لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۰

نمایندگان چند شرکت دیگر آلمانی به ایران رفتند


نمایندگان گروهی از شرکت های صنعتی آلمان، شامل شرکت های فعال در حوزه های نفت و گاز، شیمی، خودروسازی، بهداشت و ساختمان، برای دومین بار ظرف چند ماه گذشته به ایران رفته اند.

وال استریت جورنال سفر شش روزه هیئت آلمانی، و دیدار از اصفهان و تهران، را جدیدترین نشانه آمادگی صنایع آلمان برای رسیدن به بازار ایران در صورت لغو تحریم های اقتصادی توصیف کرده است.

هیئت، به سرپرستی سیاستمدارانی از ایالت بادن – ورتنبرگ، در جنوب غربی آلمان، بیشتر نمایندگان شرکت های کوچک و متوسط را شامل می شود. برخی برای نخستین بار برای ارزیابی امکانات بازرگانی به ایران رفته اند. دیگران قصد دارند مناسبات دیرینه با شریکان بازرگانی ایرانی را که تحریم ها بر آنها اثر گذاشته است تقویت کنند.

در تهران هیئت ها، شامل تعدادی خبرنگار و نمایندگان سفارت آلمان، با معاون بانک مرکزی، وزیر نفت، وزیر صنعت، معادن و تجارت، و رئیس اتاق بازرگانی تهران ملاقات کردند.

محمد رضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معادن و تجارت ، علاقه ایران به کار با کشورهای اتحادیه اروپا، به ویژه آلمان را یاد آور شد و گفت حدود ۴۰ درصد فناوری و تجهیزات صنعتی و مکانیکی ایران "مستقیم یا غیر مستقیم" به آلمان ارتباط دارد.

نعمت زاده گفت صنایع خودروسازی و فناوری پزشکی ایران، که مستقیما هدف تحریم ها نبوده اند، برای سرمایه گذاری آماده هستند. او همچنین به همکاری دیرینه ایران با شرکت های دارو سازی آلمان، از جمله بایر و مرک، اشاره کرد.

در دیدار دیگری در تهران، غلامعلی کامیاب، معاون بانک مرکزی ایران، یاد آور شد که آلمان "شریک عمده ما در اروپا بود."

وال استریت جورنال می نویسد احیای مناسبات با چالش های عمده ای روبرو است. کارشناسان می گویند اقتصاد ایران که در استیلای دولت قرار دارد، فاقد شفافیت است و بسیار فاسد است.

مدیر یکی از بزرگترین بانک های سرمایه گذاری گفت نرخ های ثابت مالیات و بازار نسبتا آزاد می تواند سرمایه گذاران خارجی را جذب کند. با این حال، پذیرفت خطراتی وجود دارد، از جمله رشوه گیری گسترده در شرکت های بزرگ و نبود قوانینی برای حفاظت از حقوق مولفین و مصنفین.

نیلز اشمیت، سرپرست هیئت آلمانی، در دیدار با مقامات ایرانی پیام مشابهی داد و گفت "شرکت های ما می خواهند باز گردند" اما تاکید کرد ایران اگر در جذب سرمایه های آلمانی جدی است، نیاز دارد بر کوشش های خصوصی سازی بیافزاید و فعالیت های بازرگانی را شفاف تر سازد.

وال استریت جورنال در این گزارش از مهمانی اقامتگاه سفیر آلمان در شمال تهران نوشته که در آن ایرانی ها و آلمانی ها ضمن سرو شدن شراب آلمانی، تمام شب درباره معاملات اقتصادی صحبت کردند.

XS
SM
MD
LG