت: «این رژیم پیش از هر چیز، زبان باج‌خواهی، تهدید و خشونت را به کار می‌گیرد. حتی اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ایران، که قتل بی‌رحمانه جمشید شارمهد را در چارچوب حمایت آلمان از اسرائیل قرار داد، خود گویای همه چیز است.»

وزیر خارجه آلمان: «ما بارها به صراحت به تهران اعلام کردیم که اعدام یک شهروند آلمانی عواقب جدی به همراه خواهد داشت.»

وزیر خارجه آلمان با اشاره به دستورش برای تعطیل شدن سه کنسولگری جمهوری اسلامی در شهرهای فرانکفورت، مونیخ و هامبورگ، گفت: «ما بارها به صراحت به تهران اعلام کردیم که اعدام یک شهروند آلمانی عواقب جدی به همراه خواهد داشت.»

او افزود: «قتل او (شارمهد) به دست رژیم ایران تأکیدی بر این است که این رژیم سرکوبگر، حتی پس از تغییرات اخیر در رأس آن، همچنان با نهایت بی‌رحمی عمل می‌کند.» اشاره خانم بربوک به روی کار آمدن مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جدید دولت چهاردهم جمهوری اسلامی است.

خانم بائربوک تاکید کرد که سفارت آلمان در تهران، و مقامات دولتش در برلین، و شخص او «بی‌وقفه» برای آزادی جمشید شارمهد تلاش کردند.

وزیر خارجه آلمان گفت جمهوری اسلامی می‌دانست که موضوع زندانیان آلمانی برای دولت آلمان چقدر اهمیت دارد و او این موضوع را ماه گذشته میلادی در گفتگوهایش با وزیر امور خارجه ایران در نیویورک مطرح کرده بود و بخش مهمی از مذاکرات او با عراقچی را تشکیل داده بود.

وی گفت «این که این قتل در پی تحولات اخیر در خاورمیانه رخ داده، نشان‌دهنده این است که یک دیکتاتوری سرکوبگر مانند رژیم ملایان در چارچوب منطق عادی دیپلماتیک عمل نمی‌کند.»

آلمان طی روزهای گذشته در اعتراض به اعدام جمشید شارمهد، سفیر خود از ایران را فراخوانده است.

در همین حال، آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، از تصمیم آلمان در تعطیل کردن کنسولگری‌های جمهوری اسلامی در اعتراض به «اعدام ناعادلانه» جمشید شارمهد استقبال کرد.

آقای پیلی در شبکه اجتمای «ایکس» تاکید کرد: «ما برای پاسخگو کردن رژیم [ایران] با جامعه بین‌المللی متحد هستیم.»

در همین ارتباط، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز در واکنش به اعدام جمشید شارمهد با انتشار متن کوتاهی در شبکه اجتماعی ایکس، «قتل» او را محکوم و اعلام کرد که اتحادیه اروپا برای پاسخ به این اقدام در حال بررسی تدابیری است.

آقای بورل نوشت: «جمشید شارمهد، شهروند اتحادیه اروپا در ایران اعدام شد. ما قتل او را به شدیدترین عبارات ممکن محکوم می کنیم.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه «اتحادیه اروپا به شدت با مجازات اعدام در هر زمان و در هر شرایطی مخالف است» اضافه کرد: «ما در غم خانواده و عزیزان شریک هستیم و همبستگی خود را با دولت آلمان که با آنها در تماس هستیم، ابراز می‌داریم.»

جوزف بورل همچنین خبر داد که اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام جمهوری اسلامی «در حال بررسی تدابیری» است.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه خبر اعدام این فعال سیاسی را اعلام کرد.

جمشید شارمهد ۶۸ ساله شهروند آلمان دارای اقامت دائم ایالات متحده، در تابستان ١٣٩٩ توسط نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در امارات متحده عربی ربوده و به‌زور به ایران منتقل شد. او پس از محاکمه‌ای که جامعه بین‌المللی آن را «ساختگی» می‌داند، به اتهام «افساد فی‌الأرض» به اعدام محکوم شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اعدام جمشید شارمهد تأکید کرد که جمهوری اسلامی، ایرانیان را صرفا به دلیل استفاده از حقوق بنیادین انسانی خود اعدام می‌کند.

متیو میلر روز دوشنبه در واکنش به اعدام جمشید شارمهد توسط جمهوری اسلامی گفت: «حکومت ایران در واکنش به استفاده شهروندانش از حقوق بنیادین انسانی خود دست به اعدام آنها می‌زند.»

او تأکید کرد: «اعدام زندانیان توسط جمهوری اسلامی نقض بنیادین حقوق بشر آنها است و آمریکا بارها تصریح کرده که با آن مخالف است.»

در این حال، خبرگزاری ها در ایران گزارش دادند که کاردار آلمان در تهران در اعتراض به آنچه مدعی «تصمیم ناموجه وزیر خارجه آلمان برای محروم کردن شهروندان ایرانی مقیم آلمان از خدمات کنسولی»‌ شدند، روز پنجشنبه به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران احضار شد.

XS
SM
MD
LG