لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۷

گوگل با لوگوی عباس عطار از این عکاس فقید ایرانی قدردانی کرد


عباس عطار
عباس عطار

شرکت «گوگل»، جمعه ۲۹ مارس (۱۰ فروردین)، همزمان با هشتادمین زادروز عباس عطار، با انتشار تصویر این عکاس فقید ایرانی فرانسوی در لوگوی روز یا دودل (Doodle) خود از او قدردانی کرد.

گوگل نوشت اطلاعات کمی درباره اوایل زندگی عباس عطار وجود دارد، اما او پیش از رفتن به پاریس عاشق عکاسی شد، و در ادامه بر پوشش تحولات اجتماعی‌ کشورهای در حال توسعه تمرکز کرد.

به نوشته گوگل، عباس عطار در طول دوران فعالیت‌های حرفه‌ای خود که بیش از شش دهه ادامه داشت، جنگ‌ها، انقلاب‌ها، و رویدادهای بیافرا، بنگلادش، ایرلند شمالی، ویتنام، بوسنی، کشورهای خاورمیانه، شیلی، کوبا، و آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید را پوشش داد، و همواره به تأثیر دین و تلاقی آن بر جامعه علاقمند بود.

عباس عطار در دوران انقلاب ۵۷ ایران، این رویداد مهم را پوشش داد و عکس‌های خود از ظهور بنیادگرایی دینی در این کشور را در کتابی با عنوان «ایران: انقلاب مصادره شده» منتشر کرد.

تصاویر عباس عطار از انقلاب ایران، آرشیوی استثنایی از این رویداد مهم تاریخی ثبت کرد که گواهی ماندگار بر قدرت عکاسی در ثبت تاریخ محسوب می‌شود.

عباس عطار- هویدا
عباس عطار- هویدا

او پس از انقلاب ایران به مکزیک رفت و در عین حال تلاش کرد تا از منظر خود زیبایی‌ شناسی را تعریف کند. عباس عطار به گونه‌ای از مکزیک عکس گرفت که گویی نویسنده‌ای در حال نگارش رمانی درباره این کشور است؛ بعدها این مجموعه تصاویر بصورت کتاب‌ منتشر شد.

در سال‌های بعد این عکاس ایرانی فرانسوی با عکاسی درباره ظهور اسلام رادیکال، به ثبت تصاویری از ادیان اصلی جهان پرداخت. این پروژه پس از یازدهم سپتامبر اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد و او پیامدهای این رویداد را در سفری هفت ساله به شانزده کشور جهان اسلام ثبت کرد.

عباس عطار در ادامه به ثبت تصاویری از مسیحیت، آنیمیسم، بودیسم، هندوئیسم، و در پایان یهودیت پرداخت، و چگونگی جایگزینی تعصب مذهبی به جای ایدئولوژی‌های سیاسی به‌عنوان منبع اصلی درگیری‌ها در جهان را بررسی کرد.

این عکاس ایرانی فرانسوی در سال ۱۳۹۵ در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا، درباره انتشار کتاب خود با عنوان «خدایانی که با آنها برخورد کردم» توضیحاتی داد. او برای گرفتن تصاویر این کتاب درباره هندوئیسم، سه سال به کشورهایی مانند هند، نپال، و سریلانکا، سفر کرد.

به نوشته گوگل، عباس عطار با انتشار کتاب، برگزاری نمایشگاه‌، و تدریس در کارگاه‌های آموزشی در گوشه و کنار جهان، از اعضای قابل احترام و شناخته شده آژانس عکاسی مشهور «مگنوم»، و از بزرگترین عکاسان تمام دوران بود.

تصاویر انسان‌گرایانه او الهام بخش نسل‌های آینده در جهت تلاش برای شفافیت و صداقت است تا درک بهتری از جهان و افرادی که در آن زندگی می‌کنند، بدست آورند.

گوگل در پایان زادروز عباس عطار را شادباش گفت.

XS
SM
MD
LG