وزیر دفاع فرانسه روز سهشنبه ۲۹ آبان از کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس خواست تا راهی برای تقویت نیروهای مسلح لبنان پیدا کنند و افزود که این نیروها برای تأمین امنیت مناطق مرزی به ویژه در پی جنگ اسرائیل با حزبالله بسیار مهم خواهند بود.
سباستین لکورنو به خبرگزاری فرانسه گفت که کشورهای حاشیه خلیج فارس که غنی از منابع نفتی و گازی هستند باید «حمایت عملیاتی» خود از نیروهای لبنانی را در بخش نظامی تقویت کنند.
لکورنو پس از دیدار خود از قطر و عربستان سعودی گفت: «من به همتایان خود تأکید کردم که ما برای حمایت از نیروهای مسلح لبنان به آنها نیاز داریم.»
همزمان، تلاشهای دیپلماتیک برای تضمین آتشبس بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، که سرعت گرفتهاند.
قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت که تابستان ۲۰۰۶ (۱۳۸۵) برای پایان دادن به جنگ میان حزبالله لبنان و اسرائیل صادر شد، بیان میکند که نیروهای مسلح لبنان (ال.ای .اف) و نیروی موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفیل) باید آتشبس میان اسرائیل و حزبالله را اجرا کنند.
این قعطنامه همچنین حزبالله را از حضور نظامی در جنوب رودخانه لیتانی که در حدود ۳۰ کیلومتری مرز جنوبی لبنان قرار دارد، منع میکند.
آقای لکورنو گفت که در این مرحله راه حلی بهتر از «احترام به قطعنامه ۱۷۰۱» و حمایت از نیروهای مسلح لبنان وجود ندارد.
حزبالله لبنان از فردای حمله تروریستی ٧ اکتبر سال گذشته بهصورت یکجانبه حملات راکتی و پهپادی خود را به شمال اسرائیل آغاز کرد.
اسرائیل نیز در واکنش، با انجام حملات شدید علیه مواضع این گروه در لبنان و سوریه، علاوه بر کشتن صدها تن از اعضای این بازوی عمده نیابتی حکومت ایران در مزطقه، رهبر و فرماندهان ارشد نظامی آن، از جمله حسن نصرالله، فواد شکر، ابراهیم عقیل، و هاشم صفیالدین، را از پا در آورده است.
این کشور برای تأمین امنیت مرزهای شمالی و بازگشت غیرنظامیان آواره به خانههایشان عزم خود را جزم کرده است.
به گفته وزارت بهداشت لبنان، در حملات اسرائیل بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در این کشور کشته شدهاند که بیشترین تلفات از اواخر ماه گذشته میلادی ثبت شده است.
در ماه گذشته، کنفرانسی در پاریس توانست ۲۰۰ میلیون دلار برای حمایت امنیتی از نیروهای مسلح لبنان و ۸۰۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه جمعآوری کند.
ارتش لبنان که نقش مهمی در حفظ ثبات در این کشور ایفا میکند، برای رفع نیازهای اساسی ۸۰ هزار سرباز خود در تقلا است.