ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا و رئیس دورهای گروه ۲۰، در یک کنفرانس خبری که در پایان جلسه یک روزه بررسی وضعیت در افغانستان برگزار شد، با اذعان به ضرورت داشتن ارتباط با گروه طالبان برای رساندن کمکهای انساندوستانه به مردم افغانستان گفت این به معنی به رسمیت شناختن گروه طالبان توسط گروه ۲۰ نیست.
نخست وزیر ایتالیا روز سه شنبه ۲۰ مهر گفت: «اکنون ما باید به یک بحران بشردوستانه بپردازیم، و برای پاسخگویی به این بحران نیاز به تماس با طالبان است. بنابراین هیچ جایگزینی برای تماس نگرفتن با آنها وجود ندارد.»
او در ادامه با اشاره به اینکه ارتباط با طالبان به نشانه به رسمیت شناختن این گروه نیست، افزود: «به رسمیت شناختن طالبان بر پایه داوری در مورد کارهای آنها است و نه گفتههایشان. دولت طالبان همانطور که میدانیم واقعاً فراگیر نیست، واقعاً نماینده همه نیست، و رعایت و چگونگی برخورد با حقوق زنان حداقل ۲۰ سال به عقب باز گشته است.»
ماریو دراگی برگزاری جلسه روز سه شنبه را به رغم عدم حضور روسای جمهوری چین و روسیه موفق آمیز دانست و افزود حضور رهبران دیگر کشورهای گروه، نشان از اهمیت چند جانبه گرایی برای حل مشکلات جهانی است.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، نیز به همراه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه، در این اجلاس مجازی حضور داشتند.
آقای بایدن روز سه شنبه در توییتی در همین رابطه نوشت: «من صبح امروز به طور مجازی با رهبران گروه۲۰ درباره موضوع افغانستان دیدار کردم. ما متعهد هستیم که با جامعه بینالمللی از نزدیک همکاری کنیم و ابزارهای دیپلماتیک، بشردوستانه، و اقتصادی را به کار بگیریم تا به وضعیت در افغانستان رسیدگی، و از مردم افغانستان پشتیبانی کنیم.»
نشست ویژه گروه ۲۰ کمتر از سه هفته قبل از اجلاس رسمی و حضوری سران گروه در رم- ۳۰ تا ۳۱ اکتبر- برگزار شد.
قرار است در اجلاس رسمی سران گروه ۲۰ مسائلی مانند تغییرات اقلیمی، بهبود اقتصاد جهانی، مقابله با سوء تغذیه، و همهگیری کووید-۱۹ مورد بحث و بررسی قرار گیرد.