لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۹

فیلم خیالی پایان دنیا، مجموعه ای از صحنه های فیلم های ترسناک سینما


فیلم خیالی پایان دنیا، مجموعه ای از صحنه های فیلم های ترسناک سینما
فیلم خیالی پایان دنیا، مجموعه ای از صحنه های فیلم های ترسناک سینما

بنا بر گزارش نشریه هالیوود ریپورتر، فیلم تازه ٢٠١٢ ساخته «رولاند امریک» که از آخرهفته آینده در سینماهای سراسری آمریکا به نمایش در خواهد آمد، مجموعه ای است از صحنه های تمام فیلم های ترسناکی که تا کنون در نوع سینمای دلهره آور ساخته شده است.

این فیلم که «جان کیوزک» ایفاگرنقش اصلی آن است، ماجرای وقوع حوادثی است که «آخر زمان» و نابودی کره زمین را با کمک تازه ترین و پیشرفته ترین جلوه های ویژه سینمایی به همراه می آورد.

این فیلم که امریک و هارالد کلوسرآن را با همکاری یکدیگر نوشته اند، بررسی است از مندرجات تاریخ شمار قومی به نام «مایا» که قرن ها پیش ازساکنان آمریکای مرکزی به شمار می رفتند و آثاری از تمدن آن ها هنوز هم در این مناطق ازجمله کشور مکزیک به دست آمده است که هر سال جهانگردان سراسر جهان را به خود جذب می کند. قوم مایا معتقد بودند که زندگی بر روی کره زمین از ۵ دوره مختلف تشکیل شده و در پایان هر دوره یک سری وقایع طبیعی مخرب همه چیزرا از بین خواهد برد و در واقع آخر دنیا فرا خواهد رسید. طبق تقویم قوم «مایا» روز ٢١ ماه دسامبر ۲۰۱۲ اختلالاتی در کهکشان به وجود خواهد آمد که باعث نابودی و انهدام زمین خواهد شد.

کارگردان و فیلمنامه نویس فیلم ٢٠١٢ علاوه بر تقویم قوم «مایا» از پیشگویی هایی دیگری نیز برای به تصویر کشیدن این فاجعه خیالی استفاده کرده اند و طبق پیش بینی دست اندرکاران، هر چند فیلمنامه، داستان فیلم و دیالوگ های شخصیت های آن موفق نمی شوند با جلوه های ویژه ای که در این فیلم به کار گرفته شده برابری کنند، اما انتظار می رود که این محصول تازه استودیوی کلمبیا سیل عظیمی از تماشاگران را درهمان روز اول گشایش به سالن های سینماها بکشاند.

استفن فاربر، منتقد سینمایی هالیوود ریپورتر، درباه فیلم تازه ٢٠١٢ نوشته است: «صحنه هایی از فیلم های قدیمی چون زمین لرزه، ماجراهای کشتی پوسایدون، حتی تایتنیک و فیلم آتشفشان به هم وصله زده شده اند و تماشاگر شاهد وقوع یک سری وقایع خونبار و وحشتناک طبیعی می شود که بر اثراختلالاتی که در کهکشان به وجود آمده بر روی زمین جریان پیدا کرده است. در این فیلم به چگونگی ایجاد این اختلالات پرداخته نشده است درعوض تنها صحنه هایی به نمایش در آمده است که عکس العمل ساکنان کره زمین را در مقابل این فجایع طبیعی نشان می دهد. از سوی دیگر یک مقام بلند پایه دولتی، سفینه فضایی که حکم کشتی نوح را دارد تدارک دیده است تا تعداد انگشت شماری از مردم را از این بلایا نجات دهد و عمیق ترین سئوالی که درحین تماشای فیلم ذهن تماشاگر را به خود مشغول می کند این است که این افراد برچه اساسی انتخاب می شوند.»

بنا بر نوشته فاربر: «خوشبختانه شخصیت های فیلم های امریک که پیش از این فیلم های روز استقلال و روز بعد از فردا را هم ساخته است هرگز خود را جدی نمی گیرند و همین باعث می شود که تماشاگراز برخی از این صحنه های ساختگی و فانتزی لذت ببرد!»

فیلم ٢٠١٢ از همان لحظات آغاز غیر قابل قبول و باور به نظرمی آید. به ویژه درصحنه هایی که یک خلبان آماتور (تام مک کارتی) یک هواپیمای کوچک را از لابلای توپ های آتش زای فضایی، انفجارآتش فشان ها و دیوارهایی از سنگ های فضایی به راحتی حرکت می دهد و درنهایت برروی یک باند کوتاه و کم عرض در وسط پارک ملی «یلواستون» فرود می آید.

منتقد سینمایی هالیوود ریپورترمی نویسد: «تا کنون هر فیلمی که درباره حوادث و بلایای آسمانی ساخته شده حداقل تماشاگر را وادار می سازد تا درباره شخصیت هایی که طعمه این حوادث می شوند حدس بزند اما در فیلم ٢٠١٢ اغلب کسانی که دچار فاجعه و در نهایت کشته می شوند کسانی هستند که درزندگی دست به زناکاری زده اند! دراین مورد نویسنده و کارگردان فیلم احتمالا از سبک و شیوه کارگردان قدیمی سینما، سسیل بی دومیل استقبال کرده اند!»

از لحاظ تکنیک های سینمایی، امریک و همکاران او برخی از شگفت انگیزترین جلوه های ویژه را دراین فیلم به تماشاگر نشان می دهند. مثلا درصحنه های اول فیلم و هنگامی که جان کیوزک در داخل یک لیموزین نشسته است وبه طرف مرکز شهر لس آنجلس حرکت می کند و ناگهان با وقوع یک زمین لرزه ١٠ ریشتری، ساختمان ها و آسمانخراش های عظیم یکی پس از دیگری در برابر آن ها فرو می ریزند. بر خلاف فیلم «تایتنیک» که در طول مقدمه فیلم تماشاگر را با شخصیت های مختلفی که بعدها جان خود را درحادثه غرق شدن کشتی از دست می دهند آشنا می ساخت، فیلم ٢٠١٢ در طول ١٥٦ دقیقه ای خود نتوانسته است نشان دهد که کدام شخصیت فیلم دچار چه حادثه ای می شود؟

با این همه بنا بر تائید منتقدانی که این فیلم را پیش از اکران عمومی آن تماشا کرده اند، جلوه های ویژه، فیلمبرداری و صدا برداری فیلم ٢٠١٢ شایسته دریافت جوایز سینمایی است. موسیقی متن فیلم و سرود ملی آمریکا نیز که توسط آدام لمبرت، یکی از برندگان مسابقات «آمریکن آیدل» درفیلم اجرا می شود نیز به ویژه در خور توجه است.

XS
SM
MD
LG