لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۶

مرگ «پرابهام» یک شهروند در بازداشت پلیس آگاهی شهرستان ملکان


تصویر منتشر شده از غفار اکبری، شهروند جان باخته در بازداشت
تصویر منتشر شده از غفار اکبری، شهروند جان باخته در بازداشت

به گزارش یک نهاد حقوق بشری، یک شهروند پس از سه هفته بازداشت در اداره آگاهی شهرستان ملکان استان آذربایجان شرقی در حالی که آثار جراحت بر بدنش وجود داشت، در بیمارستان جان خود را از دست داد.

بنا بر گزارش هرانا، ارگان رسانه‌ای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در روز چهارشنبه ۳۰ آبان، غفار اکبری شهروند بازداشت شده پس از سه هفته بازداشت در اداره آگاهی، در بیمارستان سینا در شهرستان ملکان جان باخت.

بر اساس تصویر منتشر شده در وب‌سایت هرانا، «آثار کبودی و جراحات بر کف پای غفار اکبری»‌ دیده می‌شود. این نهاد حقوق بشری عنوان کرده که وجود جراحات و کبودی «گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال شکنجه او در بازداشتگاه یا زندان را تقویت کرده» و به گفته «برخی منابع محلی» او را «با لباس خیس و بدون آب و غذا برای ۴۸ ساعت به میله پرچم در حیاط بازداشتگاه بسته بودند.»

مطابق این گزارش، مقامات غفار اکبری را «برای ساعت‌ها از پا آویزان کردند و ناخن‌های پایش را کشیدند تا او را وادار به اعتراف کنند.»

بر اساس این گزارش، غفار اکبری ۴۸ ساله دارای چهار فرزند و اهل روستای یولقونلوی شهرستان ملکان بوده و در رابطه با پرونده «قتل» یکی از روستانشینان که به حدود «یک سال و نیم قبل» مربوط است، سه هفته قبل به همراه چند تن دیگر بازداشت شده بود.

در این گزارش تأکید شده که آقای اکبری «در زمان بازداشت از دسترسی به وکیل محروم»‌ بوده» «مرگ پرابهام» غفار اکبری با وجود «آثار کبودی و جراحات بر کف پای» او، در روز شنبه ۲۶ آبان رخ داده و به گفته منبع مطلع هرانا، خاکسپاری «تحت تدابیر شدید امنیتی و بدون اطلاع‌رسانی کافی» صورت گرفته است.

بنا بر این گزارش، خانواده آقای اکبری یک روز پس از جان باختن او در بازداشت، روز یک‌شنبه ۲۷ آبان در مقابل دادسرای ملکان تجمع کردند اما «این تجمع با حضور نیروهای امنیتی به سرعت سرکوب شد.» منبع مطلع هرانا اعلام کرده که «فشار بر خانواده اکبری برای سکوت همچنان ادامه دارد و هرگونه اطلاع‌رسانی از سوی آنان با تهدید همراه است.»

بنا بر اعلام هرانا، «هنوز هیچ توضیح رسمی و شفافی از سوی مقامات در خصوص علت مرگ ارائه نشده است» و مستندات موجود در حال حاضر شامل تصویر پاهای کبود و زخمی این شهروند و اظهارات منابع محلی است.

صدای آمریکا در حال حاضر نمی‌تواند جزئیات این گزارش را به طور مستقل راستی‌آزمایی کند. اما کشته شدن شهروندان تحت بازداشت نهادهای حکومتی در ایران بارها سابقه داشته است. یکی از مشهورترین موارد، ستار بهشتی، کارگر وبلاگ‌نویس بود که آبان سال ۱۳۹۱ در بازداشت پلیس فتا بر اثر خون‌ریزی داخلی ناشی از شکنجه کشته شد. همچنین، کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱، موجی از ماه‌ها اعتراضات سراسری در ایران را به دنبال داشت.

XS
SM
MD
LG