لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۵

واکنش‌های کاربران ایرانی به حضور زنان عربستانی در ورزشگاه؛ «توهین مسئولان به مردم ایران» و «حسرت ناتمام»


حضور زنان عربستان در ورزشگاه ریاض
حضور زنان عربستان در ورزشگاه ریاض

انتشار تصاویری از حضور زنان سعودی با پوشش آزاد در ورزشگاه ریاض در بازی روز شنبه ۲۴ مهر میان تیم‌های فوتبال الهلال و پرسپولیس واکنش‌های بسیاری از کاربران ایرانی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه‌ها کمی پس از اجباری شدن حجاب زنان در ایران آغاز شد و زنان در تمام این سال‌ها برای ورودشان به ورزشگاه تلاش کرده‌اند.

مبارزه زنان برای پس گرفتن سهم‌شان ازسکوهای ورزشگاه‌ها هزینه های سنگینی داشته است. خودسوزی سحر خدایاری، معروف به دختر آبی در اعتراض به این ممنوعیت و انعکاس گسترده مرگ دختر آبی در رسانه ها و در پی آن افزایش فشارهای بین المللی باعث شد که تنها یک بار به صورت رسمی در مهرماه سال ۹۸ درهای ورزشگاه به روی تماشاگران زن باز شود. اما پس از این محدودیت دوباره برقرار شد و تا به امروز نیز ادامه دارد.

ممنوعیت دوچرخه سواری، موتورسواری، برخی از رشته های رزمی، و محدودیت برای حضور در برخی از رشته های ورزشی بین المللی از جمله شنا، ژیمناستیک را هم باید به فهرست فعالیت‌های ممنوعه برای زنان و دختران اضافه کرد.

با وجود فشارهای فیفا به ایران، مقامات جمهوری اسلامی کماکان از ورود زنان به استادیوم‌ها جلوگیری می‌کنند. در برخی موارد معدود که بازی‌ها با حضور زنان برگزار شده نیز شائبه گزینشی و نمایشی بودن این حضور همواره مطرح بوده است.

هیوا یوسفی، یکی از کاربران توئیتر و از روزنامه‌نگاران روزنامه همشهری، با انتشار تصاویری از حضور زنان سعودی در استادیوم نوشت: «تا همین چند سال پیش، در عربستان هم مثل ایران، درهای ورزشگاه‌ها به روی زنان بسته بود.»

آزاده مختاری، دبیر اجتماعی خبرگزاری رکنا، با اشاره به بسته بودن درهای استادیوم‌های ایران به روی زنان و ممنوعیت حضور آنها، این ممنوعیت‌ها را «توهین به شخصیت مردان ایرانی» دانسته است.

کاربر دیگری به نام سیدعباس احمدی نیز با انتشار تصویری از زنان سعودی در ورزشگاه ریاض و در کنار مردان، حضور زنان در ورزشگاه را «عادی» و «ساده» خواند.

از سوی دیگر مهدی ملکی، دبیر گروه ورزشی روزنامه ایران، در توئیتر خود نوشت: «ماییم و حسرت ناتمام تجربه ساده‌ترین و بدیهی‌ترین مسائل مرسوم در دنیا و حتی کشورهای اسلامی مثل عربستان...»

صبا آذرپیک دیگر روزنامه‌نگار ایرانی با بیان این که مقامات ایران معتقدند با حضور زنان و مردان در کنار هم و در استادیوم‌ «فحشا» رخ می‌دهد، در توئیتر خود نوشت: «در عربستان به راحتی زن و‌ مرد در استادیوم، بدون هیچ رنجی، فوتبال می‌بینند و‌هیچ ستونی از شرع هم نمی‌لرزد! مسئولان ما، بزرگ‌ترین توهین را به مردم ایران می‌کنند.»

حضور زنان در ورزشگاه‌های سعودی رویداد تازه‌ای نیست و از زمان اجرای اصلاحات مدنی در آن کشور، جریان داشته است. اما آن چه این بار توجه مردم، به ویژه مخاطبان ایرانی را جلب کرده، نزدیکی زمان برگزاری این دیدار با حضور بانوان در عربستان سعودی و برگزاری بازی ایران و کره جنوبی بدون حضور تماشاگران در تهران بود.

پیشتر رسانه‌های ایران گزارش داده بودند که در پی هشدارهای فیفا در رابطه با ممنوعیت حضور زنان در استادیوم‌های ایران، مجوز حضور زنان در دیدار تیم‌های فوتبال ایران و کره جنوبی در ورزشگاه آزادی تهران در تاریخ ۲۰ مهر صادر شده است.

فیفا به ایران هشدار داده بود که اگر از حضور زنان در استادیوم و در بازی‌های ملی جلوگیری کند ایران را جریمه خواهد کرد.

با این حال خبرگزاری ایسنا یک روز پیش از بازی تیم‌های فوتبال ایران و کره جنوبی از محرومیت حضور تماشاگران ایرانی در استادیوم خبر داد و دلیل این محرومیت را با استناد به اظهارات مسئولان فدراسیون فوتبال ایران، رعایت نشدن ضوابط مربوط به پروتکل بین‌المللی مسابقات فوتبال در دوران کرونا که منجر به حضور تماشاگران در ورزشگاه می‌شود، اعلام کرد.

XS
SM
MD
LG