گاز طبیعی از اقلام ارزآور عمده ایران است. بنا به گزارش سال ۲۰۱۶ سازمان کشورهای تولید کننده نفت، اوپک، از لحاظ میزان ذخیره این منبع انرژی فسیلی، ایران در رده سوم است. ایران دارای میادین گاز متعددی است که برخی نیاز به احیا و برخی نیاز به توسعه دارند.
ذخائر گاز طبیعی ایران حدود ۳۳ هزار و۵۰۰ میلیارد مترمکعب برآورد شده که حدود ۸ هزار و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آن صادر میشود. در پی توافق هستهای با جامعه بین الملل و برداشته شدن تحریمهای بین المللی، راه برای توسعه میادین گاز ایران فراهم شده است.
در همین راستا، کنفرانس سالانه وزارت نفت، شرکت ملی نفت و شرکت ملی گاز ایران جهت جلب سرمایه گذاری بین المللی، از روز سه شنبه ۲۶ بهمن ماه در فرانکفورت آغاز به کار کرد و تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت.
امیرحسین زمانی نیا معاون وزیر امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت ایران گفته است که انتظار دارد در چند ماه آینده ۴۰ میلیارد دلار قرارداد برای اکتشاف گاز امضا کند. اما این کنفرانس در جو جدید ناشی از موضع نه کاملاً روشن دولت جدید آمریکا برگزار میشود.
کریگ پیرونگ استاد امور مالی و بازارهای انرژی میگوید، تا کنون ۲ توافق اصولی با ایران در این زمینه امضا کرده و ۲۹ توافق دیگر در جریان است. برخی شرکتهای آمریکائی نیز در کنفرانس شرکت دارند و یکی از اسپانسرهای اصلی شرکت RANTE هست که یک شرکت عمده آمریکائی است.
او گفت «در مقایسه با شرکتهای اروپائی، آنها محتاط تر هستند. بنابراین هنوز قراردادی بسته نشده ... در مرحله گفتگوست. چون هنوز تحریمهائی وجود دارند که البته مربوط به توافق هستهای نیستند. برای آمریکائیها مسئله از لحاظ سیاسی حساس تر و ریسکی تر هست.»
اما گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» که از منتقدان حکومت ایران است، به صدای آمریکا گفته: «بخش انرژی ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمانی تروریستی که از سوی ایالات متحده و جامعه بین المللی هدف تحریم قرار گرفته است، کنترل میشود.»
آقای ایبسن در یک ایمیل به صدای آمریکا گفت «شرکتهای حاضر در این رویداد، که میزبانی وزارت نفت ایران برگزار میشود، از رژیم سرکوب کنندهای حمایت تاکتیکی به عمل میآورند که رفتار شرارت بار آن تهدیدی علیه امنیت جهانی است. باعث تاسف است که این شرکتهای چندملیتی با ریسکهای چشمگیر حقوقی، سیاسی، مالی، با حضور در فرصتهای اقتصادی ایران، سابقه خوب خود را نیز به خطر میاندازند.»