با انفجار هفته گذشته سد کاخوفکا در منطقه خرسون در جنوب اوکراین و آغاز ضدحمله نیروهای اوکراینی، ترس از یک فاجعه هستهای بالقوه بالا گرفته است.
رافائل گروسی، رئیس سازمان بینالمللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه از نیروگاه زاپوریژیا، بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا، در جنوب اوکراین بازدید کرد.
او پیشتر در روز سهشنبه در کییف با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، دیدار کرد و نگرانیها درباره نیروگاه هستهای زاپوریژیا را، که در منطقه تحت اشغال روسیه است، با او در میان گذاشت.
به گزارش آسوشیتدپرس، آژانس بارها در مورد این تاسیسات که یکی از ۱۰ نیروگاه بزرگ هستهای جهان است، و اکنون در منطقه تحت اشغال روسیه قرار دارد، هشدار داده است. شماری از مقامات آژانس در این نیروگاه، که هنوز توسط کارکنان اوکراینی اداره میشود، مستقر هستند.
روسیه اندکی پس از شروع جنگ علیه اوکراین اسفند ۱۴۰۰، تأسیسات زاپوریژیا را تصرف کرد. از آن هنگام، این نیروگاه بارها هدف آتش متقابل ارتش دو کشور قرار گرفته است. شش رآکتور این نیروگاه ماهها است که تعطیل شدهاند، اما این تأسیسات همچنان به برق و کارکنان متخصص برای راهاندازی سیستمهای خنککننده حیاتی و دیگر موارد ایمنی نیاز دارد.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز پنجشنبه گفت که مناطقی از خط مقدم هزار کیلومتری اوکراین پس از آغاز عملیات ضدحمله کییف با استفاده از تسلیحات غربی، صحنه «درگیریهای شدید» است.
او گفت که نیروهای اوکراینی «در حال دستیابی به موفقیت هستند.» با این حال، تحلیلگران غربی و مقامات نظامی هشدار دادهاند که کارزار بیرون راندن ارتش روسیه از اوکراین ممکن است بسیار به طول بیانجامد.