لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۴

نظرسنجی موسسه معتبر گالوپ درباب تأثیرتحریمها برزندگی ایرانیان


نظرسنجی موسسه معتبر گالوپ درباب تأثیرتحریمها برزندگی ایرانیان
نظرسنجی موسسه معتبر گالوپ درباب تأثیرتحریمها برزندگی ایرانیان

موسسه معتبر نظرسنجی گالوپ طی تازه ترین نظرخواهی از یک جامعه آماری ایرانی، به این نتیجه دست یافته است که نزدیک به دو سوم ایرانیانی که دراین نظرسنجی شرکت کرده اند برآنند که تشدید تحریمهای غرب علیه ایران تا اندازه درخور اعتنایی بر زندگی روزمره ایرانیان اثرکرده است.

پرسشی که موسسه نظرسنجی گالوپ طرح کرده، این بوده است:«سازمان ملل متحد، ایالات متحده و اروپای غربی اخیراً به تشدید تحریمها علیه ایران دست زده اند. به عقیده شما این تحریمها تا چه اندازه برمعاش ایرانیان اثر می گذارد؟»

گزینه هایی که پاسخ دهندگان باید یکی از میان آنها را انتخاب می کردند، این چهارگزینه بوده اند:
بسیار، تا حدی، اصلاٌ، نمی دانم ( یا ازپاسخ دادن اجتناب ورزیده اند.)

نتیجه نظرسنجی این گونه بوده است:
بسیار ۲۷ درصد، تا حدی ۳۸ درصد، اصلاَ ۲۵ درصد، نمی دانم یا پاسخ نداده اند ۹ درصد.

روز بیست و سوم ژانویه جاری اتحادیه اروپا وارد کردن نفت را از ایران ممنوع کرد و به مسدود کردن داراییهای بانک مرکزی ایران در اتحادیه اروپا دست زد و در پی آن نه تنها بانک مرکزی ایران از سوی آمریکا نیز تحریم شد، بلکه رئیس جمهوری این کشور به امضای فرمان مسدود کردن داراییهای ایران در آمریکا نیز دست زد.

این همه درحالی است که ارزش ریال ایران طی هفته های اخیر به شدت کاهش یافته و بهای غذا، کالا و خدمات درآن کشور افزون شده است.

۴۸ درصد ایرانیان می گویند طی سال اخیر چندین بار با تنگنای مالی شدید مواجه شده اند؛ به حدی که پول کافی برای خریدن خوراک خانواده شان نداشته اند. این درحالی است که نظرسنجی همین موسسه (گالوپ) در سال ۲۰۰۵، نزدیک به ۷ سال پیش حاکی از آن بود که تنها پانزده درصد مردم ایران در آن زمان چنین شرایطی را طی سال تجربه کرده بودند.

۴۸ درصد از جامعه آماری ایرانیان مورد بررسی می گویند که طی سال گذشته گرفتاریهای مالی چندین بار سبب شده که برای پرداخت اجاره بها یا قسط مسکن پول کافی نداشته باشند، در حالی که درصد کسانی که درنظرسنجی سال ۲۰۰۵ ابراز داشته اند که چنین شرایطی را تجربه کرده اند، بیست و نه درصد بوده است.

طبعاً تبعاتی از این دست، بر رفتار و خلق و خوی روزانه ایرانیان نیز اثر گذارده است.۵۵ درصد از جامعه آماری مورد بررسی می گویند درطول روز نگرانند، درحالی که نظرسنجی پیشین، که درست یک سال پیش انجام شده بود، نشان می دهد که شمار ایرانیان نگران درطول روز ۳۸ درصد بود. در این حال، ۴۷ درصد از ایرانیانی که دراین نظرسنجی شرکت کرده اند می گویند که درلحظات بسیاری در طی روز خشمگین می شوند، حال آنکه سال گذشته این میزان، ۳۵ درصد بوده است.

درپی تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی، مقامات آمریکایی به شواهدی مبنی بر کند شدن سیر پیشرفت برنامه بحث انگیز هسته ای ایران اشاره کرده اند. دراین حال، سیاستگران آمریکایی نگران نفرت آفرینی در میان ایرانیان نیز هستند، نگران ازاحتمال آنکه ایرانیان که تحت تاثیر تحریمها تحت فشارند، احساسات ضد غربی پیدا کنند.

تحقیقات حاکی از آن است که محبوبیت رهبران غربی درمیان مردم ایران اندک است. ۸ درصد ایرانیانی که از سوی گالوپ برای نظرسنجی مورد پرسش قرار گرفته اند، می گویند با عملکرد سیاستمداران آمریکایی موافقند، ۷ درصد از آنان با شیوه سیاستگری بریتانیایی ها موافقند و ۱۳ درصد روش آلمان را تأیید می کنند. این ارقام مشابه نتایج سال نظرسنجی سال گذشته است. ایرانیان منتقد عملکرد کشورهای غربی برآنند که عمده آسیب تحریمها متوجه مردم عادی و زندگی روزمره آنان است.

ضریب خطای نظرسنجی انجام شده از سوی موسسه گالوپ مثبت یا منفی ۸/۳ دهم درصد تخمین زده شده است. نتایج این نظرسنجی برمبنای تماسهای تلفنی بوده که طی یک ماه، ماه گذشته با حدود هزار ایرانی بالاتر از ۱۵ سال ساکن آن کشور گرفته شده است.

نظرسنجیهای پیشین گالوپ که یک سال پیش انجام شد، همچون نظرسنجی امسال تلفنی بود اما درسالهای ۲۰۰۵، ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸، نظرسنجی های این نهاد از راه انجام گفتگوهای رودررو حاصل شده است.

XS
SM
MD
LG