لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۴

ابراز بدبینی خبرگزاری‌ها نسبت به مذاکرات ژنو برای حل معضل سوریه


هرچند مخالان اسد «نصر الحریری» را برای مذاکرات ژنو فرستادند اما دولت اسد، نماینده ای برای این نشست نفرستاد.
هرچند مخالان اسد «نصر الحریری» را برای مذاکرات ژنو فرستادند اما دولت اسد، نماینده ای برای این نشست نفرستاد.

در آستانه برگزاری دور دیگری از مذاکرات صلح درباره سوریه، اکثر دست اندرکاران می گویند که این بار نیز امیدی به موفقیت کنفرانس نمی رود. نماینده سازمان ملل در امور سوریه روز دوشنبه ۶ آذرماه به مقامات آن سازمان اطلاع داده بود که بعید به نظر می رسد دولت دمشق نماینده ای به این گفتگوها بفرستد. ولی گروه های اپوزیسیون به توافق رسیدند که یک هیات مشترک به این گفتگوها در ژنو اعزام کنند.

بنا به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه، هنگامی که یکی از طرفین اصلی مذاکرات در تالار حضور ندارد، انجام گفتگوهای سازنده تقریبا غیرممکن است. یک روز پیش از این موعد، استفان دی میستورا فرستاده صلح سازمان ملل در امور سوریه، به دبیرکل اطلاع داده بود که تصور نمی رود دولت دمشق نماینده ای به ژنو بفرستد.

سخنگوی سازمان ملل، استفن دژاریک به خبرنگاران گفت که حضور دولت سوریه در همایش امری بسیار مهم است.

به نوشته روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز، گروه های اپوزیسیون سوریه همچنان بر خواسته پیشین خود پای می فشارند و می گویند که در هر راه حل آینده، پرزیدنت بشار اسد باید کنار گذاشته شود.

روزنامه الوطن چاپ دمشق نوشت تا هنگامی که اپوزیسیون از این خواسته عدول نکند، دولت دمشق نماینده ای به مذاکرات نخواهد فرستاد.

لس آنجلس تایمز نوشت از دو سال پیش که ارتش روسیه دخالت های نظامی گسترده خود در سوریه را آغاز کرد، گروه های اپوزیسیون تسلط خود بر همه شهرهای بزرگ را از دست داده اند.

سازمان ملل، به این امید که بتوان با انجام گفتگوهای مسالمت آمیز به نتیجه رسید، در پیش نویس طرحی که تهیه کرد و از حمایت شورای امنیت نیر برخوردار شد، حاضر شده که بحث درباره سرنوشت رژیم اسد، به آینده موکول شود.

خبرگزاری رویترز نوشت که قرار بود مذاکرات ژنو هشتمین دور گفتگوها بین دولت مرکزی دمشق با گروه های اپوزیسیون سوریه باشد. همه هفت دور پیشین مذاکرات بدون نتیجه پایان یافت. ولی اکنون، اپوزیسیون اعلام کرده که برای نخستین بار حاضر است با یک هیات مشترک در گفتگوها شرکت کند.

خبرگزاری فرانسه نیز در تحلیلی نوشت که گروه های اپوزیسیون از برخی خواسته های پیشین خود چشم پوشی کرده اند. در ادامه این گزارش توضیح داده شده که پیروزی های اخیر ارتش سوریه (با کمک نیروهای وابسته به ایران و همچنین فعالیت گسترده ارتش روسیه) اپوزیسیون سوریه را بر آن داشته که از برخی خواسته های پیشین خود دست بردارد. در همه هفت دور مذاکرات پیشین و یا بیرون از چارچوب این همایش های بین المللی، هرگز گفتگوهای مستقیمی بین دولت سوریه و اپوزیسیون صورت نگرفته است.

امید سازمان ملل آن بود که در دور مذاکرات این بار در ژنو، دولت سوریه و اپوزیسیون پیرامون تدوین یک قانون اساسی جدید بحث و بررسی کنند و موعد برگزاری انتخابات آینده، به طور اصولی تعیین شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، گروه های اپوزیسیون سوریه در جریان برگزاری همایش ریاض برای تعیین یک هیات مشترک در مذاکرات ژنو به توافق رسیدند. در همایش ریاض (که درباره مبارزه با تروریستم برگزار شد) ۱۳۰نماینده از گروه های مختلف اپوزیسیون سوریه شرکت داشتند.

تلاش برای برگزاری نشست ژنو در حالی جریان دارد که در حومه دمشق نبردهای خونینی بین ارتش سوریه و چریک های وابسته به اپوزیسیون جریان داشته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، در جریان بمباران های هوائی توسط هواپیماهای ارتش سوریه ده ها نفر از اهالی ناحیه ای معروف به «کلاه خود سفید» جان باخته اند. در ادامه گزارش آمده است که حدود ۳۵۰ هزار نفر در آن ناحیه زندگی می کنند که با کمبود شدید مواد غذایی و دیگر مایحتاج عمومی روبرو هستند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG