لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۱

پارلمان آلمان با پیوستن به ائتلاف ضدداعش موافقت کرد


پارلمان آلمان روز جمعه با درخواست دولت آن کشور برای پیوستن به ائتلاف بین المللی علیه گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی در سوریه موافقت کرد.

به دنبال حملات تروریستی ماه گذشته در پاریس، فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه عملیات نظامی کشورش علیه داعش را تشدید کرد و از کشورهای اروپایی خواست از آن حمایت کنند.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز با توجه به افزایش تهدید تروریستی داعش در اروپا، ضمن حمایت از فرانسه، اعلام کرد که کشورش از هیچگونه حمایتی در عملیات ائتلاف ضدداعش دریغ نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، این درخواست خانم مرکل روز جمعه در پارلمان آلمان به رأی گذاشته شد و با ۴۴۵ رأی موافق از مجموع ۵۹۸ نماینده تایید شد. ۱۴۶ نماینده با این طرح مخالفت کردند و ۷ نفر هم رأی ممتنع دادند.

پارلمان آلمان با پیوستن به ائتلاف ضدداعش موافقت کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00

بر اساس طرح پیشنهادی دولت، آلمان حداکثر ۱۲۰۰ نیروی نظامی، ۱۱ جت تورنادو و یک هواپیمای سوخت رسان را برای حمایت از ائتلاف بین المللی ضدداعش به منطقه اعزام خواهد کرد.

با این حال، ارتش آلمان بطور مستقیم مواضع داعش را بمباران نخواهد کرد. محدوده عملیاتی این ماموریت نیز در سوریه خواهد بود.

مأموریت نظامی آلمان در چارچوب ائتلاف ضدداعش از ابتدای سال جدید میلادی (اواسط دی ماه) آغاز خواهد شد و به مدت یک سال ادامه خواهد داشت. این مدت در صورت نیاز، با تایید پارلمان قابل تمدید است.

دولت آلمان برآورد کرده است که هزینه این مأموریت حدود ۱۳۴ میلیون یورو (۱۴۶ میلیون دلار) خواهد بود.

نخست وزیر ترکیه روز جمعه اعلام کرد که هواپیماهای نظامی آلمان، به منظور پشتیبانی از عملیات هوایی ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا روز جمعه وارد پایگاه نظامی اینجرلیک در ترکیه خواهند شد.

بر اساس نظرسنجی که روز پنجشنبه شبکه یک تلویزیون آلمان نتایج آن منتشر کرد، اکثر آلمانی ها از طرح دولت برای حمایت از فرانسه و دیگر همپیمانان آلمان علیه داعش پشتیبانی می کنند.

حدود ۵۸ درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی شبکه تلویزیونی آ.ار.د (ARD) گفته اند آنها با مشارکت نظامی آلمان در ائتلاف علیه گروه افراطی داعش موافق هستند، در حالی که ۳۷ درصد ابراز مخالفت کرده اند.

برخی گروه‌های سیاسی در آلمان نیز، با اشاره به نبود مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای مداخله نظامی در سوریه، مبنای حقوقی این اقدام آلمان را از نظر حقوق بین‌الملل، زیر سئوال برده اند.

مخالفان چنین استدلال می کنند که شورای امنیت تنها قطعنامه‌ای در محکومیت داعش و لزوم مقابله با آن صادر کرده و تاکنون در مورد انجام عملیات نظامی علیه آن گروه افراطی در سوریه بر مبنای فصل ۷ منشور سازمان ملل متحد با هدف حفاظت از صلح و امنیت بین‌المللی، قطعنامه‌ای تصویب نکرده است.

XS
SM
MD
LG