آتشسوزی جنگلی که به یکی از معضلات جدی محیط زیست در ایران تبدیل شده، مناطقی از پارک ملی کرخه در استان خوزستان و مراتع و جنگلهای آب کنارو خان احمد باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد را سوزاند. خشکسالی و عامل انسانی از دلایل اصلی حریق در طبیعت ایران عنوان شده است.
خبرگزاری ایسنا روز سهشنبه ۱۵ خرداد تصاویری از آتشسوزی گسترده در بخش وسیعی از جنگلهای پارک ملی کرخه منتشر کرد.
این آتشسوزی از روز دوشنبه ۱۴ خرداد در منطقه جنگلی «روستای خویس» در شهرستان کرخه آغاز شد و بر اساس این گزارش، با کمک مردم محلی، محیطبانان و آتشنشانهای شهرهای اطراف، در حال حاضر مهار شده است.
بنا بر این گزارش، خشکسالی و عوامل انسانی از جمله علتهای اصلی آتشسوزی در جنگلهای کرخه، زیستگاه اصلی گوزن ایرانی، عنوان شده که سالانه صدها هکتار از زمینهای این منطقه را از بین میبرد.
همزمان، خبرگزاری ایرنا گزارش داد که آتشسوزی در جنگلها و مراتع باشت در منطقه آب کنارو خان احمد، از بعدازظهر یکشنبه «به دلایل نامعلوم» آغاز شده است.
بر پایه این گزارش، مهار آتشسوزی با وجود علفهای خشک و وزش باد شدید به سختی صورت گرفته و یک فعال محیط زیست به نام جمشید درخواست که ز نیروهای مردمی امداد بود نیز حین تلاش برای مهار آتش «از پرتگاه سقوط کرده» و مصدوم شده است.
با شدت گرفتن آتشسوزی عمدی جنگلها در ایران پوشش گیاهی و سطح جنگلهای کشور در حال از بین رفتن است.
پیش از این، حسین میرزایی، سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان گفته تبدیل اراضی جنگلی و مرتعی به اراضی زراعی از اصلیترین عوامل آتشسوزی توسط انسانها است.
همچنین، حسن احمدی، استاد منابع طبیعی دانشگاه تهران، در رابطه با از بین رفتن جنگلهای ایران گفته است که در سال ۱۳۳۲ ایران و ترکیه ۱۸ میلیون هکتار جنگل داشتند، اما اکنون وسعت جنگلهای ایران به ۱۲ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده و ترکیه جنگلهای خود را به ۴۰ میلیون هکتار رسانده است.