لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۲

پیشرفت قابل توجه در ساخت واکسن آنفولانزا


دانشمندان و پژوهشگران استرالیایی می گویند با یافتن راهی برای محافظت بهتر از بدن انسان در مواجهه با ویروس آنفولانزا در مسیر ساخت واکسن این بیماری، به پیشرفت های قابل توجهی دست پیدا کرده اند.

اپیدمی فصلی آنفولانزا هر سال در سراسر جهان جان صدها هزار نفر را می گیرد و بسیاری نیز به بیماری های جدی ناشی از ابتلای به آنفولانزا دچار می شوند.

بنا به گفته پژوهشگران استرالیایی، کلید ساخت واکسن جهانی برای آنفولانزا سلول های موسوم به «T-cells» هستند که «عامل اصلی آسیب به سیستم ایمنی بدن» تلقی می شوند.

دانشمندان استرالیایی تحقیق خود را بر شیوه حمله ویروس آنفولانزا به سلول های سفید خون متمرکز کرده اند که به سلول های معروف به «T-cells» حمله می کنند. این واکسن در نهایت با شناسایی ویژگی های مضر و خاص ویروس ساخته خواهد شد.

چنین واکسن هایی می توانند در برابر آسیب ها و دردهای ناشی از ابتلای به آنفولانزا در بدن ایمنی ایجاد کنند. بدین ترتیب بدن انسان نسبت به ابتلای به بیماری های فصلی و سرماخوردگی های فراگیر به مدت طولانی تر و ماندگارتری مصون خواهد شد.

استفن ترنز، استاد دانشکده میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشگاه ملبورن امیدوار است که نتایج این پژوهش عاملی برای تکمیل درمان های کنونی آنفولانزا باشد.

واکسن هایی که هم اکنون برای آنفولانزا مورد استفاده قرار می گیرند می توانند پادتن هایی برای انواع خاصی از عوارض ابتلای به آنفولانزا تولید کنند.

آقای ترنر می گوید پژوهشگران امیدوارند که واکسن های جدید بتوانند به جای این که بدن را در برابر برخی از عوارض ناشی از آنفولانزا مصون کنند، فرد را در برابر ابتلای به آنفولانزا ایمن کند.

آقای ترنز خاطرنشان می کند مشکل این است که ویروس قابلیت تغییر دارد. بنابراین ما قصد داریم تا جنبه های موثر و مثبتی را به واکسنی که هم اکنون در بازار موجود است، بیافزاییم تا نه تنها بتوانیم در برابر پادتن و آنتی بادی ایمنی به وجود بیاوریم، بلکه حوزه مصونیت «T-cells» را برای شرایطی بیشتر کنیم که ویروس آنفولانزا تغییر می کند و ما قادر به پیش بینی تغییر آن نبوده ایم.

آزمایش های بالینی این واکسن در طی پنج سال آینده آغاز می شوند. پژوهشگران امیدوارند این تحقیق در مورد افزایش ایمنی «T-cells» به فهم بهتر آن ها از عفونت های ویروسی همچون «اچ آی وی»، هپاتیت سی و تومورهای سرطانی کمک کند.

آنفولانزا یک بیماری حاد تنفسی است. اپیدمی های فصلی سالانه اغلب عامل ابتلای٥ میلیون نفر به بیماری های جدی در سراسر جهان است و گاه بیش از پانصد هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلای به این بیماری ها از دست می دهند.

پژوهشگران معتقدند ویروس جدید آنفولانزا می تواند در مدت زمانی کمتر از هشت هفته در بیش از هفتاد کشور جهان گسترش پیدا کند.
XS
SM
MD
LG