سرخط خبرها
فرانسه از اعلام سازوکار روابط تجاری غیردلاری با ایران در آینده خبر داد

وزیر خارجه فرانسه روز چهارشنبه سوم بهمن گفت، به زودی سازوکار جدیدی برای معاملات تجاری با ایران که با محوریت دلار نباشد و تحریمهای آمریکا را نقض نکند، اعلام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ژان ایو لودریان در جلسهای با کمیته روابط خارجی پارلمان فرانسه این مطلب را بیان کرد، ولی به جزئیات بیشتری اشاره نکرده است.
در پی خروج آمریکا از توافق اتمی موسوم به برجام و بازگشت تحریمهای ایالات متحده، اتحادیه اروپا در پی پیدا کردن راهی است که بتواند جمهوری اسلامی را به ماندن در این توافق تشویق کند.
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
پادشاه عربستان از کشورهای منطقه و جامعه جهانی خواست با اقدامات ایران مقابله کنند

ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، نشست کشورهای عربی حوزه جنوبی خلیج فارس را روز سه شنبه ۱۹ آبان در ریاض پایتخت عربستان افتتاح کرد.
به گزارش رویترز، ملک سلمان برای مقابله با ایران و تامین امنیت عرضه انرژی و مسیرهای دریایی خواستار اتحاد منطقه ای شد.
ملک سلمان در نطق افتتاحیه این نشست، گفت: «منطقه ما امروزه، با ادامه اقدامات تهاجمی رژیم ایران که امنیت و ثبات را تهدید می کند از شرایط و دشواری هایی عبور می کند که نیازمند تلاش های متمرکز برای رویارویی با آنها است.»
ملک سلمان همچنین در نطقی تلویزیونی از جامعه جهانی خواست به برنامه های هسته ای و موشکی ایران رسیدگی کنند.
نسرین ستوده خواستار محاکمه «آمران و عاملان کشتار معترضان» شد

نسرین ستوده، وکیل زندانی در ایران، در بیانیهای خواستار«محاکمه آمران و عاملان کشتار معترضان» در اعتراضات مردم در آبان ماه شد.
نسرین ستوده در بیانیه خود که زندان اوین منتشر کرده است، با اشاره به کشته شدن دستکم ۲۰۸ نفر و بازداشت هزاران نفر در اعتراضات آبان ماه نوشت که «بازداشت شدگان دسترسی به وکیل منتخب خود نداشته و دادرسی عادلانه در مورد آنان اجرا نمیشود.»
او با اشاره به خواست مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر پخش اعترافات این افراد علیه خود نوشت: «بیم آن می رود که برخی از بازداشت شدگان، تحت شکنجه و فشار روحی و جسمی تن به این کار بدهند.»
این فعال حقوق بشر زندانی همچنین در این بیانیه در واکنش به قطع شدن اینترنت در زمان اعتراضات نوشت که «اینترنت، شبکه حیاتی دنیای امروز به روی مردم بسته میشود تا دنیا از جنایات صورت گرفته آگاه نشود.»
خانم ستوده با تسلیت به خانوادههای جانباختگان در این اعتراضات، خواستار «تحقیقات مستقل با حضور نمایندگان و وکلای مورد وثوق مردم و فعالان مدنی، با دخالت و نظارت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و گزارشگر ویژهی حقوق بشر برای ایران و محاکمه آمران و عاملین کشتار معترضین» شد.
این فعال حقوق بشری زندانی همچنین از دولت ایران خواست تا هر چه زودتر آمار قربانیان، مصدومین و بازداشت شدگان را که «بسیاری از آنان در شرایط خطرناکی نگهداری میشوند» را اعلام کند و اجساد باقیمانده قربانیان تحویل خانوادهها شده و اجازه سوگواری آبرومندانه به خانوادهها داده شود.
نرگس محمدی فعال مدنی زندانی نیز در روزهای گذشته در یادداشتی با تشریح وضعیت چند نفر از بازداشتیهای اخیر نوشت که حکومت مسئول کشتار بی رحمانه مردم و خشونت هاست.
پیشتر مایکل پیج، معاون بخش خاورمیانه سازمان دیدهبان حقوق بشر، در یک بیانیه گفته بود که در ایران مقامات همچنان از ارائه شمار دقیق تلفات این اعتراضات خودداری میکنند و در عوض بازداشتشدگان را به مرگ تهدید كردهاند.
برخی از گزارش ها حاکی از ازدحام بازداشت شدگان در زندانها و نبود امکانات است. حسن خلیل آبادی، رئیس شورای اسلامی شهرستان ری، روز دوشنبه ۴ آذر ماه گفت که زندان فشافویه «امکانات لازم» را ندارد و استقرار «این تعداد بازداشتی در این مکان سخت است.»
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
این اعتراضات در آبان ماه بنا به اعلام عفو بین الملل بیش از ۲۰۸ کشته داشته است.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۱۴ آذر بار دیگر از اعتراضات مردم ایران حمایت کرد و بر نقش رسانهها برای اطلاعرسانی از «شرایط فجیع» ایران تاکید کرد و گفت: «شورا باید برای مقابله با مخاطراتی که جهان با آن مواجه است اقداماتی انجام دهد از جمله رفتار رژیم ایران که تاکنون صدها و صدها تن را در مدت کوتاهی کشته است. آنها معترضان را میکشند و اینترنت را قطع کردهاند تا جهان حرفهای آنها را نشنوند و نبینند. آنها نمیخواهند رسانهها گزارش تهیه کنند؛ زیرا در آنجا وضعیت خوبی نیست. وضعیت بسیار فجیع است.»
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز یکشنبه ۱۷ آذر به اعتراضات خیابانی اخیر در ایران واکنش نشان داد و خواستار شفافیت مقامهای جمهوری اسلامی در اعلام تعداد قربانیان و دادرسی منصفانه بازداشتشدگان شد.
مقامات ایالات متحده: ایران احتمالا پشت حملات موشکی اخیر به تاسیسات نظامی مشترک عراق و آمریکا است

ایالات متحده معتقد است كه ایران در پشت حملات موشكی به تأسیسات نظامی مشترک آمریكا و عراق در این کشور است.
شبکه سیانان آمریکا به نقل از چند مقام آمریكایی نوشت که حملات موشکی اخیر به تاسیسات نظامی مشترک ایالات متحده و عراق در حالی رخ داده است که آمریکا به شدت نگران است که ممکن است ایران برنامه ریزی برای تحریکات جدید علیه نیروهای آمریکایی و منافع این کشور در منطقه داشته باشد.
بنابر این گزارش ارتش آمریکا معتقد است که گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی در عراق، مسئول حملههای اخیر هستند.
در پنج هفته اخیر ۹ حمله راکتی در نزدیکی تاسیسات عراقی که میزبان نیروهای آمریکایی هستند، رخ داده است. آخرین مورد این حملات در روز دوشنبه انجام شده است.
نیروهای آمریکایی برای آموزش نیروهای ضد تروریسم عراقی در این کشور حضور دارند.
همچنین شان رابرتسون، سخنگوی پنتاگون، در بیانیهای اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا همچون شرکای خود در نیروهای امنیتی عراق در حال بررسی موضوع هستند و این حملات را جدی گرفتهاند.
در این بیانیه آمده است ما روشن کرده ایم که تهدید تاسیسات و نیروهای آمریکایی و ائتلاف تحمل نمیشود و آمریکا حق دفاع از خود را محفوظ میداند.
پیش از این نیز دیوید شِنکر، مدیر کل وزارت خارجه آمریکا در امور خاورنزدیک گفته بود که «انتقال موشکهای بالیستیک ایران در عراق را زیر نظر داریم و این بسیار بسیار نگران کننده است.»
پیشتر نیویورک تایمز به نقل از مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا گزارش داده است ایران به عنوان بخشی از تلاش های خود برای قدرت نمایی در خاورمیانه، از بحران های اخیر عراق استفاده کرده تا یک زرادخانه پنهان موشک های بالیستیک کوتاهبرد در این کشور بسازد.
کودک همسری در ایران با افزایش «وام ازدواج» چهار برابر شده است

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از چهار برابر شدن کودک همسری در برخی از مناطق ایران به خاطر استفاده از استفاده «وام ازدواج» خبر داده است.
محمدمهدی تندگویان روز سهشنبه ۱۹ آذرماه گفت که در برخی از نقاط کشور که با فقر فرهنگی و اقتصادی وجود دارد، از «وام ازدواج» برای معامله کودکان زیر ۱۵ سال استفاده میشود.
بنابر گفته این مقام مسئول «آمارهایی موجود است که کودکان زیر ۱۵ سال به ویژه دختران زیر این سنین از این وام استفاده کردهاند و این آمار نسبت به سال گذشته ۴ برابر شده است.»
در حال حاضر وام ازدواج در ایران برای هر نفر ۳۰ میلیون تومان است که این مقدرا در لایحه بودجه سال آینده نیز تغییری نداشته است.
پیش از این نیز تندگویان با بیان این که وام ازدواج کمکی به افزایش نرخ ازدواج در کشور نمی کند، گفته بود که براساس آخرین گزارشهای بانک مرکزی، بسیاری از جوانان اعلام کردهاند امکان پرداخت اقساط وام ۳۰ میلیون تومانی را ندارند.
اعلام افزایش آمار کودک همسری به خاطر وام ازدواج در ایران در شرایطی است که بر اساس قانون مدنی ایران، عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال و پسر قبل از سن رسیدن به ۱۵ سال تمام شمسی، منوط به اذن ولی است كه به شرط مصلحت با تشخیص دادگاه صالح امکانپذیر است.
پیشتر «کامیل احمدی» پژوهشگر اجتماعی، در دی ماه سال ۹۷ با اعلام اینکه ۱۷ درصد ازدواجها مربوط به دختران زیر ۱۸ سال است، گفته بود که ۱۴ هزار کودک بیوه زیر ۱۸ سال در ایران وجود دارد.
این آمار در حالیست که کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل که ایران نیز به آن پیوسته است، افراد زیر ۱۸ سال را کودک تشخیص داده و دولت ها را موظف کرده است که از هرگونه سوء استفاده جنسی از کودکان جلوگیری کنند، از جمله، «تشویق یا وادار کردن کودکان برای مشارکت در هر گونه فعالیت جنسی».
کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی دی ماه سال گذشته طرح ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال را به دلیل آنچه مخالفت مراجع تقلید خواند، رد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا و وزیر خارجه روسیه با هم دیدار می کنند

پرزیدنت ترامپ و مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۹ آذرماه با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه دیدار و گفتگو خواهند کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در این باره نوشت که انتظار می رود مقامات آمریکا و روسیه در رابطه با موضوعاتی همچون اوکراین، سوریه، مسائل مربوط به کنترل تسلیحات و دیگر چالشهای موجود بین دو کشور گفتوگو کنند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرده بود که پرزیدنت ترامپ از او خواسته است تا در رابطه با «روابط تجاری ایالات متحده و روسیه» تلاش کند. آقای پمپئو و لاوروف همچنین در مورد مسایل کنترل تسلیحات بحث خواهند کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام بلند پایه دولت نوشت که قرار است دیدار پرزیدنت ترامپ و سرگئی لاوروف در کاخ سفید برگزار شود. همچنین بناست مایک پمپئو و سرگئی لاوروف نشست خبری مشترکی را برگزار کنند.
پیش از این در مهرماه امسال نیز مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، و در مورد چالشهای جهانی و مسائل دوجانبه گفتوگو کرده بودند.
تیراندازی در بیمارستانی در جمهوری چک دستکم ۶ کشته در پی داشت

در پی تیراندازی در یک بیمارستان در شهر استراوا در جمهوری چک دست کم ۶ نفر کشته شدند.
به گزارش اسکاینیوز، مقامات پلیس اعلام کردند که در پی این تیراندازی دستکم ۶ نفر کشته و دو نفر زخمی شدهاند.
پلیس جمهوری چک در توئیتر اعلام کرد که گزارش این تیراندازی در ساعت ۷.۱۹ به وقت محلی به دست آنها رسیده است.
براساس گزارشهای محلی این تیراندازی در بخش بیماران سرپایی بیمارستان رخ داده است. در حال حاضر این بیمارستان تخلیه شده و دانشگاهی که در مجاورت این بیمارستان بوده نیز تعطیل شده است.
گزارشها حاکی است که پلیس تصویری از مظنون این تیراندازی را برای شناسایی منتشر کرده است.
هنوز جزئیات بیشتری از این حمله و انگیزه ضارب منتشر نشده است.
رهبران روسیه و اوکراین بر سر آتشبس و تبادل زندانیان توافق کردند

مذاکرات روسای جمهور روسیه و اوکراین در نشست پاریس با توافق آتش بس «فراگیر و کامل» میان دو کشور و «تبادل زندانیان» تا پایان سال جاری میلادی به پایان رسید.
به گزارش روریترز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ، روز دوشنبه ۱۸ آذرماه در پاریس، در اولین نشست چهره به چهره که تا حدود ۹ساعت به طور انجامید، و رهبران دو کشور بر سر مبادله تمامی زندانیان تا پایان سال ۲۰۱۹ به توافق رسیدند.
این مذکرات بر احیای توافق صلح مینسک در سال ۲۰۱۵ میلادی با هدف پایان دادن به درگیریها میان نیروهای اوکراینی و جداییطلبان شرق اوکراین که تحت حمایت روسیه قرار دارند، متمرکز بود.
براساس بیانیه این مذاکرات «طرفها متعهد شدهاند با استفاده از تمامی ابزارهای حمایتی مورد نیاز، تا پیش از پایان سال ۲۰۱۹، آتشبسی کامل و فراگیر برقرار سازند.»
طرفین همچنین توافق کردند که در چهار ماه آینده برای رسیدن به راه حلی جهت برگزاری انتخابات محلی در شرق اوکراین تلاش کنند. در مورد چگونگی برگزاری این انتخابات هیچ جزئیاتی در دست نیست ، و امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه تایید کرده است که هنوز اختلافاتی در این زمینه وجود دارد.
همچنین زلنسکی رئیس جمهور اوکراین اعلام کرده است که پیش نویس نویس توافقی بین دو کشور انجام شده که همچنان اجازه انتقال گاز طبیعی روسیه از خاک اوکراین ادامه یابد.آقای زلنسکی جزئیات بیشتری در این باره ارائه نداده است.
رویترز گزارش داد که با این حال ، هیچ توافق قطعی در مورد مسائل سیاسی بین دو کشور برای پایان مناقشه وجود ندارد. از جمله این موضوعات وضعیت منطقه دونباس در اوکراین است که مشخص نیست کدام کشور باید مرز بین دونباس و روسیه کنترل کند.
به گزارش آسوشیتدپرس ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز در این نشست گفت که
ما به توافق رسیدیم که هیچ جایگزینی برای توافق صلح مینسک وجود ندارد. اوکراین باید به سرعت قانونی را در نظر بگیرد که طبق این توافق خودمختاری زیادی به منطقه دونباس بدهد و همچنین قانونی را تصویب کند که شورشیان را مورد عفو قرار دهد.
او افزود که علاوه بر تعویض زندانیان ، توافق برای ادامه عقب نشینی نیروها در دیگر مناطق شرق اوکراین، پاک سازی مینها و برداشتن سنگرها بدست آمده است.
زلنسکی تایید کرد که بسیاری از توافقات قبلی مبنی بر آتش بس حفظ نشدند، اما این بار توافق شده تا با این موارد «برخورد جدی» صورت گیرد.
رئیس جمهور اوکراین تاکید کرده است که این کشور باید کنترل کامل خود بر بخشهای شرقی اوکراین را حفظ کند و در خصوص واگذاری هیچیک از بخشهایش سازش نخواهد کرد.
رویترز نوشت که قرار است این مذاکرات در چهار ماه آینده، بار دیگر برگزار شود.
یک هواپیمای نظامی شیلی با ۳۸ سرنشین «ناپدید» شد

مقامات شیلی اعلام کردند که یک هواپیمای نظامی حامل ۳۸ نفر که در حال پرواز به قطب جنوب بوده، ناپدید شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، نیروی هوایی شیلی اعلام کرد که عصر روز دوشنبه ۱۸ آذرماه تماس با یک هواپیمای نظامی خود را که به سمت قطب جنوب در پرواز بوده را از دست داده است. مقامات این کشور چند ساعت پس از این حادثه اعلام کردند که نسبت به سرنوشت این هواپیما خوشبین نیستند.
بنابر این گزارش هواپیمای ترابری هرکولس سی-۱۳۰ حامل ۲۱ مسافر و ۱۷ خدمه بوده است که سه نفر از این سرنشینان غیرنظامی هستند. این هواپیما در حدود ساعت ۴:۵۳ بعدازظهر به وقت محلی از شهر پونتا آرنا پرواز کرده بود که در ساعت ۶:۱۳ به وقت محلی و پس از سه هزار کیلومتر پرواز ارتباط آن از بین رفته است.
در بیانیه نیروی هوایی شیلی آمده است که این نیرو جستجو برای بازماندگان احتمالی این حادثه را ادامه می دهد.
سباستین پینیهیرا رئیس جمهور شیلی در توئیتی نوشت که وضعیت این هواپیمای مفقود شده را به همراه وزیر دفاع و وزیر کشور از پایگاه هوایی سریلوس در سانتیاگو، پایتخت، تحت نظارت دارد.
آسوشیتدپرس نوشت که جایی که هواپیما مفقود شده است به خاطر شرایط جوی از جمله توفانهای سهمگین مشهور است اما نیروی هوایی شیلی گزارش داده که هوا هنگام شروع پرواز این هواپیما خوب بوده است.
همچنین یک مقام نظامی شیلی نیز به رسانههای محلی گفت که هیچ سیگنال اضطراری از سوی این هواپیما فعال نشده است.
بیش از ۱۵۰ حقوقدان خواستار رسیدگی به وضعیت بازداشت شدگان و برخورد با سرکوبگران اعتراضات شدند

برخی از وبسایت های خبری گزارش دادند که ۱۶۰ وکیل دادگستری با امضای نامه ای خطاب به رئیس جمهوری ایران، خواستار تحقیق درباره خشونت در سرکوب معترضان آبان امسال و برخورد با عاملان این برخوردها شدند.
این وکلا در نامه خود که دوشنبه ۱۸ آذر منتشر شد ضمن انتقاد از بی توجهی به ریشه اعتراض های آبان و خواست مردم از سوی دولت، خواستار اعلام رسمی تعداد کشته شدگان، آسیب دیدگان و بازداشت شدگان این اعتراضات شدند.
وکلای دادگستری در این نامه به نقض متعدد قوانین داخلی و بین المللی در سرکوب معترضان و برخورد خشونت آمیز با معترضان و شلیک مرگبار به آنها، یادآور شدند که برخورد نیروهای امنیتی ناقض معاهده های بین المللی و حتی دستورالعمل های داخلی جمهوری اسلامی که شلیک هوایی و شلیک به کمر به پایین را توصیه کرده است.
بسیاری از معترضانی که در تجمع های آبان امسال کشته شدند، به دلیل برخورد گلوله به سر جان باختند.
در ادامه نامه وکلای دادگستری به حسن روحانی آمده است: «متاسفانه مشاهده می شود که نه تنها هیچ نوع دلجویی از دهها خانواده عزادار به عمل نمیآید، بلکه با ادبیات و موضع گیریهای نامتعارف از قبیل تهدید معترضان به شناسایی با دوربین، اخذ اعتراف تلویزیونی و سایر اظهاراتی که هیچ نوع تناسبی با جایگاه رئیس دولت حقوقدان و قانونمدار ندارد نمک هم بر زخم مردم مصیبت دیده پاشیده می شود.»
وکلای امضا کننده این نامه ضمن انتقاد از سرگردانی و بلاتکلیفی خانواده های هزاران بازداشتی حوادث آبان ماه، اعلام کردند که آماده پذیرش وکالت پرونده آنها هستند. امضا کنندگان نامه همچنین در پایان نامه از رئیس جمهوری ایران خواستار تحقیق و تفحص جامع در مورد نکات مطرح شده در نامه، برخورد قانونی با افراد خاطی و پاسخگویی شفاف به مردم شدند.
سرکوب خشونت بار معترضان ایرانی در آبان امسال و قطع اینترنت در جریان اعتراضات، انتقاد شدید نهادهای بین المللی و برخی از کشورها، از جمله آمریکا، را در پی داشت.
در آخرین واکنش به این رویدادها، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه ۱۷ آذر خواستار شفافیت مقامهای جمهوری اسلامی در اعلام تعداد قربانیان و دادرسی منصفانه بازداشتشدگان شد. او با اشاره به حق مردم برای اعتراض به وضعیت اقتصادی، سرکوب خشن معترضان را غیرقابل قبول دانست.
مایک پمپئو: آمریکا در اعتراض به دزدسالاری و فساد، در کنار مردم ایران ایستاده است

توئیتر وزارت خارجه آمریکا به نقل از مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده نوشت که مردم ایران به روشنی خواستار توقف فساد و دزدسالاری رژیم ایران هستند.
در این پیام که دوشنبه ۱۸ آذر همزمان با روز بینالمللی مبارزه با فساد منتشر شد به نقل از وزیر خارجه آمریکا آمده است: مردم ایران به وضوح و روشنی سخن گفتند. آنها چهل سال فساد و سوء استفاده را رد کردند و خواستار توقف دزدسالاری و توقف انتخاب مصالح عاملان خارجی به جای مصالح مردم ایران شدند.
در ادامه پیام این جمله مایک پمپئو آمده است که گفته بود: «آمریکا در کنار مردم ایران ایستاده است.»
وزیر خارجه ایالات متحده در هفته های گذشته و در پی اعتراضات اخیر مردم ایران نیز در یک مصاحبه گفته بود: «آن چه در ایران روی میدهد، خواست مردم ایران برای دستیابی به آزادی و کامیابی اقتصادی و رژیمی است که اینها را از مردم دریغ میکند.»
آقای پمپئو گفته بود: «چیزی که ما در هفتههای گذشته دیدهایم، این است که مردم ایران میگویند دیگر بس است. دزدسالاری بس است، حکومت دینی دیگر بس است.»
به گفته آقای پمپئو، سیاست دولت پرزیدنت ترامپ در قبال ایران محروم کردن رژیم ایران و «دزدسالاران حاکم بر جمهوری اسلامی ایران» از منابعی است که از آن برای «ترویج تروریسم» استفاده میکنند.»
پرزیدنت ترامپ نیز در نخستین موضعگیری علنی درباره اعتراضات مردم ایران گفت: «ایران آنقدر بیثبات شده است که رژیم تمام سیستم اینترنتی را قطع کرد تا مردم خوب ایران نتوانند درباره خشونت شدیدی که در داخل آن کشور جریان دارد، صحبت کنند.»
کاخ سفید هم در بیانیهای در حمایت از مردم معترض در ایران اعلام کرد ایالات متحده استفاده از نیروی مرگبار و محدود کردن شدید ارتباطات علیه تظاهرکنندگان را محکوم میکند.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند.
ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.
برای سومین بار در یک سال گذشته، انتخابات پارلمانی در اسرائیل اسفند آینده برگزار میشود

دو حزب پیشروی اسرائیل درباره تاریخ سومین انتخابات پارلمانی سال جاری در این کشور به توافق رسیدند.
به گزارش رویترز، حزب لیکود و ائتلاف «آبی و سفید» توافق کردند که انتخابات پارلمانی روز ۲ مارس (۱۲ اسفند ۱۳۹۸) برگزار شود. هنوز پارلمان اسرائیل باید این روز را برای انتخابات تائید کند.
در دو انتخابات پارلمانی که ۹ آوریل (۲۰ فروردین) و ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) برگزار شد. بعد از این دو انتخابات بنیامین نتانیاهو و بنی گانتز از سوی رئیس جمهوری مامور تشکیل کابینه شدند، اما هیچ یک نتوانستند دولت ائتلافی تشکیل دهند. مهلت ۲۱ روزه گانتز، رهبر حزب «آب و سفید»، روز چهارشنبه پایان مییابد. او در تاریخ ۲۹ آبان ماه اعلام کرد که موفق به تشکیل کابینه ائتلافی جدید نشده است.
حزبی که اکثریت در پارلمان ۱۲۰ عضوی اسرائیل را داشته باشد، میتواند دولت تشکیل دهد. چون هیچ حزبی به اکثریت نمیرسد، معمولا دولت ائتلافی تشکیل میشود اما بعد از دو انتخابات هیچ کدام از رهبران دو حزب پیشروی انتخابات نتوانستند دولت تشکیل دهند.
انتخابات در حالی قرار است حدود سه ماه دیگر برگزار شود که ماه پیش دادستانی اسرائیل علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر فعلی اسرائیل، اعلام جرم کرد. آقای نتانیاهو این اتهامات را رد کرده است. قبل از انتخابات ماه اسفند، نتانیاهو باید با رقبای درون حزبی خود رقابت کند.
آمریکا دو تن از نزدیکان نیکلاس مادورو را به فهرست تحریمها اضافه کرد

ایالات متحده دو تن از مقامات رسمی نزدیک به نیکلاس مادورو در ونزوئلا را به فهرست تحریمها اضافه کرد. این دو مقام از مدیران سازمان مهاجرت دولت ونزوئلا هستند و در پی ارتکاب به فساد از سوی آمریکا مجازات شدند.
در بیانیهای که روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر شده آمده است که گوستاوو آدولفو ویسانیو گیل به دلیل زورگیری در هزینههای صدور گذرنامه، و خوان کارلوس دوگارته پادرون به دلیل فروش گذرنامه، مرتکب فساد شدهاند.
این بیانیه تاکید کرده است که ایالات متحده با همکاری متحدان منطقهای به حمایت از مردم ونزوئلا، خوان گوایدو رئیس جمهوری موقت، و شورای ملی ادامه میدهد. این تحریمها روز دوشنبه و مقارن با روز جهانی مقابله با فساد، اعمال شد.
آمریکا و بیش از ۵۰ کشور جهان رژیم نیکلاس مادورو را نامشروع دانسته و ریاست جمهوری موقت خوان گوایدو را به رسمیت شناختهاند.
پژوهش جدید: حتی مصرف میزان اندک الکل احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد

نتایج یک پژوهش پزشکی نشان می دهد حتی مصرف میزان اندکی الکل، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
به گزارش نشریه «نیویورک تایمز» دانشمندان ژاپنی در این پژوهش، میزان مصرف روزانه و سالانه نوشیدنی های الکلی در بیش از ۶۳ هزار بیمار سرطانی را بررسی کردند.
پژوهشگران پس از طبقه بندی این بیماران بر اساس شاخص های مختلفی چون استعمال دخانیات، فشار خون، اضافه وزن یا دیابت و مقایسه آنها با افراد سالم غیرالکلی، دریافتند حتی مصرف مقدار کمی شراب، آبجو، یا ویسکی نیز احتمال ابتلا به سرطان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
نتایج این پژوهش نشان می دهد نوشیدن روزانه شش اونس شراب، هفده اونس آبجو یا دو اونس ویسکی به مدت ده سال، احتمال ابتلا به سرطان را پنج درصد افزایش می دهد.
به گفته این پژوهشگران مصرف روزانه دو نوشیدنی الکلی به مدت ۴۰ سال، احتمال ابتلا به سرطان را در مقایسه با افراد غیر الکلی ۵۴ درصد افزایش می دهد.
میزان ابتلا به سرطان های دهان، گلو، شکم و روده بزرگ در میان این افراد بیشتر است.
البته نتایج این پژوهش که در «ژورنال سرطان» منتشر شده است، نواقصی نیز دارد و به همین دلیل کامل نیست.
دانشمندان در این پژوهش از داده های شخصی افراد که بi صورت داوطلبانه در اختیار آنها قرار گرفته است، استفاده کردند که شاید در برخی از موارد دقیق نباشد.
از طرفی پژوهشگران به سوابق خانوادگی، پزشکی، رژیم غذایی یا فعالیت های روزانه تمامی این بیماران، که در ریشه یایی بیماری هایی چون سرطان اهمیت به سزایی دارد، دسترسی نداشتند.
در همین حال ژاپنی ها به دلایل ژنتیکی، متالبولیسم کندتری نسبت به الکل دارند و به همین دلیل نتایج این پژوهش می تواند درباره سایرین صدق نکند.
به خاطر دوپینگ، روسیه چهار سال از حضور در بازیهای المپیک و جام جهانی فوتبال محروم شد

آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (WADA) به اتفاق آراء، روسیه را برای چهار سال از شرکت در رقابتهای ورزشی بین المللی، از جمله بازیهای المپیک و جام جهانی فوتبال محروم کرد.
به گزارش سیانان، بر اساس این تصمیم، روسیه در این مدت نمی تواند رویدادهای مهم ورزشی را نیز میزبانی کند.
کمیته بازبینی و نظارت بر اجرای قوانین این آژانس، محرومیتهایی را در پی عدم همکاری «آژانس مبارزه با دوپینگ روسیه» هنگام تحقیق در مورد ورزشکاران روس پیشنهاد کرده بود.
تصمیم تازه آژانس به ورزشکاران روس که ثابت کنند نقشی در این رسوایی نداشته اند، اجازه می دهد به عنوان ورزشکاران «بی طرف» در رقابت های جهانی شرکت کنند.
به گزارش شبکه خبری سی ان ان، این به آن معناست که تیم ملی فوتبال روسیه هنوز می تواند در بازیهای مقدماتی جام جهانی فوتبال سال ۲۰۲۲ شرکت کند؛ اما در صورتی که برنده شود به عنوان تیم بی طرف در بازیهای جام جهانی قطر حضور خواهد داشت.
به گزارش سی ان ان، کمیته بین المللی المپیک و کمیته بین المللی پارالمپیک هر دو از تصمیم آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ در این رابطه حمایت کرده اند.
آژانس مبارزه با دوپینگ روسیه ۲۱ روز فرصت دارد این تصمیم را بپذیرد و یا آن را در دادگاه حکمیت ورزش (CAS) به چالش بکشد.
یکی از بازداشتشدگان اعتراضات اخیر «زیر شکنجە» جان باخت

یک شهروند کُرد به نام کاوه ویسانی، که در اعتراضات اخیر مردمی بازداشت شده بود، زیر شکنجه جان خود را از دست داد.
به گزارش شبکه حقوق بشری ههنگاو، کاوە ویسانی اهل روستای خامسان از توابع کامیاران و ساکن سنندج که روز یکشنبه ۲۶ آبان توسط نیروهای امنیتی در اعتراضات اخیر مردمی در سنندج بازداشت شده بود بر اثر «شکنجه» جان خود را از دست داد.
بر پایه گزارش این نهاد حقوق بشری، جسد این شهروند کُرد روز جمعه ۱۵ آذر در «باباریز» حومه شهر سنندج، در حالی که آثار شکنجه و کبودی بر روی بدنش مشهود بوده پیدا شده است.
صدای آمریکا مستقلا نمیتواند صحت این خبر را تائید کند.
این اولین بار نیست که یک شهروند ایرانی در زمان بازداشت جان خود را از دست میدهد، پیش از این نیز جواد خسروانیان، که ۸ شهریور ماه توسط مأموران اداره آگاهی خرمبید بازداشت شده بود، به دلیل ضرب و جرح برای گرفتن اعتراف جان خود را از دست داد.
پیشتر نیز خبر مرگ بنیامین البوغبیش، شهروند عرب اهوازی که در تاریخ ۵ خرداد ۹۸ به همراه برادرش محمدعلی آلبوغبیش توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شده بود، در تاریخ ۵ تیر از سوی یک مقام امنیتی به خانوادهاش اعلام شد. پس از انتشار این خبر سازمان عفو بین الملل در بیانیهای از مقامات ایرانی خواست تا به سرعت تحقیقات مؤثر و بیطرفانهای در مورد مرگ این زندانی انجام دهند.
در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین، ایران شاهد اعتراضات گسترده مردم علیه جمهوری اسلامی بود. روز جمعه ۲۴ آبان ماه پس از انتشار ناگهانی خبر گرانی بنزین، در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و تنها یک روز بعد از آغاز اعتراضات، جمهوری اسلامی شنبه شب ۲۵ آبان اینترنت را تقریبا به طور کامل قطع کرد.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۱۴ آذر بار دیگر از اعتراضات مردم ایران حمایت کرد و بر نقش رسانهها برای اطلاعرسانی از «شرایط فجیع» ایران تاکید کرد و گفت: «شورا باید برای مقابله با مخاطراتی که جهان با آن مواجه است اقداماتی انجام دهد از جمله رفتار رژیم ایران که تاکنون صدها و صدها تن را در مدت کوتاهی کشته است. آنها معترضان را میکشند و اینترنت را قطع کردهاند تا جهان حرفهای آنها را نشنوند و نبینند. آنها نمیخواهند رسانهها گزارش تهیه کنند؛ زیرا در آنجا وضعیت خوبی نیست. وضعیت بسیار فجیع است.»
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز یکشنبه ۱۷ آذر به اعتراضات خیابانی اخیر در ایران واکنش نشان داد و خواستار شفافیت مقامهای جمهوری اسلامی در اعلام تعداد قربانیان و دادرسی منصفانه بازداشتشدگان شد.
زن ۳۴ ساله فنلاندی جوانترین نخست وزیر دنیا خواهد شد

سانا مارین ۳۴ ساله از حزب سوسیال دموکرات فنلاند جوانترین نخست وزیر دنیا خواهد شد.
با استعفای انتی رینه، خانم مارین که وزیر حمل و نقل این کشور بود با رأی موافق شورای حزب حاکم سوسیال دموکرات برای این سمت انتخاب شد.
دولت خانم مارین با چهار حزب دیگر که رهبرانشان زن هستند و سن سه نفر از آنها زیر ۳۵ سال است، یک دولت ائتلافی تشکیل خواهد داد.
به گزارش رسانه ها، خانم مارین در آپارتمانی اجاره ای با مادرش و زنی که شریک زندگی مادرش است بزرگ شده است.او نخستین عضو خانواده بود که به دانشگاه رفت. خانم مارین از ماه ژوئن وزیر حمل و نقل و ارتباطات بوده است و یک دختر ۲۲ ماهه دارد.
بعد از سانا مارین، اولکسی هونچاروک نخست وزیر۳۵ ساله اوکراین وسپس جاسیندا آردرن نخست وزیر ۳۹ ساله نیوزیلند جوان ترین نخست وزیرهای دنیا هستند.
سانا مارین این هفته سوگند یاد خواهد کرد.
تاج دختر شایسته سال ۲۰۱۹ بر سر دختری از آفریقای جنوبی قرار گرفت

زوزیبینی تونزی، دختر شایسته آفریقای جنوبی، تاج «دختر شایسته جهان» را بر سر گذاشت.
بیش از ۹۰ زن از سراسر جهان در این مسابقات، که در آتلانتای آمریکا برگزار شد، شرکت کردند.
خانم تونزی میگوید در دنیایی بزرگ شده است که زنی با رنگ پوست او زیبا محسوب نمیشد؛ اما امروز این طور نیست.
از سال ۲۰۱۱ تا امروز، زنی سیاه پوست در این مسابقات برنده نشده بود.
از شرکت کننده ها، پرسشهایی در رابطه با تغییرات اقلیمی، شبکه های اجتماعی و اعتراضات مردمی پاسخ دادند.
زوزیبینی ۲۶ ساله در پاسخ به پرسشی که باید به دختران جوان چه چیزی یاد داد گفت مدیریت برای زنان مهمترین مسأله است.
اپرا وینفری، چهره مشهور تلویزیونی آمریکا، نیز به خانم تونزی تبریک گفت و سخنان او را در اهمیت آموزش مدیریت به دختران جوان تأیید کرد و از او برای دیدار از «آکادمی مدیریت اپرا وینفری برای دختران» دعوت کرد.
هشتگ «#دخترشایستهجهان» (#MissUniverse) بلافاصله پس از پیروزی دختر شایسته آفریقای جنوبی تبدیل به یکی از ترندهای توییتر شد.
زوزیبینی در ماه اوت، تاج دختر شایسته آفریقای جنوبی را بر سر گذاشت. سازمان «میس یونیورس» او را به عنوان «مروج زیبایی طبیعی» توصیف کرده است.
دختر شایسته جدید دنیا همچنین از مدافعان حقوق زنان است و مبارزه با خشونتهای جنسیتی را در اولویتهای خود قرار داده است.
گزارش شبکه تلویزیونی سیبیسی کانادا: اعتراضات سراسری ایران، مقدمه سرنگونی رژیم است

شبکه تلویزیونی سیبیسی کانادا با استناد به گزارش اخیر نهاد حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که در جریان اعتراضهای هفتههای اخیر در ایران، بیش از هفت هزار تن به زندان افتاده و دستکم ۲۰۸ تن کشته شدهاند.
این گزارش که روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه منتشر شده میگوید مقارن با گذشت ۴۰ سال از حکومت اسلامی در ایران و در این اعتراضها، بیش از ۱۰۰ شهر و در ۲۸ استان از ۳۱ استان ایران، شاهد اعتراضهای مردمی است.
بنا بر این گزارش، شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، نیز اعتراضات سراسری اخیر را «مقدمه سرنگونی رژیم» خواند و گفت: «این امر ممکن است در کوتاهمدت و یا در بلندمدت روی دهد. اما شکاف میان رژیم و مردم آن قدر عمیق شده که دیگر قابل پر کردن نیست.»
وی افزود که کانادا میتواند گامهایی برای کمک به معترضان در ایران بردارد و برای مثال، با پولشویی مبارزه کرده و جلوی سرمایهگذاری نظام جمهوری اسلامی در خارج از کشور را بگیرد.
شورشیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در یمن، اسرائیل را تهدید به حمله کردند

شورشیان حوثی یمن، که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند، اسرائیل را تهدید به حمله کرده و حتی گفتند که چندین هدف را از قبل مشخص کردهاند.
به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل که روز یکشنبه ۱۷ آذر ماه منتشر شده، سرلشکر محمد العاطفی، که خود را وزیر دفاع حوثیها معرفی کرده است، در گفتوگو با روزنامه «المسیره» گفته است که اسرائیل از چهار سال پیش، یعنی از زمان شروع مناقشه یمن، در این مناقشه حضور داشته است. العاطفی مدعی شده که «شکی نیست که انتقام در راه است.»
محمد العاطفی افزوده است که حوثیها چندین هدف را مشخص کردهاند و توانایی از کار انداختن نیروهای متخاصم را نیز دارند.
یمن چهار سال است که شاهد جنگ داخلی بوده است و حوثیهای مورد حمایت ایران، دولت قانونی و به لحاظ بینالمللی به رسمیت شناخته شده یمن را مشروع نمیدانند.
سروش فرهادیان، روزنامهنگار بار دیگر به یک سال زندان محکوم شد

سعید میرمحمدی وکیل سروش فرهادیان میگوید که این روزنامهنگار برای سومین بار در طول سه سال گذشته بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» از سوی دادگاه انقلاب به یک سال زندان محکوم شده است.
بنا بر برخی گزارشهای رسانهای، قاضی صلواتی ریاست شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب استان تهران، این روزنامهنگار را بر اساس شکایت وزارت اطلاعات بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» به یک سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت رسانهای محکوم کرده است. هرچند حکم این روزنامهنگار پس از واخواهی، به زندان و محرومیت از فعالیت رسانهای تغییر یافته است.
سروش فرهادیان پیش از این نیز سال ۹۵ به دلیل یک سخنرانی در روزهای انتخابات مجلس از سوی دادگاه انقلاب استان مرکزی به هفت ماه زندان محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدید نظر به جزای نقدی تبدیل شده بود. همچنین حدود یک ماه پس از نهایی شدن این حکم، پرونده دیگری نیز به اتهام تبلیغ علیه نظام تشکیل شد که شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب استان تهران در سال ۹۶ به ریاست قاضی مقیسه وی را به یک سال زندان محکوم کرد.
این اولین بار نیست که برای یک روزنامهنگار در ایران احکام زندان صادر میشود، چندی پیش نیز فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، صدور احکام زندان برای سه روزنامهنگار ایرانی به نامهای مرضیه امیری، مسعود کاظمی، و کیومرث مرزبان از سوی دادگاه انقلاب تهران را محکوم کرده بود.
پیش از این بارها نهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامهنگاران و نویسندگانی شدهاند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شدهاند.
قیمت دلار به نسبت دیروز ۶۰۰ تومان افزایش یافت

منابع رسمی در ایران میگویند قیمت هر دلار آمریکا در روز دوشنبه ۱۸ آذر، با ۶۰۰ تومان افزایش نسبت به روز قبل، به ۱۳ هزار و پانصد تومان رسید.
سامانه نرخ ارز (سنا) در ایران روزانه نرخ برابری دلار با ریال را اعلام میکند.
ارزش پول ملی ایران در چند سال اخیر به شدت سقوط کرده است؛ به طوری که هر دلار آمریکا روند صعودی خود را از سه هزار تومان آغاز کرد و طی یک سال به حدود ۲۰ هزار تومان هم رسید.
در ماههای اخیر دولت ایران سعی کرده است نرخ دلار را در حدود ۱۲ هزار تومان نگه دارد؛ اما بعد از سه برابر شدن قیمت بنزین در ایران و اعتراضات پس از آن، دلار دوباره گران شد.
روز شنبه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، درباره وضعیت اقتصادی ایران گفته بود: ایران کشور متفاوتی است. ایران اکنون پر از قیام و شورش است. ما تحریم های قوی علیه جمهوری اسلامی اعمال کردیم. رشد اقتصادیشان ۲۵ درصد سقوط کرد. ما هرگز نمی توانیم اجازه بدهیم که رژیم ایران سلاح هستهای داشته باشند. آنها به شورشیان سلاح میدهند.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
بمبگذار طالبان در هلمند باعث مرگ ۹ سرباز افغان شد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - یک بمبگذار انتحاری طالبان با انفجار خودروی حامل مواد منفجره در مجاورت یک پایگاه نظامی در جنوب افغانستان باعث کشته شدن دست کم ۹ سرباز و مجروح شدن چند نفر دیگر شد.
مقام های مسئول می گویند بمبگذاری روز دوشنبه در نزدیکی شهرستان نادعلی در استان هلمند - جایی که بخش عمده ای از آن تحت کنترل طالبان است یا طالبان ادعای کنترل آن را دارند - رخ داد. این انفجار ظاهرا موجب تخریب تاسیسات ارتش ملی افغانستان شد.
بارعلی نظری، رئیس اداری این شهرستان، به صدای آمریکا گفت امدادگران در تلاش برای بیرون آوردن اجساد قربانیان از زیر آوار هستند و احتمال دارد شمار تلفات افزایش یابد.
طالبان مسئولیت این حمله را برعهده گرفته و مدعی است شماری از نیروهای امنیتی را کشته و چند زره پوش را نابود کرده است. شورشیان اغلب در ادعاهایشان اغراق می کنند.
در رویدادی جداگانه، خالد ورک، رئیس پلیس استان غزنی، می گوید طالبان یکشنبه شب در حمله ای در آن استان دست کم شش سرباز ارتش ملی افغانستان را کشته است.
این حملات در شرایطی رخ می دهد که مذاکره کنندگان آمریکایی و طالبان روز دوشنبه به گفتگوهایشان در قطر ادامه دادند. دو طرف هفته گذشته پس از وقفه ای سه ماهه به میز مذاکرات بازگشتند.
شکایت کارکنان بیبیسی از جمهوری اسلامی به سازمان ملل: بستگان سالمندمان را در سلول انفرادی زندانی میکنند

برخی از کارکنان بخش فارسی بی بی سی فارسی در شکایت جدیدی به سازمان ملل از تشدید آزار مقامات جمهوری اسلامی علیه خانواده هایشان - از جمله حبس انفرادی، بازجویی، و تحقیر آنها - خبر دادند.
موسسه خبری بی بی سی روز دوشنبه ۱۸ آذر اعلام کرد که کارکنان بخش فارسی بیبیسی در شکایتی فوری به گزارشگران ویژه سازمان ملل گفتند که در پی اعتراضات اخیر، آزار خانواده هایشان در ایران شدت گرفته است.
بنا به اعلام بی بی سی، کارکنان بخش فارسی بی بی سی به گزارشگران سازمان ملل از شدت و اهمیت شرایطی که خود و خانوادههایشان با آن روبرو هستند، گفتند و توضیح دادند که مقامات جمهوری اسلامی بستگان سالمند آنها را در سلول های انفرادی، تحت بازجویی، و شرایط تحقیرآمیز نگه داشتهاند.
کارکنان این موسسه خبری همچنین نسبت به تهدیدهای اخیر جمهوری اسلامی علیه روزنامه نگاران رسانه های فارسی زبان خارج از ایران ابراز نگرانی کردند. مقامات جمهوری اسلامی رسانه های فارسی زبان خارج از کشور را به دامن زدن به اعتراضات و تحریک مردم معترض متهم می کنند.
مدیر سرویس جهانی بی بی سی در این باره گفت: «در حالی که کارکنان ما سالها متحمل اذیت و آزار مقامات ایران شدهاند، جمهوری اسلامی حملات خود را به روزنامه نگاران رسانه های دیگر که درباره اعتراضات اطلاع رسانی کردند، افزایش داده است.»
در روزهای گذشته، در پی افزایش تهدیدها علیه روزنامه نگاران خارج از ایران و آزار خانواده های آنها، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران اعلام کرد که آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران و خانواده هایشان را از سوی رژیم ایران محکوم می کند.
صفحه فارسی وزارت خارجه آمریکا در توئیتر به نقل از برایان هوک نوشت: «رژیم ایران خبرنگاران بخش فارسی صدای آمریکا، رادیو فردا، بی بی سی را هدف حمله قرار داده است.»
آقای هوک در ادامه افزود که «آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران و خانواده هایشان را محکوم می کند و به برداشتن گامهای قاطع برای حمایت از آزادی بیان و مطبوعات ادامه می دهد.»
پیش از این نیز تد کروز، سناتور جمهوریخواه آمریکا، نسبت به اقدامات جمهوری اسلامی علیه روزنامه نگاران رسانههای فارسی خارج از ایران واکنش نشان داد و در توئیتر خود نوشت که «رژیم ایران برای ارعاب و ساکت کردن روزنامهنگاران رسانه های فارسی زبان تلاش میکند چرا که میداند حقیقت، بزرگترین تهدید تداوم حکومت آنها است.»
در هفته های گذشته اعلام شده بود که دولت و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علیه خبرنگاران مشغول به کار در برخی از رسانههای فارسی زبان خارج از ایران بار دیگر محدودیتهایی، از جمله ممنوع المعامله کردن، اعمال کرد.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز اعلام کرد که در ۱۱ ماه گذشته ۲۵ مورد آزار خانوادههای روزنامهنگاران ایرانی خارج از کشور گزارش شده است.
این گزارش با واکنش آماندا بنت، رئیس صدای آمریکا همراه شد و خانم بنت برخورد نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با خبرنگاران رسانه های فارسی زبان خارج از کشور، از جمله صدای آمریکا، و تهدید و ارعاب خانواده های آنها را به شدت محکوم کرد.
وزیر خارجه آمریکا نیز تهدید روزنامهنگاران ایرانی مشغول به کار در رسانههای خارج از ایران توسط رژیم ایران را محکوم کرد و آن را نمونهای از رفتار شریرانه ایران دانست که پیش از آن پرزیدنت ترامپ درباره آن هشدار داده بود.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید: یک سال و نیم بر ایران فشار آوردیم تا وارد مذاکرات کنسولی شوند

رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، گفت که به مدت یک سال و نیم فشار سختی به جمهوری اسلامی آورده تا وارد مذاکرات کنسولی برای آزادی گروگانهای آمریکایی در ایران شوند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه ۱۷ آذر و در گفتوگو با برنامه «فیس د نیشن» شبکه تلویزیونی سیبیاس گفت: «پرزیدنت ترامپ بیشترین تعداد گروگانها را آزاد کرده و این کار را بدون هیچگونه امتیازدهی یا دادن انبانی از پول نقد، کرده است.»
آقای اوبراین در پاسخ به این پرسش که آیا آزادی گروگانها پیششرطی برای شروع گفتوگو بوده است، افزود: «نه. کارزار فشار حداکثری ما بر ایران ادامه داشته و من فکر میکنم این کارزار تا حدی در آزادی [آقای وانگ] موثر بوده است. پرزیدنت ترامپ پیشنهاد داده که با ایران در مورد موضوعات مختلف گفتوگو کند. ... ولی تا وقتی که ایران برنامه هستهای و رفتارهای بدخواهانهاش در منطقه را کنار نگذارد، تحریمها و فشار حداکثری ادامه خواهد یافت.»
بنا به گزارش رسانه های آمریکا، شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۸ «ژیو وانگ» که شهروند ایالات متحده است، با هواپیمای دولت سوئیس از تهران به زوریخ منتقل شد. در زوریخ برایان هوک شخصا به استقبال او رفت.
در حال حاضر چندین تن از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله نازنین زاغری، سیامک و باقر نمازی، مایکل وایت، ارس امیری، و کامران قادری - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاع چندانی در دست نیست.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، با انتشار بیانیهای به مناسبت چهلمین سالگرد واقعه اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگانگیری دیپلماتهای آمریکایی، گفت که این رژیم همچنان به بازداشت ناعادلانه شهروندان آمریکا و پشتیببانی از گروههای نیابتی گروگانگیرش ادامه میدهد.
جروزالم پست: کارزار شبکههای اجتماعی بنیامین نتانیاهو، اسرائیل را نزد مردم ایران محبوبتر کرده است

روزنامه جروزالم پست در گزارشی نوشت یکی از اقدامات بنیامین نتانیاهو که به آن در رسانهها اشاره نمیشود، پیامهای او به مردم ایران است و زیر هر پست او، پیامهای زیادی در تمجید و ستایش او و اسرائیل به زبان فارسی دیده میشود.
این گزارش که روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه منتشر شده است، میگوید در زمانی که از محبوبیت نظام جمهوری اسلامی در ایران کاسته میشود، بنیامین نتانیاهو پیامهایی با زیرنویس فارسی، و یا به زبان فارسی، خطاب به مردم ایران منتشر کرده است.
در این گزارش آمده پیامهای نخست وزیر اسرائیل در سرویسی مانند اینستاگرام، با شمار زیادی از پیام و کامنتهای مردم ایران در حمایت از او و اسرائیل همراه است. بنیامین نتانیاهو همواره روی این پیام تاکید کرده که نظام جمهوری اسلامی مانع واقعی پیشرفت مردم ایران است و ایرانیها در همه جای جهان به جز ایران، موفق هستند.
جروزالم پست میگوید در هفتههای گذشته کارزار شبکههای اجتماعی نخست وزیر اسرائیل به زبان فارسی متوقف شده که شاید دلیل آن پیگیری سیاست داخلی و تشکیل دولت باشد.
پلیس فدرال آمریکا «فرض تروریستی بودن» حمله به پایگاه نظامی فلوریدا را تایید کرد

پلیس فدرال آمریکا تایید کرد که فرض را بر «تروریستی بودن» حمله مسلحانه خلبان سعودی در پایگاه نظامی در فلوریدا قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ریچل روجاس، مامور ویژه پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، گفت که این افبیآی «همچون بیشتر موارد تحقیقات در مورد تیراندازی فعال، این احتمال را مطرح میداند که رخداد یک اقدام تروریستی بودهاست.»
رویترز پیشتر به نقل از گروه SITE (ناظر بر فعالیتهای افراطی در فضای مجازی)، الشمرانی گزارش داده بود که به نظر می رسد ساعاتی پیش از حمله، مطلبی در توجیه آن در توئیتر به انگلیسی منتشر کرده بود.
همچنین بنابر گزارش گره SITE ، الشمرانی نقلقولی از بنلادن، رهبر کشته شده القاعده را بازنشر کرده بود.
تحقیقات برای آن که مشخص شود این حمله مسلحانه از سوی محمد الشمرانی ستوان دوم عربستانی به تنهایی انجام شده یا او بخشی از یک نقشهای بزرگتر بوده، همچنان ادامه دارد.
پیش از این پلیس فدرال آمریکا، افبیآی در بیانیهای فرد مهاجم را «محمد سعید الشمرانی» ۲۱ ساله معرفی کرد. او نظامی اهل عربستان سعودی معرفی شد که در حال گذراندن دوره نظامی در آمریکا بوده است.
حمله این مهاجم و تیراندازی او در یکی از پایگاههای نیروی دریایی آمریکا در پنساکولای فلوریدا روز جمعه ۱۵ آذرماه سه کشته و دستکم هفت مجروح برجای گذاشت.
بهروزرسانی| تلفات فوران آتشفشان در نیوزیلند دست کم به پنج کشته و ۲۰ مصدوم رسید

براثر فوران یک آتشفشان در منطقه وایت آیلند نیوزیلند، تاکنون دست کم پنج نفر کشته و ۲۰ نفر مصدوم شدند و هنوز چندین نفر مفقود هستند.
به گزارش رویترز، فوران آتشفشانی در منطقه وایت آیلند در نیوزیلند روز دوشنبه ۱۸ آذرماه در ساعت ۱۴:۱۱ دقیقه به وقت محلی رخ داده است و پلیس گزارش داده که ۲۳ نفر در این منطقه که عمدتا گردشگر بودهاند، نجات یافتهاند.
ابتدا گزارشها حاکی از آن بود که حدود ۱۰۰ نفر زمان فوران آتشفشان در منطقه وایت آیلند حضور داشتهاند اما پلیس گفت که آمار این افراد کمتر از ۵۰ نفر است.
بنابر این گزارش تاکنون دست کم پنج نفر پس از فوران این آتشفشان جان خود را از دست داده اند. آمار آسیب دیدگان این حادثه نیز ۲۰ نفر اعلام شده است.
یکی از گردشگران که در منطقه فوران آتشفشان حضور داشته نیز ویدئویی را در توئیتر خود منتشر کرده که یک ستون غلیظ از خاکستر و دود از بالای این کوه را نشان می دهد.
همچنین این گردشگر در صفحه توئیتر خود نوشت که گردشگرانی را دیده که در انتظار قایق بودند تا از آن منطقه خارج شوند.
فوران آتشفشان در نیوزیلند پیش از این نیز قربانی گرفته است. در سال ۱۹۱۴ زمانی که از دهانه آتشفشان گوگرد خارج شده بود، ۱۲ نفر در این جزیره کشته شدند.
جزیره وایت در نیوزیلند از سال ۱۹۵۳ به یک منطقه گردشگری تبدیل شده که هر ساله بیش از ۱۰هزار نفر از این آتشفشان بازدید می کنند.
تجمع هواداران استقلال در اعتراض به استعفای سرمربی این تیم به خشونت کشیده شد

در پی استعفاء آندرهآ استراماچونی از سرمربیگری تیم استقلال تهران، گروهی از هواداران خشمگین استقلال مقابل ساختمان این باشگاه تجمع کردند.
بنابر گزارش رسانه ها، تجمع گروهی از هواداران تیم استقلال که شمار آن ها از سوی برخی رسانه ها حدود هزار نفر اعلام شده است، مقابل ساختمان باشگاه استقلال، در روز دوشنبه ۱۸ آذرماه به خشونت کشیده شد.
خبرگزاری ایسنا نوشت که بعضی از هواداران خشمگین استقلال، در پارکینگ باشگاه استقلال را شکستند. همچنین ویدئو های منتشر شده در شبکه های اجتماعی نشان می دهد که این هواداران خواهان پاسخگویی مدیران و برکناری مدیرعامل باشگاه استقلال هستند.
معترضان علاوه بر شعارهایی بر علیه مدیران باشگاه، با شعارهایی همچون «وزیر پرسپولیسی نمی خواهیم نمی خواهیم» وزیر ورزش را مسئول استعفای استراماچونی مربی ایتالیایی این تیم دانستند . این مربی ایتالیایی پس از سالها توانسته بود تیم استقلال را به صدر جدول لیگ برتر فوتبال ایران برساند.
وریا غفوری کاپیتان تیم استقلال نیز در این تجمع از سوی هواداران مورد حمایت قرار گرفت. کاپیتان تیم آبیها روز دوشنبه در استوری اینستاگرام خود در واکنش به استعفای استراماچونی به مسئولان ورزش ایران انتقاد کرد و نوشت که «دستمون به جایی بند نیست مثل شما که صداتون به جایی نمی رسه، این نمونه واضحی است از مدیریت در کشور ما.»
کاپیتان تیم استقلال تهران در ادامه با اشاره به این که برخی ها به او توصیه کرده اند که حرفی نزند، نوشت: «به چه قیمتی وقتی احساس می کنی مثل خش و خاشاک می پندارند، چطور میشه حرفی نزد و سکوت کرد.»
او در ادامه این استوری خواستار پاسخگونی مسئولان باشگاه استقلال و وزیر ورزش در رابطه با اتفاقات اخیر در استقلال شده است.
اما در ادامه اعتراضات هواداران استقلال مقابل ساختمان باشگاه استقلال برخی رسانه ها گزارش دادند که «پلیس امنیت» برای خارج کردن معترضان از ساختمان باشگاه وارد عمل شده است.
برخی گزارشها نیز حاکی از استعفای شفاهی فتحی مدیرعال باشگاه استقلال است که این خبر به صورت رسمی تایید نشده است.
آندرهآ استراماچونی، سرمربی ایتالیایی استقلال، به دلیل عدم پرداخت حقوق، قراردادش را بصورت یک طرفه با این تیم فسخ و تهران را به مقصد رم ترک کرد.
در هفته های اخیر نتایج درخشانی با استقلال کسب کرده است و این تیم پس از سالها، صدرنشین لیگ حرفه ای فوتبال ایران شده است.
اگرچه مدیران استقلال تحریم های بانکی را علت اصلی تأخیر در پرداخت حقوق سرمربی خود دانستهاند، اما معضل مطالبات معوقه و عدم پرداخت دستمزد و پاداشهای بازیکنان و مربیان فعال در ورزش ایران پیشینهای چندین ساله - بسیار بیش از عمر تحریمهای بانکی - دارد. تاکنون پروندههای بسیاری در ارتباط با این موضوع در فیفا بررسی شده و تقریبا در همه موارد رای به سود شاکیان صادر شده است.
مارک ویلموتس، مربی بلژیکی و سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران، نیز چندی پیش به همین دلیل قراردادش را فسخ کرد و به همکاری خود با فدراسیون فوتبال ایران خاتمه داد.
سرمایهدار لبنانیتبار یادگارهای شخصی آدلف هیتلر را به اسرائیل بخشید

عبدالله شتیلا، سرمایهدار بزرگ سوئیسی لبنانیتبار و فعال در بخش املاک و مستغلات، که یادگاریهای دوران آلمان نازی را در یک حراجی خریداری کرده و آنها را به اسرائیل بخشیده است، روز یکشنبه مهمان رووین ریولین، رئیس جمهوری اسرائیل، بود.
به گزارش واشنگتن پست، آقای ریولین این حرکت شتیلا را «رفتاری نیک» نامید.
آقای شتیلا که خود یک لبنانی مسیحی است و دههها در سوئیس زندگی کرده، حدود ۶۰۰ هزار یورو صرف خرید این اجناس در حراجی در مونیخ کرده است.
او بعد از این که در جایی خواند که گروههای یهودی با این حراج مخالف بودند، تصمیم گرفت که آنها را از بین ببرد، ولی بعد تصمیم گرفت که بهتر است آنها را به یک سازمان یهودی ببخشد.
در بین این اجناس، کلاه آدولف هیتلر، کتاب نقره کاری شده «نبرد من» آدولف هیتلر، و یک ماشین تایپ که توسط منشی این دیکتاتور استفاده می شد، دیده میشود.
این اجناس قرار است به بنای یادبود هولوکاست «ید وشم» در اسرائیل اهدا شده و در آن به نمایش گذاشته شوند.
فوران آتشفشان در نیوزیلند تا کنون یک کشته و دهها مفقود در پی داشته است

فوران یک آتشفشان در منطقه وایت آیلند نیوزیلند، تاکنون منجر به کشته شدن یک نفر و ناپدید شدن ده ها نفر شده است.
به گزارش رویترز، فوران آتشفشانی در منطقه وایت آیلند در نیوزیلند روز دوشنبه ۱۸ آذرماه در ساعت ۱۴:۱۱ دقیقه به وقت محلی رخ داده است و پلیس گزارش داده که ۲۳ نفر در این منطقه که عمدتا گردشگر بودهاند، نجات یافتهاند.
گزارشها حاکی است که حدود ۱۰۰ نفر زمان فوران آتشفشان در منطقه وایت آیلند حضور داشتهاند اما پلیس گفت که آمار این افراد کمتر از ۵۰ نفر است.
بنابر این گزارش تاکنون دست کم یک نفر پس از فوران این آتشفشان جان خود را از دست داده است و پلیس اعلام کرده که دستکم یک گردشگر از منطقه حادثه خارج شده و حال او وخیم است. همچنین در این منطقه، وضعیت پرواز ممنوع اعلام کرده است.
یکی از گردشگران که در منطقه فوران آتشفشان حضور داشته نیز ویدئویی را در توئیتر خود منتشر کرده که یک ستون غلیظ از خاکستر و دود از بالای این کوه را نشان می دهد.
همچنین این گردشگر در صفحه توئیتر خود نوشت که گردشگرانی را دیده که در انتظار قایق بودند تا از آن منطقه خارج شوند.
فوران آتشفشان در نیوزیلند پیش از این نیز قربانی گرفته است. در سال ۱۹۱۴ زمانی که از دهانه آتشفشان گوگرد خارج شده بود، ۱۲ نفر در این جزیره کشته شدند.
جزیره وایت در نیوزیلند از سال ۱۹۵۳ به یک منطقه گردشگری تبدیل شده که هر ساله بیش از ۱۰هزار نفر از این آتشفشان بازدید می کنند.
مشاهده نظرات
قبلأ ثبت نام کرده اید؟ وارد شوید
ثبت نام نکرده اید؟ ثبت نام کنید
نظرات بیشتر